Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μόνο καλό που συμβαίνει στον τόπο είναι οι… δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ


Οι βασικοί διεκδικητές του… θρόνου στο ΠΑΣΟΚ είναι κυρίως τέσσερις πρωτοκλασάτοι υπουργοί της νυν και πρώην κυβέρνησης. Ο Αν. Λοβέρδος, ο Ευ. Βενιζέλος, η Α. Διαμαντοπούλου και ο Μ. Χρυσοχοϊδης. Αν κάποιος λοιπόν ήθελε να επιλέξει ποιος από αυτούς θα ήταν καταλληλότερος για υποψήφιος… πρωθυπουργός (λέμε τώρα) θα έπρεπε να καταφύγει στο κυβερνητικό τους έργο. Να δει δηλαδή τι έχουν κάνει αυτοί οι χριστιανοί για να βοηθήσουν την Ελλάδα από το δικό τους μετερίζι. Έτσι θα μπορεί να κρίνει την ικανότητά τους να διεκδικήσουν την εξουσία. Πρέπει λοιπόν ο κόσμος να γνωρίζει τι τον περιμένει επιλέγοντας με βάση το ρηθέν “αρχή άνδρα (και γυναίκα) δείκνυσι”.

Ο κ. Λοβέρδος λοιπόν, ανέλαβε το ασφαλιστικό, έφερε τη μεταρρύθμιση και άνοιξε το δρόμο για την πλήρη καταβαράθρωση εργασιακών, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Πήγε στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας για να εκπληρώσει την αποστολή που τους επέβαλε η τρόικα. Να κόψει από παντού, όχι μόνο από τα πιράνχας που λυμαίνονται το ΕΣΥ αλλά και από το απαράγραπτο δικαίωμα στη δημόσια δωρεά υγεία. Έτσι, βλέπουμε τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν, φάρμακα να λείπουν από την αγορά, οι προμηθευτές να είναι απλήρωτοι, τα φαρμακεία να είναι επί ποδός πολέμου και οι πολίτες να αντιμετωπίζουν ένα άθλιο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Θα τον πείτε πετυχημένο τον κ. Λοβέρδο. Όχι βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι από πέρυσι το Μάρτιο είχε πει ότι θα παραιτηθεί αν δεν έβαζε τάξη στα νοσοκομεία. Το έκανε; Μια ματιά στην υγεία θα σας πείσει για το αντίθετο. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Λοβέρδος πλασάρεται ως μεγάλος μεταρρυθμιστής.

Ο Ευ. Βενιζέλος από την άλλη, ήταν στο Άμυνας, χαλαρά και χωρίς να κάνει τίποτε, έσκαβε το λάκκο του Παπανδρέου. Μόλις τον έβαλαν στο υπουργείο Οικονομικών έχει καταφέρει μέσα σε έξι μήνες να διαλύσει τα πάντα. Βασικός εμπνευστής χαρατσιών και άλλων μέτρων σε πολυνομοσχέδια και μεσοπρόθεσμα. Θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που δεν κατάφερε να πιάσει ούτε ένα δημοσιονομικό στόχο.

Θα τον εμπιστευτεί αυτόν ο ελληνικός λαός; Μόνο για αστείο μπορεί να το πει κανείς.

Η Α. Διαμαντοπούλου πήρε το δύσκολο υπουργείο Παιδείας για να πειραματιστεί κι αυτή στου κασίδι το κεφάλι. Ανακοίνωσε το όραμά της για την παιδεία και τελικά το μόνο που κατάφερε είναι να μη λειτουργεί κανένας τομέας. Κλειστά σχολεία, κλειστά πανεπιστήμια, φοιτητές και καθηγητές στο δρόμο. Ούτε μια επιτυχία δύο χρόνια, ούτε ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της παιδείας. Θα την εμπιστευτεί ο κόσμος να κυβερνήσει ή έστω να διεκδικήσει την αρχηγία. Μόνο ως αστείο μπορεί να ειπωθεί.

Και τέλος, ο Κάλαχαν της κυβέρνησης, Μ. Χρυσοχοίδης, θα είχε πλάκα να μας πει πόσα χρήματα απορρόφησε από το ΕΣΠΑ, πόσο βοήθησε την αγορά να ανασάνει, πόσο μείωσε τις τιμές. Θα μείνει κι αυτός στην ιστορία ως χειρότερος υπουργός Ανάπτυξης (ακόμη κι από την Κατσέλη). Με τη στήριξη των Αμερικανών δε φτάνει να κυβερνήσεις, χρειάζονται και ικανότητες.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ διαλύεται γιατί δεν έχει απολύτως τίποτε να επιδείξει από στελέχη. Αφού κατέστρεψαν τη χώρα θα κοντραριστούν οι τέσσερις για το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ. Έχουν δίκιο επομένως αυτοί που πιστεύουν ότι οι δελφίνοι στο ΠΑΣΟΚ είναι για το… δελφινάριο.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]