Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο θίασος άλλαξε θέση στους παλιάτσους…


…οι πλατείες όμως θα παραμείνουν γεμάτες!

Έγινε και ο ανασχηματισμός… Ως συνήθως ο Παπανδρέου έκανε άνω κάτω των κόσμο για το τίποτα. Ουσιαστικά στο τσίρκουλο που είχε για κυβέρνηση άλλαξε θέση στα …νούμερα και τους παλιάτσους.

Τί άλλαξε στην κυβέρνηση επί της ουσίας; Ποια επανεκκίνηση ευαγγελίζονται;

Η πιο σοβαρή, αν μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς έτσι, αλλαγή είναι ο ατιμωτικός υποβιβασμός του πρώην, κατά κοινή ομολογία αποτυχημένου, “τσάρου” της οικονομίας σε… Μπιρμπίλη, όπως είπε το πρωί ο Α. Γεωργιάδης και η αντικατάστασή του από τον Ε. Βενιζέλο.

Και λοιπόν; Θα αλλάξει κάτι ουσιώδες τώρα;

Η αλλαγή αυτή είναι προφανές ότι εξυπηρετεί εσωκομματικές συναινετικές πολιτικές για να μην διαλυθεί πλήρως το ΠΑΣΟΚ και να πλασαριστεί στον ηλίθιο, όπως πιστεύουν, λαουτζίκο μια επιφανειακή αλλαγή ως αλλαγή ουσίας.

Σίγουρα ο Παπακωνσταντίνου ήταν αντιπαθής από τους Έλληνες, στιγνός και μισητός. Ο Βενιζέλος έχει το προτέρημα να ρητορεύει, να μιλάει με γοργιεία σχήματα, αλλά στο τέλος να μην λέει τίποτα! Αυτό νομίζουν ότι αρκεί για να πειστεί ο λαός να συναινέσει στην ευθανασία του;

Θα αλλάξει κάτι; Θα αναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο; ή το Μεσοπρόθεσμο;

Δεν θα επιβάλει μειώσεις μισθών και συντάξεων; δεν θα φορολογήσει την γκοζόζα ως είδος πολυτελείας; δεν θα εξωθήσει χιλιάδες ακόμη στην ανεργία; Και πολύ αμφιβάλλω ότι θα τηρήσει τώρα συνεπή στάση και θα επιμείνει στην υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου από 180 βουλευτές, όπως υποστήριζε πριν από λίγες μέρες.

Το ηλίθιο ύφος ικανοποίησης του πρωθυπουργού κατά την ορκωμοσία δείχνει ξεκάθαρα πόσο έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία. Αυτός νομίζει ότι την γλίτωσε! Κούνια που τον κούναγε…

Γελάνε και τα παρδαλά κατσίκια μαζί τους και κλαίει ένα ολόκληρο έθνος με την κατάντια του να τον κυβερνάνε γελωτοποιοί εριφίων..

Ο κόσμος στο Σύνταγμα δεν ζητάει την απομάκρυνση των προσώπων, που ούτε αυτή έγινε, αλλά την αλλαγή της εθνοκτόνας πολιτικής που ακολουθούν τα τσιράκια του Μνημονίου.

Κι αν νομίζουν ότι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και λογικές “άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς” θα ξεγελάσουν τους ” ιθαγενείς”, πλανώνται πλάνην οικτράν!

Ο λαός ζητάει να φύγουν, όχι μόνο αυτοί και το Μνημόνιό τους, αλλά μαζί τους όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Και την απάντηση θα την πάρουν από εκεί που φοβούνται περισσότερο, όπως αποδεικνύεται πάνω από 20 μέρες τώρα, από τις πλατείες που δεν κατάφεραν να τις κάνουν δικές τους, από τον κόσμο που τους φτύνει και έχει εγκαταλείψει τα μαντριά τους…

Το Σύνταγμα κι αυτό το σαββατοκύριακο πρέπει να βουλιάξει, να καταλάβουν πως είναι παρείσακτοι πλέον στην Βουλή…

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πέταξαν έξω τη Μπιρμπίλη! Ποιός θα γράφει τους λόγους του ΓΑΠ τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]