Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζουν εδώ και μήνες εκποίηση 598 νησιών


Όταν στις αρχές του 2010 οι Γερμανοί άρχισαν να γράφουν περί πώλησης Ελληνικών νησιών, οι εγχώριοι χειριστές της διαχείρισης και κατασκευαστές της χειραγώγησης προσπάθησαν (και πέτυχαν) να τους αντιμετωπίσει η ελληνική κοινή γνώμη με ανεύθυνη φαιδρότητα.

Όταν λίγους μήνες αργότερα ο Βρετανικός Τύπος επεσήμανε ότι επίκειται πώληση ελληνικών νησιών, η κυβέρνηση έτρεχε ασθμαίνοντας να τους διαψεύσει.

Όμως…. την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διέψευδε τα δημοσιεύματα , στην πραγματικότητα προετοιμαζόταν για την …. εκποίηση ελληνικών νησιών!

Μια ματιά στο τεύχος του Νοεμβρίου 2010 του ΙΣΤΑΜΕ αποκαλύπτει ότι ο μηχανισμός του Ινστιτούτου ερευνών δημόσιας πολιτικής του ΠΑΣΟΚ λειτουργούσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε σχετική μελέτη αναφέρει: «H Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί …» .

Μάλιστα! Είναι σαφές ότι οι μελέτες προετοίμαζαν την ….αξιοποίηση των 598 νησιών που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο από τον περασμένο χρόνο.

Πως αντιλαμβάνονται όμως στο ΠΑΣΟΚ την έννοια «Αξιοποίηση» ;

Αυτό περιγράφεται με χαρακτηριστικό τρόπο στην ίδια μελέτη όπου αναφέρει στο κεφάλαιο «Μέθοδοι αξιοποίησης»:

«Σε περιπτώσεις που είναι ανέφικτη η αξιοποίηση Δημοσιών ακινήτων με συμβατικές μορφές (π.χ. εκποίηση) ή υπάρχει περιορισμένο ενδιαφέρον….»!

Προσέξτε! Αξιοποίηση = Εκποίηση.

Αυτές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ . Εκποίηση των νησιών!





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΚΑΛΑ, ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!! ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΟΙ....° ΕΛΛΗΝΙΔΑ°

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γίνεται πολύ μεγάλη προπαγάνδα από τα καθεστωτικά ηλεκτρονικά και έντυπα προπαγανδομνημονιομεσα για την προετοιμασία μας για το μεγάλο ξεπούλημα.
    Τα δελτία ειδήσεων δεν στέκονται στο ΑΝ θα πρέπει να ξεπουληθούν ΑΛΛΑ μας «πληροφορούν - προετοιμάζουν» για το ΠΟΙΑ θα ξεπουληθούν.

    Την προώθηση ξεπουληματοπροπαγάνδας μέσω του Βήματος της Κυριακής, έκανε με περισσό θράσσος ο Σέρβας Ντερούζ, που γιγαντώνει το ποσό ξεπουλήματος στα 50 δισεκατομμύρια δηλαδή πολλαπλασιάζει πάρα πολλές φορές το ποσό ξεπουλήματος που είχε ψηφίσει το πασοκ με το άθλιο πρώτο μνημόνιο.

    Αξιοποίηση είναι το να ξεπουληθούν τα πάντα και μέχρι και οι παραλίες μας;

    Την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, το κλείσιμο μαγαζιών, την διάλυση της μεσαίας τάξης και την διόγκωση της ανεργίας προώθησε μέσω της Καθημερινής της Κυριακής, με περισσό θράσσος ο Πόουλ Τόμσεν, με την μετονομασία της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού σε «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο πολύ καλό σχόλιο από το Νησί του Ήλιου να προσθέσω κάτι για μια άλλη παράλληλη προπαγάνδα, από την Ελευθεροτυπία, η οποία, σαν μια χορωδία με τις άλλες φυλλάδες, έχει επιδοθεί σε μια τουρκολογία, μια με πρωταγωνιστή τον γείτονα καρντάση και μια με τον γείτονα μπαμπούλα (τουρκοσχιζοφρένεια, όπως λέμε Δρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ). Έκτακτα άρθρα για τις φρεγάτες (που κι αυτές παίζουν το ρόλο τους) εναλλάσσονται με αναλύσεις του Αδόλφου Νταβούτογλου για τον νεο-οθωμανισμό. Σε λίγο θα καταφέρουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι θα διεκδικήσουν και οι Τούρκοι μεγάλη μερίδα στο υποθαλάσσιο ενεργειακό μας χρυσωρυχείο, τη στιγμή που ξέρουμε ποιοί ακριβώς παίζουν το μεγάλο παιχνίδι στη γειτονιά της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Κλείστε τα μάτια στις πασοκοφυλλάδες.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]