Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Πατρίδας υπήρξε κομβική επιλογή της μεταπολιτευτικής περιόδου. Αυτή η προοπτική βασίστηκε στις αρχές της αλληλεγγύης, του σεβασμού αλλά και της τήρησης των κοινών ευρωπαϊκών κανόνων. Η εξαγγελία δημοψηφίσματος από τον απερχόμενο πρωθυπουργό θεωρήθηκε πράξη εκτός των ευρωπαϊκών κανόνων και εκείνο το ξημέρωμα ο Γάλλος Πρόεδρος επανέλαβε πολλές φορές ότι η Ευρώπη έχει κανόνες και πρέπει να τους τηρούμε.

Αυτή η παραβατική λοιπόν συμπεριφορά επεστράφη από τους εκπροσώπους των εταίρων μας, όταν αρχικά ζητήθηκε δέσμευση για την δανειακή σύμβαση πού ΔΕΝ έχει ακόμη συνταχθεί !

Στην συνέχεια ζητήθηκε επιστολή – δέσμευση για την τήρηση των αποφάσεων του Eurogroup στις 26-27 Οκτωβρίου και από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η απώλεια της αξιοπιστίας των Ευρωπαίων ηγετών προς τον απερχόμενο πρωθυπουργό κατέληξε σε παράβαση των κανόνων εκ μέρους τους, μιας και ζητούν μια υπογραφή, λέγοντας κατ’ουσίαν ότι δεν εμπιστεύονται το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Δεν είμαστε όλοι οι Ελληνες ίδιοι. Δεν διαπομπεύσαμε εμείς την Πατρίδα μας, λέγοντας ότι είμαστε χώρα διεφθαρμένων. Δεν απεμπολήσαμε εμείς την Ευρωπαϊκή πολιτική παραβαίνοντας τους Κοινοτικούς κανόνες με δημοψήφισμα- αιφνιδιασμό πού κλόνισε της αγορές του ενιαίου νομίσματος.

Η Πατριωτική μας συνείδηση εντάσσεται από το 1974 στην ενιαία Ευρωπαϊκή πορεία, όταν μας κατηγορούσαν αυτοί πού σας αιφνιδίασαν με το περίφημο ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.

Η διαφορά είναι σαφής και ορατή, οι δε απόψεις για διαφορετικά μέτρα εφαρμογής των στόχων δικαιώθηκαν πλήρως και σε τίποτα δεν διακυβεύουν την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη, τον σεβασμό στους εταίρους και στην τήρηση των Ευρωπαϊκών κανόνων.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλά ρε γαμώτο..Πως είναι δυνατόν στο ίδιο κεφάλι να χωράνε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις? Πατρίδα από την μία Ευρωπαϊκή ένωση και πολυπολιτισμός από την άλλη δηλαδή κατάργηση της Πατρίδας? Πόσο χοντροκέφαλος πρέπει να είναι κανείς για να χωράνε μέσα στην κεφάλα του τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα αυτά πράγματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]