Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Οι Φασίστες, οι Κομμουνιστές, οι μαλάκες» και ο Πάγκαλος


Όσο έλειπε για την Κίνα τον προηγούμενο μήνα κι ενώ εδώ γινόταν εθνικός πανικός με το δημοψήφισμα, τις παλινωδίες Παπανδρέου και τις παραιτήσεις, όλοι τον έψαχναν. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία βίωσε την αγωνία, ζούσε με το ερώτημα: Δε θα στείλει μια γραπτή δήλωση, ένα «ηχητικό»; Δε θα γράψει ένα βιβλίο σχετικά;

Ο λόγος για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που, ενώ «οι Κυβερνήσεις πέφτουνε», εκείνος επιζεί και βασιλεύει.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις δηλώσεις του που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων… Κι αν στην αρχή πολλά απ΄όσα έλεγε λειτουργούσαν λίγο πολύ και ως πολιτικό αντίβαρο με μια τσόντα ρεαλισμού στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ, αν στην αρχή είχε καταφέρει να στρέψει συγκεκριμένα ακροατήρια το ένα απέναντι στο άλλο, κάτι τέτοιο σήμερα δε συμβαίνει.

Και τι γίνεται όταν τα μαθήματα εξυπνάδας ξεπερνούν τα σύνορα και ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Τι γίνεται όταν, μέσω του γαλλικού καναλιού France 5 όπου και έδωσε συνέντευξη καλεσμένος στην εκπομπή «Le Monde en Marche», χωρίς δεύτερη σκέψη, ένας αντιπρόεδρος μιας Κυβέρνησης χαρακτηρίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες που βγήκαν στους δρόμους ως ένα μίγμα από «φασίστες, κομμουνιστές και μαλάκες»; ("sont des communistes, sont des fascistes, et est sont des con").



Ο ίδιος πάντως, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση: «Μερικοί λένε ότι πρέπει να φύγετε από την Ευρώπη και να υιοθετήσετε τη δραχμή» και σε αυτήν απάντησε ότι «Αυτοί είναι οι φασίστες, οι οποίοι θέλουν να καταλυθεί η τάξη στην Ελλάδα και να διαλυθεί η ελληνική πολιτεία για να επιβάλουν το καθεστώς τους, οι κομμουνιστές που για αντίστοιχους λόγους θέλουν να πάψει να υπάρχει το ισχύον οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και οι ηλίθιοι. Χρησιμοποίησα τη γαλλική λέξη “con”, την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο Ντε Γκoλ κάποτε».



Μπορεί ο Πάγκαλος να παραμένει αντιπρόεδρος και της νέας Κυβέρνησης, μπορεί να επιμένει στον ρόλο του «χασαπέμπορα» της πολιτικής, καθώς όλους κι όλα τα σχολιάζει, τα σφάζει και στη συνέχεια τα μαχαιρώνει, ωστόσο η εμμονή του να επαναλαμβάνει τα ίδια· παρόμοιες κατηγόριες - χιλιοειπωμένες ατάκες με στόχο ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, τον κάνουν να μοιάζει με «κασκαντέρ» του πολιτικού συστήματος, γαντζωμένο στην επικαιρότητα, που ξεχνάει ή αγνοεί ότι οι «κασκαντερισμοί» σε τέτοια πολιτική ηλικία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για το σύστημα…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τι να κάνουμε. Πάνω στις κρίσεις φαίνονται τα ενδόμυχά μας και δεν συμμαζεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδη ειναι φανερο στο καθε νοημονα,οτι δεν προσφερει ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ στην θεση του αντιπροεδρου,πιστευω οτι η αποστολη του στο σχεδιο κατα του Ελληνισμου,ειναι να δοκιμαζει τις αντοχες μας.
    Ισως να πιστευη οτι θα τον λυπηθουμε εκεινη την Αγια μερα της ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ και δεν θα κρεμαστη.Αλλα και ισως να πιστευη, το παχυδερμο, οτι το σχοινι θα σπαση.
    Αλλα υπαρχουν και συρματοσχοινα....χοντρε!
    Παντως δεν ειναι αξιος λογου.Ειναι ενα φασιστομουτρο και επομενως...ΓΟΥΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο ο χοντρόπετσος!
    Δεν αποκάλεσε τους Αγανακτισμένους "μαλάκ@@"... τους αποκάλεσε "μουνι@" (βίντεο)

    //////////////////////////////////

    Λάθος άκουσαν και δεν ξέρουν γαλλικα όσοι είδαν την συνέντευξη Πάγκαλου στο γαλλικό κανάλι France 5.

    Όπως είπε ο Πάγκαλος το πρωί, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, δεν είπε “μαλά..ες” τους Έλληνες, αλλά απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου είπε ότι:

    “Οι φασίστες, οι κομμουνιστές και οι ηλίθιοι είναι αυτοί που θέλουν να ανατρέψουν το κράτος και αν φύγουμε από το ευρώ”.

    Για να μη μας πουλάει κουτόχορτο ο χοντρόπετσος δείτε τι σημαίνει στα Γαλλικά η λέξη con που χρησιμοποίησε (Google translate του γαλλικού άρθρου της wikipedia):

    "Con" είναι ένα ουσιαστικό το οποία δηλώνει αρχικά το φύλο της γυναίκας. Μεταφορικά, ο όρος "con" στην κοινή ορολογία, χρησιμοποιείται ως προσβολή στη γαλλική , και σημαίνει ότι ένα άτομο είναι ηλίθιο, αφελές ή δυσάρεστο, καθώς και τα παράγωγά του "μαλάκας" και "σκύλα".... Η λέξη «bullshit» σχετίζεται με τη λέξη «con».


    Απ' ότι καταλάβατε ο όρος con στα γαλλικά σημαίνει "μουν@", οπότε απ' αυτή την άποψη έχει δίκιο ο χοντρόπετσος ότι δεν αποκάλεσε τους Αγανακτισμένους μεταφορικά "μαλάκ@@" .
    μιας και τους αποκάλεσε κυριολεκτικά "μουνι@"...

    ΥΓ. Όποιος συνεχίζει να έχει αμφιβολίες ότι το con δεν σημαίνει απλά ηλίθιος αλλά είναι χοντρή βρισιά ας πάει στο γαλλικό λήμμα της λέξης con στη wikipedia και ας πατήσει αριστερά στο English ή στο Deutsch για να δει τι σημαίνει σ' αυτές τις γλώσσες.
    ----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]