Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Ποσότητες σε αποθέματα φυσικού αεριού που προκαλούν "ίλιγγο"


Ποσότητες και αριθμούς που ακούγονται εξωπραγματικοί αλλά είναι καθόλα αληθινοί, φαίνεται να κρύβει η περιοχή μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ και Συρίας. Αυτό αποκάλυψε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζακου Μαρκουλλη μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», υποδεικνύοντας οτι συμφωνά με γεωλογικές έρευνες αμερικανικών ινστιτούτων, στη νοτιά περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν 400 τρισεκατομμύρια κυβικά ποδιά φυσικού αεριού και γύρω στα τεσσεράμισι δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Προάγγελος αυτών των τεραστίων ποσοτήτων, συμφωνά με τους ειδικούς είναι και τα αποτελέσματα στα ισραηλινά οικόπεδα Ταμάρα και Λεβιάθαν, ενώ πριν την Πρωτοχρονιά αναμένεται η ανακοίνωση και των αποτελεσμάτων στο κυπριακό οικόπεδο Αφροδίτη, τα οποία εκτιμιούνται οτι πιθανό να φτάνουν μέχρι και 13 τρισεκατομμύρια ποδιά φυσικού αεριού.

Πρόκειται όντως για αριθμούς που προκαλούν ίλιγγο, γι αυτό και δεν είναι τυχαίο το μεγάλο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην περιοχή. Το ενδιαφέρον αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω και της συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ.

Μάλιστα, το Στεϊτ Ντιπαρτμεντ έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα που μελετά θέματα ενεργείας με βάση πολιτικά κριτήρια, ο επικεφαλής του οποίου ήταν παρών στη συνάντηση Μαρκουλη-Κλιντον στην Ουάσιγκτον.

Εξάλλου δεν ειναι τυχαίο οτι οι ειδικοί εκτιμούν οτι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι η τρίτη παγκοσμίως σε αποθέματα φυσικού αεριού.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Παει η Κυπρος την χανουμε !
    Εχουν μαζευτη τα κορακια και οι κυπριοι θα παρουν τα ψιχουλα κατω απο το τραπεζι και πανηγυριζουν οι καϋμενοι.
    Αλλα ΑΛΛΟΣ εχει αλλα σχεδια .

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ να μας φερει το νεο ετος.Με ομονοια και ΑΓΑΠΗ θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]