Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι "διασώστες" μας "φούσκωσαν" τα ελλείμματα πριν μας βάλουν στο Μνημόνιο


Οσα γράφουμε στα βλογκς από την πρώτη μέρα, (7/6/2010! Ο ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!). αλλά οι φυλλάδες και τα κανάλια των Εργολάβων είτε τα αποκρύπτουν, είτε τα απαξιώνουν μιλώντας για “συνωμοσιολογίες”, βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια.

Τώρα πια μας έφεραν εκεί που ήθελαν, δέσμιους των Τραπεζών, πήραν αυτό που ήθελαν, έναν διαπλεκόμενο ψευδο Πρωθυπουργό που θα τους δώσει τα έργα δισεκατομμυρίων με “φωτογραφικούς” διαγωνισμούς, οι “αποκαλύψεις” είναι ανώδυνες για την δικτατορία τους.

Μόνο η Παιδεία μπορεί να κάνει την διαφορά πλέον, εμπάργκο στις φυλλάδες τους, εμπάργκο στους διαπλεκόμενους βουλευτές τους, ακόμη κι αυτούς που ετοιμάζουν για την “επόμενη μέρα”. Μόνο το ελεύθερο (ακόμη) διαδίκτυο έχει την δύναμη να αφυπνήσει τον κόσμο.

Τι έκαναν λοιπόν με το έλλειμμα;

…[...]… Μία ακόμη αποκάλυψη-βόμβα για τις εγκληματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν την τεχνητή διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των ετών 2008 και 2009 με συνέπεια η χώρα μας να υποδουλωθεί μόνιμα στους δανειστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ευρωζώνης και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες να οδηγούνται πλέον σε πλήρη εξαθλίωση αποτελεί η απάντηση Ευρωπαίου επιτρόπου σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή για τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν τα χρέη των νοσοκομείων τον Οκτώβριο του 2009.
Σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Σεμέτα στον κ. Χουντή, ενώ τα χρέη των νοσοκομείων θα έπρεπε να καταγράφονται ως δαπάνες στα αντίστοιχα έτη στα οποία έπρεπε να είχαν πληρωθεί, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μόλις ανέλαβε, και χωρίς να υπάρχει σχετική υποχρέωση επιβεβλημένη από την Κομισιόν ή τη Eurostat, φούσκωσε με τα χρέη των νοσοκομείων μόνο τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ετών 2008 και 2009! Πρόκειται για ανεξόφλητα χρέη νοσοκομείων συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν σε υποχρεώσεις των ετών 2005-2009, αλλά «φορτώθηκαν» σκόπιμα από την κυβέρνηση Παπανδρέου μόνο στα έτη 2008 και 2009!
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2009 έσπευσε να «φουσκώσει» το έλλειμμα του 2008 με επιπλέον 1,3% του ΑΕΠ και το έλλειμμα του 2009 με επιπλέον 0,9% του ΑΕΠ, φορτώνοντας λογιστικά τους προϋπολογισμούς των δύο αυτών ετών με ποσά συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ τα οποία αφορούσαν σε ανεξόφλητα χρέη νοσηλευτικών ιδρυμάτων παρελθόντων ετών!
Το κόλπο αυτό ήταν ένα από τα πολλά που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά της να εμφανίσει το έλλειμμα του 2009 υπέρμετρα αυξημένο στα επίπεδα του 12,7% του ΑΕΠ, σε πρώτη φάση.
Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν κι άλλες μεθοδεύσεις με αποτέλεσμα το έλλειμμα του 2009 -μετά από τρεις ακόμη αναθεωρήσεις- να φθάσει στο επίπεδο του 15,8% του ΑΕΠ! … [ ... ] …

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ e-typos.com



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προπαίδεια Γιώργοοοο. Calculus Jeffreyyyy. Αφού μάθουμε πάλι την αλφαβήτα για να μάθεις να μην λες ρεζιλίκια θα στρωθούμε να σε μάθω να μετράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]