Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα γίνει πρωθυπουργός… πλήρους απασχόλησης;

Έχετε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση που παρέδωσε την λαϊκή εντολή, σ’ ένα σχήμα πρωτοφανές για τα πολιτικά χρονικά, έκανε τόσο καλά τη δουλειά της ώστε να φθάσει στο σημείο να κρυφθεί πίσω από τον Λουκά Παπαδήμο, και να υποχρεωθεί να συνάψει συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Μόνο ένας αφελής μπορεί να έχει τέτοιες ψευδαισθήσεις ή στη καλύτερη περίπτωση ένας κατ’ επάγγελμα ηλίθιος. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν μια αποτυχημένη κυβέρνηση. Και το γεγονός ότι σήμερα οδηγούμεθα σε αδιέξοδο, ούτε ο αριθμός των υπουργών έχει ευθύνη ούτε πολύ περισσότερο ο πρωθυπουργός.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέλαβε από τον προκάτοχό του ένα «ναύγιο». Μια καταστροφή, έναν «Τιτανικό» που όσο δεν τον εγκαταλείπουμε τόσο κινδυνεύουμε να βρεθούμε μαζί του στο βυθό. Και στην προκειμένη περίπτωση ο «Τιτανικός» δεν είναι η Ελλάδα, όπως την περιέγραψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά η πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος με την πλήρη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού και-ακόμα- προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η καταστροφική πολιτική μας έφερε την κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία όσο συνεχίζουμε τόσο θα ακυρώνεται το νόημα και η σημασία της.

Προφανώς όσοι μετείχαν και μετέχουν στην κυβέρνηση, έχουν κάθε λόγο να θέλουν να ξεχάσουμε γιατί οδηγηθήκαμε σ’ αυτό το πρωτόγνωρο για τα πολιτικά χρονικά σχήμα. Θέλουν να παραγραφούν οι ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να εμφανισθεί ως αποκλειστικά υπέυθυνος του αδιεξόδου ο Λουκάς Παπαδήμος και το «βαρύ» κυβερνητικό σχήμα. Λες κι αν η κυβέρνηση ήταν μικρή και ευέλικτη, θα έλυνε ως δια μαγείας τα προβλήματα που δημιούργησε η ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Λες και ο Βενιζέλος, που ανέλαβε τον Ιούλιο, ευθύνεται για αποφάσεις που ελήφθησαν τους μήνες που προηγήθηκαν.

Απλά πράγματα: Το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», βγάζει στη σέντρα τον Βενιζέλο και ταυτόχρονα αποδομεί τον Παπαδήμο ώστε να απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης, η έννοια της συναίνεσης και της συνεργασίας. Κυρίως όμως για να αποτύχει το εγχείρημα των συμμαχικών κυβερνήσεων προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Και όλα δείχνουν προς το παρόν πως επιτυγχάνουν το στόχο τους, αφού το σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται να διαμορφώνει ένα δυσμενές κλίμα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνεργασίας. Εκτός κι αν ο Λουκάς Παπαδήμος κάνει αυτό που αυτοί που τον επέλεξαν δεν θέλουν να κάνει. Δηλαδή… γίνει πρωθυπουργός πλήρους απασχόλησης και μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας στον κόσμο, αποκαλύψει τα σχέδιά τους και λειτουργήσει με αποφασιστικότητα βάσει των αρμοδιοτήτων που του δίνει το Σύνταγμα και ο θεσμικός του ρόλος. Γι όσο διάστημα μείνει να δείξει ότι αυτός-και μόνο αυτός- κάνει κουμάντο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]