Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μειοντική εκπαίδευση στη Θράκη και η τουρκοποίησή της


Είναι γνωστό πως ο νέος στόχος της Άγκυρας στην Θράκη, λέγεται Παιδεία. Συγκεκριμένα, όπως και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής δήλωσε, η επιδίωξη είναι η "αυτοδιαχείριση της εκπαίδευσης"... Και αυτή η δήλωση είναι μία σαφέστατη εμπλοκή στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας. Μία εμπλοκή για την οποία -υπό φυσιολογική Ελληνική κυβέρνηση- θα οδηγούσε στην άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου τούρκου προξένου. Όμως, εδώ είναι η Ελλάδα των τραπεζιτών, η Ελλάδα των Λεσχών, η Ελλάδα των φίλα προσκείμενων στον νεο-οθωμανισμό, η Ελλάδα του "περάστε κόσμε"...

Ποσώς ενδιαφέρεται η χθεσινή και η σημερινή κυβέρνηση (Παπανδρέου, Παπαδήμου) για τα εθνικά θέματα, κυρίως δε όσα από αυτά αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες τείνουν να μεταλλαχθούν (αν δεν έχουν μεταλλαχθεί ήδη...) σε εξόχως επικίνδυνες για τον Ελληνισμό, ιδιαίτερα της Θράκης.

Γνωστός για την ευαισθησία του στα εθνικά θέματα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. (πρώην πρέσβης και διοικητής της ΕΥΠ) κ. Ιωάννης Κοραντής, γνωρίζοντας την κρισιμότητα και τον ρόλο της εκπαίδευσης, κατέθεσε ερώτηση στην Ελληνική Βουλή σχετικά με τον δρόμο της τουρκοποίησης στον οποίο βαδίζει η εκπαίδευση των Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων, ερήμην του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας. Ο κύριος Κοραντής δεν διστάζει, μάλιστα, να τονίσει τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυρία Διαμαντοπούλου για την μη εφαρμογή των νόμων της χώρας σε οτιδήποτε "αγγίζει" η δραστηριότητα της Άγκυρας στην ακριτική και τόσο ευαίσθητη εθνικά Ελληνική περιοχή, στην Θράκη.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: 227/29-11-2011

Προς: Υπουργό Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου

Θέμα: Τουρκοποίηση των μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη

Όσο περνάει ο καιρός, λόγω της ανύπαρκτης αντίδρασης της Πολιτείας, αποθρασύνονται οι έμμισθοι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη, προχωρώντας σε ενέργειες που προσβάλλουν το Σύνταγμα της χώρας και τις δημοκρατικές και εθνικές ευαισθησίες του κάθε Έλληνα πολίτη. Με μόνιμη αναφορά στη «τουρκική μειονότητα» και με ενέργειες διαχρονικού χαρακτήρα, ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας προκειμένου να μην παίρνουν τα παιδιά τους από τα μειονοτικά σχολεία για να τα πηγαίνουν στα δημόσια, με προφανή στόχο τη τουρκοποίηση των μουσουλμανοπαίδων.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Δεν ανησυχεί από τη δραστηριότητα, στο τομέα αρμοδιότητας της, των πρακτόρων της Άγκυρας στη Θράκη, που είναι πειθήνια όργανα του τουρκικού Γενικού Προξενείου Κομοτηνής;
2. Σε ποιές συγκεκριμένες κινήσεις προτίθεται να προβεί, προκειμένου να εφαρμοσθούν εν προκειμένω το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους;

Ο ερωτών

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δυστυχώς για τη Θράκη, δυστυχώς για την Ελλάδα, γνωρίζουν καλά τον πρωταρχικό ρόλο που παίζει στην πορεία ενός έθνους η Παιδεία και τον διαχειρίζονται οι προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΘΡΑΚΗ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]