Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καζάκης αυτόπτης μάρτυρας της Eurogendfor


Χθες στην ραδιοφωνική του εκπομπή (στο Ράδιο 9 στο τέλος της συζήτησης) ο κ. Καζάκης απαντώντας σε ερώτηση ακροατή μίλησε για την είδηση που αναρτήσαμε το μεσημέρι σχετικά με το "πέρασμα" στην Ελλάδα μιας ταξιαρχίας της ευρωχωροφυλακής γνωστή ως EUROGENDFOR ή EGF ( βλέπε εδώ).

Δυστυχώς η είδηση αυτή αν και προσήλκυσε χιλιάδες επισκέπτες σε όσα ιστολόγια την αναδημοσίευσαν , εν τούτοις δεν αξιολογήθηκε ως "σοβαρή" απο δεκάδες άλλα τα οποία παρουσιάζονται είτε ως "μαχητικά" είτε ως "αποκαλυπτικά".

Όπως γράψαμε και χθες, αν και υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι μας επιβεβαίωσαν το "πέρασμα" αυτής της ξένης στρατιωτικής δύναμης, κρατήσαμε μία μικρή επιφύλαξη χρησιμοποιώντας την φράση "αν είναι αλήθεια".

Αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως απλή λαϊκή ενημέρωση , διότι μόνο τέτοια μπορούμε να προσφέρουμε αφού δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, είναι αυτή που σε τέτοιους πονηρούς , επικίνδυνους και θλιβερούς καιρούς, θα αφυπνίσει τον κόσμο που μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τις αναρτήσεις μας.Υπο αυτήν την έννοια είναι προτιμώτερο να παραμείνουμε σε εγρήγορση απο έναν έστω "λάθος συναγερμό", όπως πίστεψαν μερικοί, παρά να μας "πιάσουν στον ύπνο" οι σχεδιασμοί αυτής της πρωτόγνωρης και πολύχρωμης χούντας.
Σε ότι αφορά την εγκατάσταση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων καταστολής σε ελληνικό έδαφος, όπως η δύναμη της EGF που κατά πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων στρατωνίστηκε στη Λάρισα, ο Δημήτρης Καζάκης αναφέρθηκε σε αυτήν όχι ως αποδέκτης μιας πληροφορίας αλλά ως αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος.
Ας δούμε λοιπόν τί είπε σήμερα το μεσημέρι στην ραδιοφωνική εκπομπή του ο κ. Καζάκης :

"...Ερώτηση ακροατή:Θα ήθελα να αναφερθείτε για κάτι που συνέβη χθές ή προχθές σχετικά με ένα στρατιωτικό σώμα που κατέβηκε μέσω Ιταλίας για να επιτηρεί τα δικά μας και καλά ότι είναι κοντά στην στρατιά της Λαρίσηςκαι σε περίπτωση που θα επέμβουν αν χρειαστεί και πάρουν εντολές απο τους ανωτέρους τους.Θέλουμε να αφιερώσετε κάποιο χρόνο διότι η είδηση πέρασε στα πολύ ψιλά και θέλουμε να το ακούσουμε διότι δεν το έχει αναφέρει κανένας αυτό το πράγμα.
Απάντηση - μαρτυρία Καζάκη: Λοιπόν υπάρχει μια ταξιαρχία η οποία κανονικά έχει την έδρα της στην Βερόνα της Ιταλίας , είναι η ταξιαρχία της Euroforce (σημ Κλασσικοπερίπτωσης:εδώ ο Καζάκης έκανε ένα μικρό λάθος .Η κανονική ονομασία αυτής της δύναμης έιναι όπως προείπαμε Eurogendfor ή EGF), είναι στρατιωτικό σώμα δεν είναι αστυνομικό σώμα φέρει τα χρώματα της Ε.Ε τα μπλέ με τα χρυσά αστεράκια.Αυτή μεταφέρθηκε μέσω Ηγουμενίτσας ...
Κλασσικοπερίπτωση: Εδώ παρεμβαίνει ο συμπαρουσιαστής του ρωτώντας τον αν αυτή η πληροφορία προέρχεται απο κατοίκους που τους εχουν δεί και αμέσως ο Καζάκης απαντά:
Καζάκης: Όχι , όχι τους είδα και ο ίδιος σε ταξίδι που ..με το ξυρισμένο μαλλί και τα βαλιτσάκια με το euroforce και το ψάξαμε το θέμα και οι ίδιοι ήλθαν με πολιτικά με πτήσεις κανονικές και τα τεθωρακισμένα ήλθαν με ειδικές αποστολές απο την Ηγουμενίτσα.Μιά ταξιαρχία η οποία έχει έδρα στην Λάρισα.
Συμπαρουσιαστής: Για την "ασύμετρη απειλή" του λαού;
Καζάκης:Το έχουν πεί ανοικτά τόσο η διοίκηση της Euroforce στην Ε.Ε όσο και το ΝΑΤΟ , ότι φοβούνται για "ασύμετρες απειλές" στην Ελλάδα, και "ασύμετρες" θεωρούν δύο, κοινωνική εξέγερση και τρομοκρατία, γι΄αυτούς είναι το ίδιο πράγμα. Το ΝΑΤΟ για παράδειγμα χαρακτηρίζει τη διαδήλωση , μια λαϊκή διαδήλωση , την χαρακτηρίζει επίσημα "low level terorism",δηλαδή "τρομοκρατία χαμηλής έντασης".
Με αυτή την έννοια βρίσκεται εδώ ( εννοεί την EGF) για να υποστηρίξει την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα σε περίπτωση "ασύμετρης" απειλής.
Συμπαρουσιαστής: Και αυτή η ταξιαρχία είναι ειδικά εκπαιδευμένη να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις;
Καζάκης:Ναι είναι ειδικές δυνάμεις.Είναι κυρίως Γερμανοί ,Ολλανδοί , Γάλλοι και Ιταλοί."

Αυτά είπε λοιπόν ο αυτόπτης μάρτυρας κ. Καζάκης στην εκπομπή του, περιγράφοντας την εισβολή και τις "λειτουργίες" των ευρωστρατοχωροφυλάκων που κουβάλησε στον τόπο μας ο νέος Τσολάκογλου.

Επιλέξαμε την μαρτυρία του Καζάκη όχι διότι τον θεωρούμε πιό αξιόπιστο απο εκείνους που μας είπαν πάνω κάτω τα ίδια αλλα διότι μίλησε για αυτό το θέμα δημόσια πράγμα που ο κάθε "κακοπροαίρετος" μπορεί να διαπιστώσει αν κάνει τον κόπο να ακούσει το τέλος της ηχογραφημένης εκπομπής του στο site toy radio 9 εδώ

Όσο και αν κάποιοι επιμένουν να βγάζουν στα ιστολόγιά και στις ιστοσελίδες τους σκάνδαλα και σκανδαλάκια πασπαλισμένα με ψευτοδημοσιογραφική ζάχαρη , εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε "την μπάλα μέσα στο γήπεδο", δηλαδή σε αυτόν τον χώρο που αύριο θα κληθούμε όλοι είτε να φαγωθούμε για την διασκέδαση του Καίσαρα , είτε να αγωνισθούμε ξανά για "Ψωμί Παιδεία και Ελευθερία".

Σε όλους εσάς τους βολεμένους επαναστάτες και πατριώτες μπολσεβίκους του πληκτρολόγιου και της εξυπναδίστικης δημοσιογραφικής παρατηρητικότητας αφιερώνω τους παρακάτω στίχους...




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

29 σχόλια :

  1. The Prisoner (IRon Maiden)
    ---------------------------
    Not a prisoner, I'm a free man,
    And my blood is my own now.
    Don't care where the past was,
    I know where I'm going.

    I'm not a number, I'm a free man,
    Live my life where I want to.
    You'd better scratch me from your black book,
    'cause I'll run rings around you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτάξτε να δείτε εκείνο που έχω να θυμίσω εγώ στην χουντα που μας κυβερνά είναι ότι εδω μέσα το 1941-1945
    περίπου τριάντα χιλιάδες παρτιζάνοι του ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΔΕΣ και διάφορων άλλων ομάδων αντιστασιακών απασχολούσαν 500.000 ναζί δηλαδή μια ολόκληρη στρατια κατακτητών η οποία φυσικά όπως καταλαβαίνετε έλειπε από το ανατολικό μέτωπο.

    Τι να κλάσει μια ταξιαρχία από φασίστες υπανθρώπους που έφερε εδώ μέσα η χούντα. Πιστεύω ότι έχουν έρθει για να φυλάνε τον Τσολάκογλου περισσότερο παρά οτιδήποτε άλλο γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν θάθελα να ήμουν στην θέση τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εως και αντίπαλοι του ΕΑΜ Βρετανοί σύνδεσμοι, όπως ο ιδιαίτερος εχθρικός J.Stevens σε αναφορά του το καλοκαίρι του 1943 σημείωνε χαρακτηριστικά οτι στο ελληνικό έδαφος υπήρχαν δυο ξεχωριστές χώρες, η κατεχόμενη και η Ελεύθερη Ελλαδα.

    Μεταξύ τους υπήρχαν κανονικά σύνορα ,όπου όφειλες να επιδείξεις διαπιστευτήρια στους αντάρτες για να μετακινηθείς στην Ελεύθερη Ελλάδα, η οποία εκτεινόταν στον κύριο κεντρικό τμήμα της Πίνδου, άλλα και σε μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου.

    Στην ουσία οι Γερμανοί πολυ σύντομα ασκούσαν την εξουσία τους μόνο στις μεγάλες πόλεις.

    Και ειναι πραγματικά πρωτοφανές το δεδομένο αυτο ,αν υπολογιστεί οτι σε αλλες χωρες όπως στην Γαλλια των 35.000.000 η κατοχή της δεν απαίτησε παρα λιγότερους απο 8.000 Γερμανούς στρατιώτες, την υπόλοιπη δουλειά την έκανε η γαλλική αστυνομία.

    Στην Ελλάδα δεν στάθηκαν επαρκείς οι 180.000 Γερμανοί στρατιώτες και οι περίπου 160.000 Ιταλοί για να επιβάλουν την εξουσία των κατακτητών.

    Χρειάστηκαν και οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Χωροφυλακής , παρακρατικές οργανώσεις, ναζιστικά μορφώματα ομάδων κρούσης, ακόμα και εθνοτοπικες ομάδες εξουσίας , όπως οι Πόντιοι οπλαρχηγοί και οι ‘’ λεγεωνάριοι ‘’ της Πίνδου για να αναπαραχθει η κατοχική εξουσία.

    Κυρίως όμως τα τάγματα Ασφάλειας από τα μεσα του 1943 και μετά με τους περίπου 17.000 άνδρες τους.

    Και οτι ανάμεσα στα 7.500.000 που βρεθήκαν στην Γερμανία ως επιστρατευμένοι ξενοι εργάτες υπήρχε ενας αριθμός 12.000 μόνο Ελλήνων, αφού η Αντίσταση ματαίωσε την επιδίωξη των Γερμανών να εξασφαλίσουν εικοσαπλάσιους.

    -------------------------------------------------
    ΕΑΜ Β
    FNOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή είναι γνωστές οι ανθελληνικές θέσεις της Μακρή και του Κώνστα και επειδή οι περισσότεροι γνωρίζουμε οτι είναι παπαγαλάκια της ΝΤΠ, ο κύριος Χατζηνικολάου εφόσον θεωρεί οτι αντιπροσωπεύει μια ψυχραιμη και πιο 'δίκαιη' φωνή, γιατί έχει αυτά τα 2 τσογλάνια στο δελτίο του να συνεχίζουν την προπαγάναδα ανενόχλητοι? Ούτε ενημέρωση προσφέρουν(ειδικά ο Κώνστας έχει πιαστεί 'αδιάβαστος' πολλάκις) και ούτε θεωρούνται αξιόλογοι δημοσιογράφοι. Και οι δύο φύτρωσαν τα 2-3 τελευταία χρόνια. Απο τότε δηλαδή που άρχισαν τα δεινά μας.Ευτυχώς που δεν ενημερώνομαι απο την νεοταξική τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να εξηγησουμε οτι την περιοδο της κατοχης εξελιχθηκε εντονη κατασκοπευτικη δραστηριοτητα των Ελληνων πατριωτων σε συνεργασια με τους Αγγλους,η οποια οχι μονο συνεβαλε στο να καθορισθουν οι στοχοι που θα χτυπουσαν οι Αγγλοι σε συνεγασια με τους Ελληνες μαχητες αλλα αποτελουσε τετοια πληγη για τους Ναζι που η ποινη σε περιπτωση συλληψης κατασκοπων ηταν η εκτελεση!!
    Και μαλιστα τα "λαδωματα" στους Ναζι σ'αυτη την περιπτωση δεν επιαναν!
    Επειδη ομως υπαρχει αναφορα στο "πατριωτικο" ΕΑΜ και στις παρακρατικες οργανωσεις,πρεπει να επισημανουμε οτι στα Ταγματα Ασφαλειας κατεφυγαν-εκτος απο τους συνηθεις καιροσκοπους-και πολλοι των οποιων ειχαν ξεκληρισθει οι οικογενειες και εβλεπαν να ερχεται η σειρα τους,δηλ.ανθρωποι που πηγαν μονο για να σωθουν,χωρις προθεση συνεργασιας με τον εχθρο ή προδοσιας.
    Ο ελληνικος λαος δεν ειδε με συμπαθεια την συσταση των Τ.Α ουτε τα υποστηριξε.
    Ομως στην δημιουργια των Τ.Α συνεβαλαν και οι Αγγλοι,οι οποιοι απο καποιο χρονικο σημειο και μετα(1943) ενισχυσαν με χρυσες λιρες και πολεμικο υλικο μονο το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!
    Αυτο ειχε ως αποτελεσμα την διαλυση ορισμενων εθνικων οργανωσεων και οι μαχητες τους που αποτελουσαν στοχο για τον ΕΛΑΣ αναγκασθηκαν να καταταγουν στα Τ.Α.
    Αν και τα Τ.Α. επιτηρουντο απο τους Ναζι,ο (αρχικος)διπλος τους σκοπος ηταν απο την μια να χτυπησουν τους κομμουνιστες και απο την αλλη να εμοδισουν βιαιως την επανοδο του Βασιλια Γεωργιου Β'.
    Οσον αφορα τις παρακρατικες οργανωσεις,αυτες δημιουργηθηκαν(τουλαχιστον η πλειοψηφια τους) μετα τα "κατορθωματα" των συμμοριτων στην επαρχια!
    Βεβαιως και αυτες οι οργανωσεις εκμεταλλευτηκαν στο τελος τους Ελληνες πατριωτες.
    Αλλα το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ξεπερασε τους παντες στη υποκρισια:
    Αποδειξη το πανουργο μανιφεστο τον Σεπτεμβριο του 1942 του Δημητρη Γληνου:
    "Τι ειναι και τι θελει το ΕΑΜ.
    Χρειαζεται ενοτητα στην καθοδηγηση και οποιος δεν συντασσεται μ'αυτην την ενοτητα,αυτος οπουδηποτε και να βρισκεται,οπωσδηποτε και να λεγεται,ειναι συνεργατης Ξενων Κατακτητων,θεληματικα ή αθελα Προδοτης του Εθνικοαπελευθερωτικου Αγωνα"!!

    Αρα για να μην θεωρειται καποιος προδοτης θα επρεπε να ενταχθει στις ταξεις του ΕΑΜ!!!!!
    Ιδου κομμουνιστικη λογικη!!
    Και μην προκαλουν καποιοι διοτι υπαρχει και συνεχεια!

    Βοηθεια απο τις πηγες:
    -"Περι εμφυλιου",Γ.Γιανακεννα
    -"Λελα Καραγιαννη",Αλ.Ζαουση
    -"Παγκόσμια Ιστορία του ψυχολογικού πολέμου και προπαγάνδας" Ιωάννη Βολωνάκη


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kαι για πες μας ρε ΓΜ ποιος τελικα αντισταθηκε στους γερμανους ....??? οι ΑΡΙΑΝΟΙ μηπως ???? μηπως εσυ ησουν αυτος που μας ελευθερωσε ..???
    ,μπηκε απελευθερωτικος στρατος στην Αθηνα μηπως ??

    τετοιες βλακιες διαβαζεις προπαγανδιστικες και μας τις λες χωρις να βαζεις το μυαλουδακι σου ( αμφιβάλλω αν δουλεύει καν ) να σκεφτει ποιος αντιστάθηκε τοτε ??

    ΤΑ Κουμουνια μηπως .. ??? αντε μαθε ποτε μπηκαν στην αμτισταση και γιατι ...??

    αντε θα μας πεις και για τον Γλυνο !!
    ποιος εισαι ο εγγονος του τσολακογλου η του Ραλλη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε ΓΜ ποιος μας ελευθερωσε τελικα ο ΠΑΟ Ο ΟΣΦΠ η ο ΑΡΗΣ .τελικα μηπως τους πηραξε το κλιμα και εφυγαν οι γερμανοτσολιαδες ..

    αυτα ουτε οι κουμουνιστες δεν τα λενε !!
    τουλαχιστον παραδεχονται το ΕΑΜ ..

    πρεπει να εισαι απο γενια χριστοφορακου μητσοτακεου και πανω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος δεν εχει διαβάσει το μανιφέστο του Δημήτρη Γληνού,
    και δεν εχει ανατριχιάσει....τουλάχιστον....!!!!!

    Περιγράφει μια κατάσταση ...που θα σας κάνει να γυρίσετε πολλες φόρες στην πρώτη σελίδα για να δείτε πότε ειχε γραφεί...!!

    δυστυχώς οσοι δεν έμαθαν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τους ιστορία ..θα την ξαναζήσουν !!!

    οσο για τον ΓΜ ..!!! προφανώς δυστυχώς γλύτωσαν τοτε οι πρόγονοι του απο την εκτέλεση, όπως και τοσοι άλλοι δοσοιλογοι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν ηττήθηκαν οι Γερμανοί, η Ελλάδα ήταν η μόνη κατακτημένη χώρα που δεν είδε "απελευθερωτές".

    Δεν παρηλάσαν απελευθερωτές στις πλατείες της, όπως συνέβη στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στη Δανία κλπ..

    Η Ελλάδα είχε απελευθερωθεί από μόνη της πολύ καιρό πριν. Η Ελλάδα είχε απελευθερωθεί από το ΕΑΜ.

    Ένα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που είχε φτάσει στο σημείο να είναι πιο ισχυρό και πιο καλά εξοπλισμένο από τον προπολεμικό της τακτικό στρατό.

    Χάρη έκανε η Ελλάδα στον γερμανικό κατακτητικό στρατό, που του επέτρεψε να φύγει από τη χώρα.

    Αν άφηναν το ΕΑΜ ελεύθερο να δράσει, δεν θα επέστρεφε κανένας Γερμανός στρατιώτης ζωντανός στην πατρίδα του.
    Οι Έλληνες είχαν νικήσει τις αυτοκρατορίες του άξονα. Τώρα όμως είχαν άλλα προβλήματα.

    Ο πόλεμος αποκάλυψε πράγματα, τα οποία ήταν καλά κρυμμένα. Διαχωρίστηκε ο λαός από την ηγεσία του.

    Ο λαός είχε δημιουργήσει με το αίμα του τη δική του ηγεσία.

    Το ΕΑΜ ήταν έτοιμο να σκοτώσει τους δοσίλογους των Γερμανών και ν' αφήσει στο απόλυτο περιθώριο τους αγγλόδουλους "παραθεριστές" του Νείλου.

    Είχε μάθει να ζει ελεύθερος και δεν θα ήθελε να επιστρέψει ξανά στους λακέδες των ιμπεριαλιστών.

    Αυτό όμως ήταν μια τρομακτική προοπτική για τους Άγγλους.
    Γιατί;
    Γιατί, χάνοντας τον έλεγχο της Ελλάδας, κινδύνευαν να χάσουν έναν πόλεμο στον οποίο είχαν νικήσει.

    Ε.Α.Μ. Β'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "είναι στρατιωτικό σώμα δεν είναι αστυνομικό σώμα φέρει τα χρώματα της Ε.Ε τα μπλέ με τα χρυσά αστεράκια".

    Άρα μιλάμε για στρατό κατοχής, ο Ελληνικός στρατός τι κάνει;;; Κύριοι αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού, μήπως ήρθε η ώρα να τηρήσετε τον όρκο σας και να διώξετε τα κατοχικά στρατεύματα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε παιαδια μηπως ειναι η βαλκανικη δυναμη που μεταφερθηκε στην ελλαδα για 4 χρονια, γιατη και αυτη θα στρατοπεδευση καπου στη λαρισα αν δεν κανω λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (Λογω ευρους υποδιαιρω το σχολιο σε μικροτερα τμηματα)

    Προειδοποιησα καποιους προπαγανδιστες να μην συνεχισουν τα κομμουνιστικα τους τερτιπια!Φαινεται πως εχουν στο πετσι τους την ταση αυτοεξευτελισμου!!


    Συνεχιζω λοιπον:
    ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και οι υπόλοιποι κομμουνιστές ξεκίνησαν δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας με την βοήθεια απο όμορα κράτη-δορυφόρους της Σοβιετικής Ενώσεως.
    Η πρώτη εκδήλωση της εκστρατείας αυτής ξεκίνησε από τον ΤΙΤΟ (8η Ιουλίου 1945) ο οποίος δήλωσε
    ότι "η Ελλάδα ειναι διώκτρια των "σλαβικών" μειονοτητών και εξαναγκάζει τους "Δημοκρατικούς Έλληνες" και "Σλαβομακεδόνες" σε προσφυγή στην Γιουγκοσλαβία"!!!
    Η δεύτερη εκδήλωση (2/8/1945),κατά την διάσκεψη του Πότσδαμ, η Σοβιετική Ρωσία έθεσε επισήμως ενωπίον των άλλων Συμμάχων ζήτημα Ελλάδας και ζήτησε να παραχωρηθεί στρατιωτική Βάση στην Θεσσαλονίκη ή Αλεξανδρούπολη για "λόγους ασφαλείας" και υποστήριξε οτι "η παρουσία αγγλικών στρατευμάτων ενθαρρύνει το φασιστικό καθεστώς της".
    Η τρίτη εκδήλωση (21/1/1946)δια της προσφυγής της Σοβιετικής Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας,υποστηρίχτηκε υπό του Υφυπουργού Βισίνσκυ ότι "η Ελλάδα τηρεί στάση ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ εναντίον της Βουλγαρίας και της Αλβανίας και κατά συνέπεια δύναται να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη καθώς στο εσωτερικό της Ελλάδας η επικρατούσα τρομοκρατία (του Εθνικού Στρατού) έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις,υποθαλπόμενη υπό των Αγγλικών στρατευμάτων."
    Το νέο καθεστώς των Βαλκανίων τότε είχε διαμορφωθεί σε ενιαία και πειθαρχούσα δύναμη κρούσεως του "Κατακτητικού Κομμουνισμού" γιά την πραγματοποίηση σλαβικών βλέψεων επί της Ανατολικής Μεσογείου.
    Η Ελλάδα ήταν ο φυσικός αντίπαλος του Σλαυϊσμού με το καθαρώς αντικομμουνιστικό της καθεστώς, με την επί της φιλίας της Αγγλίας στηριζόμενη εξωτερική πολιτική και με τις εδαφικές της αξιώσεις επί της Βορείου Ηπείρου, και του τμήματος της Δυτικής Θράκης.
    Συνεπώς η Ελλάδα έπρεπε να δυσφημιστεί στην κοινή γνώμη και να θεωρηθεί αντιπαθής,ως φασιστικό,αντιδημοκρατικό,και ιμπεριαλιστικό κράτος, το οποίο έχει επεκτατικές διαθέσεις εναντίον των γειτόνων του.Παρεπιπτόντως τα γειτονικά κράτη ήταν υπό κομμουνιστικό καθεστώς και αποτελούσαν δορυφόρους της Σοβιετικής Ενώσεως.
    Ένα παράδειγμα συκοφαντίας(απο τα πολλά) είναι και δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" απο ανώνυμο Αντ/ρχο καταγγέλοντας ότι η Ελλάδα προετοιμάζει εισβολή στην Αλβανία.
    Επιπλέον Έλληνες κομμουνιστές σε συνεργασία με "Σλαβομακεδόνες" καταγγέλουν ότι καταδιώκονται "σλαβομακεδονικοί" και αλβανικοί πληθυσμοί των βορείων επαρχιών της Ελλάδας ώστε να καταφεύγουν στις γειτονικές χώρες ζητώντας άσυλο.
    Αυτά είναι απλώς μερικά απο τα αίσχη ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των υπολοίπων οργανώσεων, που σε καμιά περίπτωση δεν ενδιαφερόντουσαν για την Ελλάδα,αλλά για το πως θα μπορούσε να διεισδύσει η Σοβιετική επιρροή στην Ελλάδα, εκπληρώνοντας τις επιθυμίες των Ρώσων Πανσλαβιστών για διείσδυση τους στη θάλασσα του Αιγαίου μέσω της "Μακεδονίας του Αιγαίου".

    Συνεχιζω με τις υποκρισιες του ΕΑΜ:
    -Συνθημα κατα την κατοχη:
    "Το ΕΑΜ δεν ειναι κομμα"
    -Αργοτερα στην ιδια περιοδο:
    "Ζητω ο πολιτικος συνασπισμος του ΕΑΜ"

    -Συνθημα πριν την απελευθερωση:
    "Ζητω η κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας"
    -Τον Δεκεμβριο του 1944:
    "Κατω η κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας"

    -"Οχι αμνηστια στους προδοτες"
    -Το 1945:"Ζητω η Γενικη Πολιτικη Αμνηστια"

    -Κατα την Κατοχη:"Η ΕΛΔ ειναι αδελφο κομμα"
    Το 1946: "Η ΕΛΔ διασπα τον αγωνα"

    -Κατα την απελευθερωση:
    "Ζητω ο ηρωικος καπετανιος της Β'Μεραρχιας του ΕΛΑΣ Ορεστης"
    -Το 1945:"Κατω ο προδοτης Ορεστης"

    -Το 1945 στον Ριζοσπαστη:
    "Ζητω το Εργατικο κομμα της Αγγλιας"
    Αργοτερα :"Οι Εργατικοι ειναι φασιστες"

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. (συνεχεια σχολιου)

    Συνεχιζω με τα "κατορθωματα" του ΕΑΜ :
    Να αναφερθω στην δραση της ΟΠΛΑ που για την ηγεσια του ΚΚΕ ησαν ηρωες,ενω ο Γληνος και ο Ιωαννιδης ησαν υπευθυνοι για την καθοδηγηση της ,οπου δολοφονησαν χιλιαδες αθωους αντρες,γυναικες,παιδια,ακρωτηριαζοντας ανθρωπινα μελη,ξεκοιλιαζοντας,βγαζοντας ματια μονο και μονο επειδη καποιοι ειχαν διαφορετικο πολιτικο φρονημα!

    Ολα τα ηγετικα στελεχη του ΚΚΕ απο τον Ζαχαριαδη,Βλαντα,Παρτσαλιδη,Μαρκο Βαφειαδη και τον Γρηγορη Φαρακο εξιστορουν λεπτομερειες με κυνικη ειλικρινεια διοτι ετσι επιβαλλει η θεωρια του Μαρξισμου-Λενινισμου.Σπιλωσαν και συκοφαντησαν νεκρους(Πλουμπιδη,Γιαννουλη),απλως επειδη υπηρχε στο κομμα τους "σοβιετοκρατια,χαφιεδοκρατια,αρχηγισμος"
    Ο ιδιος ο Σταλιν διορισε τον Ζαχαριαδη Γενικο Γραμματεα!!

    Ο Φαρακος γραφει οτι στο 7ο συνεδριο του ΚΚΕ(1945) ουτε ενας απο τους νεους αγωνιστες που ειχαν αναδειχθει στα χρονια του απελευθερωτικου πολεμου δεν εξελεγη στην Κεντρικη Επιτροπη!!

    Οσον αφορα τον Αρη Βελουχιωτη,ο Ζαχαριαδης τον αποκηρυξε δημοσιως με την προφαση οτι ο Βελουχιωτης κατα την δικτατορια του Μεταξα υπεβαλλε δηλωση αποκηρυξεως του ΚΚΕ!!Η αληθεια ηταν οτι φθονουσε τις επιτυχιες του Βελουχιωτη!!
    Οι κομμουνιστες εξολοθρευονταν απο τους ιδιους τους κομμουνιστες!!!!
    Και κατι εξισου σημαντικο!!Με την εναρξη των Δεκεμβριανων του ΕΛΑΣ το 1944,το αρχηγειο του ΕΛΑΣ διεταξε τον Αρη Βελουχιωτη με 20.000 ανταρτες να στραφει προς την Ηπειρο και να εξοντωσει τις ανταρτικες ομαδες του ΕΔΕΣ του στρατηγου Ζερβα.Ομως απετυχε ,διοτι ο Ζερβας απεσυρε τους ανταρτες του στη Κερκυρα!!
    Ευτυχως για την Ελλαδα,διοτι αν ο Βελουχιωτης ερχοταν προς Αθηνα ,πολυ πιθανον να κερδιζαν οι κομμουνιστικες δυναμεις!!
    Καποιοι ξεχνουν οτι η Συμφωνια της Βαρκιζας ελαβε χωρα εξαιτιας της "ΟΠΛΑ"(οργανο του ΚΚΕ) ,οταν κατα το Δεκεμβριανο κινημα δολοφονουσε στις συνοικιες των Αθηνων κατα εγκληματικο τροπο πολλους αθωους αντιφρονουντες (εθνικοφρονες),παρ'ολη τη φιλησυχη συμπεριφορα τους!!
    Και επειδη αντιπροσωπεια του Εργατικου Κομματος της Αγγλιας(με προεδρο τον Σίτριν) μετεβη στην Ελλαδα για την διαπιστωση των εγκληματων σε Περιστερι, Τουρκοβουνια κτλ.,διαπιστωθηκαν τα φρικτα εγκληματα της ΟΠΛΑ και υπεβληθη εκθεση στο Αγγλικο Κοινοβουλιο οπου αποδοκιμαστηκαν τα εγκληματα (και)του ΕΛΑΣ!Εκτοτε οι Αγγλοι σοσιαλιστες του Άτλυ βαπτιστηκαν "φασιστες" και "ιμπεριαλιστες" απο το ΕΑΜ-ΚΚΕ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (συνεχεια σχολιου)

    Η νικη μεσω της αποβασης του Σκομπυ με τη βοηθεια του Συνταγματαρχη Τσακαλωτου ηταν καθοριστικη!!
    Επισης,ο ΕΛΑΣ:
    -εσφαξε τον Ψαρρο καταστρεφοντας το Συνταγμα του 5/42 τον Απριλιο του 1943,
    -δεν τηρησε την συμφωνια του Λιβανου με τον τοτε πρωθυπουργο Γ.Παπανδρεου με τον οποιο ειχε συμφωνησει το ΚΚΕ τις δημοκρατικες διαδικασιες επανοδου της χωρας μετα την απελευθερωση (1944)και επιπλεον
    στις 5 Δεκεμβρη η ΟΠΛΑ κατευθυνοταν στην οικια του Γ.Παπανδρεου για να τον σφαξει!
    Σωθηκε απο τον αστυνομο Κανελλακη και τον Διευθυντη της Αστυνομιας Α.Εβερτ!!
    Επειδή καποιοι συνεχίζουν την κομμουνιστική τους προπαγάνδα,ξεχνανε οτι ο Σταλιν σιωπηρως επιβεβαιωσε στη Συμφωνια της Μοσχας στις 10 Οκτ. 1944 την μη αναμιξη της Ρωσιας στην βρετανικη πολιτικη στην Ελλαδα!!
    Με την συμφωνια της Γιαλτας ομως αναγνωριστηκε το δικαιωμα των σφαιρων επιρροης των Ρωσων στην Κεντρικη Ευρωπη και στην Βαλκανικη Χερσονησο.Κανεις απο τους δηθεν «αριστερους» δεν αναφερεται προηγουμενως:
    -στο προδοτικο Συμφωνο Πετριτσιου Βουλγαριας(Ιουλιο του ‘43) μεταξυ ΚΚΕ και ΚΚΒουλγαριας,
    -στο εξισου προδοτικο συμφωνο Καρυδιων Εδεσσας(Ιαν.1944) μεταξυ ΕΑΜ και ΚΚΓουγκοσλαβιας και του ΣΝΟΦ,
    -στο επισης προδοτικο συμφωνο Λιβαδιου (Σεπτ.1944) μεταξυ ΕΛΑΣ και Ναζι,
    -στο προδοτικο συμφωνο Μελισσοχωριου(Σεπτ.1944) μεταξυ ΚΚΕ και Βουλγαρικου στρατου κατοχης.
    Οι σφαγες στο Μελιγαλα,στο Φενεό Κορινθιας και Στιμάγκα Κορινθιας,αυτες εγιναν απο το ΕΑΜ και απο κανενα αλλον!!!!Η αθλιοτητα της κομμουνιστικης προπαγανδας φτανει στο σημειο να παρουσιαζει τα θυματα των κομμουνιστων του Κοκκινου Δεκεμβρη στην τοποθεσια ΟΥΛΕΝ στο Περιστερι ως δηθεν θυματα της 3ης Μεραρχιας του «Δημοκρατικου Στρατου» στην Τριπολη!!
    Οσο για τους Αγγλους,ο Σκομπυ υπεγραψε την 11η Ιανουαριου 1945 ανακωχη με το ΕΑΜ ,εν αγνοια του Πλαστηρα,ενω η βρετανικη πρεσβεια απροκαλυπτα ματαιωνε την εκδοση ενταλματων συλληψης παραγοντων του ΕΑΜ!!
    Οσο για τον Αρη Βελουχιωτη,ενω την περιοδο 1940-41 πολεμουσε εναντιον των Γερμανων, ο Βελουχιωτης πολεμουσε εναντιον των Ελληνων για την καταληψη της εξουσιας και την εγκαθιδρυση «Λαϊκης Δημοκρατιας»,διευκολυνοντας τους Ναζι να φτανουν σε γνωστες ακροτητες(π.χ. Καλαβρυτα)!!

    Οσο για τις ανυποστατες κατηγοριες εις βαρος μου απο καποιους σχολιαστες που δεν ειναι σε θεση να επιχειρηματολογουν, και ετεροπροσδιοριζουν ακομα και την ηλικια μου-τους πληροφορω οτι ειμαι παρα πολυ νεωτερος απο αυτους- εχω απλως να γραψω "ισχυς εν τη γνωσει"!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΙΛΕ ΔΙΑΛΕΞΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ. Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βλεπετε ρε αδελφια γιατι γελανε ολα τα παχυδερμα που μας κυβερνανε? Δια βαστε τα σχολια περι.εαμ και τα αντιθετα.. Θλιψη. Αντι να ειμαστε ενωμενοι εναντια στον κοινο εχθρο εμεις τσακωνομαστε και ειμαστε διχασμενοι πριν την επανασταση... Οποτε... δεν υπαρχει ελπιδα καμια. Παθαινουμε οτι μας αξιζει. Εχουμε ελπιδα ετσι? Βλεπεις? παλι για σφαγη παμε. ΑΕΙ ΣΕ ΟΙΚΤΕΙΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΚΑ ΜΑΣ. Π@Π@ΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. mpravo leventi mou gm polly kala ta egrapses auth einai oli h alitheia gia ta gegonota tote oso afora tous ypoloipous exete dikio ti na mallonoume gia tote as dialexoume ena stratopedo twra edw einai ta zoria twra!!! LATHOS!!!!!!!!! autoi pou mas sfaxane tote HRTHAN nai etsi oma kai simera na mas dixasoun kai na mas sfaxoun giáuto afiste sumpatriwtes mou genikws thn mh kala emperistatomeni kai xwris epixeirimata gnwmi sas ean den gnwrizetai kai propanton den eistai etoimoi na akousetai kai mia alli apopsi xupniste epitelous ola ta politika kommata einai pro aionnon dokimasmena se auton ton topo OLA!!! 1 kai mono 1 auto ton ARISTON EINAI to kalutero pragma duskolo simera na efarmosti.valte to mualo sas na doulepsi ELLADA mporei na YPARXEI MONO ME OLOUS TOUS ELLHNES!!!! kai oxi me tous misous HHHH xwris autous!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ωραιος ο Γ.Μ μας κατεβασε ολο το wikpd και μας λέει οτι ξερει την ιστορια ..!!!αυτος ειναι ο ξερολας ελληνας !!

    ποιος γραφει την ιστορια τελικα ?? μυαλο μηδεν..!!!!

    το ΕΑΜ ελευθερωσε την Ελλαδα ειχε περιπου 3.000.000 οπαδους ΚΑΠΕΛΩΘΗΚΕ ( σιγα μην το αφηναν οι μεγαλες δυναμεις να κυβερνηση ) και μας λέει το ΤΕΡΑς ''μορφωσεως '' πως δεν επρεπε να κυβερνησει αλλα επρεπε να διχαστεί η ελλαδα για να περασει η εξουσια εκει που εχει περασει και φτασαμε εως εδω....

    συγχαρητήρια νεοέλληνα ευτυχώς τελικά που κυριάρχησε το θρυλικό ΕΑΜ και έχουμε φτάσει έως εδω εξαιτίας του !!

    τι να σου πω αν δεν εχεις μυαλο τα ιδια θα παθαινεις συνεχεια...!!!
    ειμαι συγουρος τωρα θα τρεχεις στις πηγες και παλι γιατι κατι δεν σου παει καλα με την ιστορια ...!!!

    "Μέχρι ν'αποκτήσουν τα λιοντάρια δικούς τους ιστορικούς,οι ιστορίες θήρας θα δοξάζουν τον κυνηγό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γ.Μ. εγω προτείνω εαν πάλι το εαμ ελευθερώσει την Ελλάδα να δωσει την εξουσια στα παιδια του τζεφρυ και του καραμαναλη με την βοηθεια του κκε και τα ξενα ρουβλια μαρκα ... κατάλαβες εσυ...!!!

    αυτά που γράφεις....!!!

    γιατι για την ταμπακερα δεν μας γραφεις τι πο τα
    τιποτα τιποτα.. !!

    ποιος μας ελευθερωσε ..???
    ποια οργανωση μας ελευθερωσε ..????

    λοιπον ασχετε προβοκατορα ΓΜ δεν φτανει να ξερεις να διαβαζεις .. ( και ενας αλβανος ξερει να διαβαζει ελληνικα , δεν φτανει αυτο ομως ).



    «Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδει ς και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια,

    άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος».
    Φράνσις Μπέικον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. (1)Συνεχιζω με τις υποκρισιες του ΕΑΜ:
    -Συνθημα κατα την κατοχη:
    "Το ΕΑΜ δεν ειναι κομμα"
    -Αργοτερα στην ιδια περιοδο:
    "Ζητω ο πολιτικος συνασπισμος του ΕΑΜ"

    (2)-Συνθημα πριν την απελευθερωση:
    "Ζητω η κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας"
    -Τον Δεκεμβριο του 1944:
    "Κατω η κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας"

    (3)"Οχι αμνηστια στους προδοτες"
    -Το 1945:"Ζητω η Γενικη Πολιτικη Αμνηστια"

    (4)-Κατα την Κατοχη:"Η ΕΛΔ ειναι αδελφο κομμα"
    Το 1946: "Η ΕΛΔ διασπα τον αγωνα"

    (5)-Κατα την απελευθερωση:
    "Ζητω ο ηρωικος καπετανιος της Β'Μεραρχιας του ΕΛΑΣ Ορεστης"
    -Το 1945:"Κατω ο προδοτης Ορεστης"

    (6)-Το 1945 στον Ριζοσπαστη:
    "Ζητω το Εργατικο κομμα της Αγγλιας"
    Αργοτερα :"Οι Εργατικοι ειναι φασιστες"

    --------------------------------------------------
    οταν λεμε καπελωθηκε απο το ΚΚΕ τι καταλαβενεις εσυ ΓΜ
    πηγε στη λαικη και πηρε καπελο!!!

    οταν ξεκινάει την επανάσταση έπρεπε να γραψει και προεκλογικό μανιφέστο τι θα κανει οταν κερδισει..??

    τι να κάτσω να σου εξηγήσω τις αρλούμπες που έχεις παραθεσει απο επανω... !! και ενα παιδάκι θα αναρωτηθει αν αυτα που διαβάζεις τα εχεις σκεφτεί καθόλου...!!

    δηλαδη π.χ τωρα ξεκινάμε την επανάσταση και τι πρέπει να φωνάξουμε αμνηστια στον τζεφρρυ στον σιμητη και στην σκατοπαρεα των Εβραίων... παμε..!!


    θα τους ξεπατώσουμε όλους πρώτα .. θα ελευθερωθούμε ( μακαρι χωρις καπέλωμα οπως τότε...) και μετά αφου εχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση θα συνεχίσουμε ειρηνικά...

    βαλε το μυαλο σου να δουλεψει λιγάκι ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το μεγαλύτερο επίτευγμα της προβοκατόρικης αυτής πολιτικής το ΚΚΕ το πέτυχε εις βάρος του ΕΑΜ και υπέρ του "εργοδότη" Στάλιν.

    Σήμερα πετυχαίνει μικρότερα επιτεύγματα υπέρ του νέου "εργοδότη" του, που είναι οι "γόνοι" των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου και των Μητσοτάκηδων.

    Σήμερα το ΚΚΕ υπηρετεί τον δικομματισμό κι αυτό απ' ό,τι φαίνεται είναι μια ιδιαίτερα προσοδοφόρος γι' αυτό δραστηριότητα.
    Ο δικομματισμός τού έδωσε τα χρήματα για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερή του επιχείρηση και ο ίδιος του εξασφάλισε την πελατεία.

    Ο δικομματισμός τού δίνει πρόσβαση στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και άρα επαφή με τον κόσμο.

    Αν μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, όπως λένε οι Κινέζοι, η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι εκατό χιλιάδες λέξεις.

    Αυτή η φωτογραφία είναι ο απόλυτος ορισμός της προβοκάτσιας δια χειρός ΚΚΕ.

    Η προβοκάτσια από τον μαιτρ του είδους.

    Στη μεγαλύτερη γιορτή ενός ολόκληρου λαού πήγαν κάποια κτήνη και "βρόμισαν" τα πάντα.

    Τιμωρία θανάτου αξίζει στο κτήνος, που πήγε κι έβαλε τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης πάνω από τα σύμβολα του ΕΑΜ.

    Η ζημιά που προκάλεσε αυτή και μόνον η φωτογραφία ήταν ανυπολόγιστη.
    Ένας ολόκληρος λαός, που ήθελε να πανηγυρίσει τον αγώνα και τη θυσία των παιδιών του, "απωθήθηκε", εξαιτίας αυτής της εμετικής φωτογραφίας.


    ------------------------------------------
    Φάκελος ΚΚΕ
    Το βρόμικο μεροκάματο του ΚΚΕ.
    Μια σταλινική συμμορία σε μια κοινωνία πολιτών.

    http://www.eamb.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο διαδίκτυο τώρα τελευταία υπάρχει μία ανακίνηση εμφύλιοπολεμικής αντιπαράθεσις μεταξύ νεόπτωχων πρώην πολιτών αυτής τις χώρας.
    Ο στόχος είναι εμφανής από τα ανάλογα κέντρα αποφάσεων που στην Τεχεράνη πάνω σε ένα κωλόχαρτο μοιράσαν την Γη σαν γραβιέρα,τότε αποφασίστηκε το ποσοστό τις αριστεράς στο Ελλαδιστάν με 10%.
    Ο Γ.Μ. γράφει κάποιες αλήθειες σημαντικές,αλλά φαίνεται πως τσίμπησε στο δόλωμα τις μετεμφυλιακής αντιπαράθεσις,το Κ.Κ.Ε. εάν λειτουργούσε με εξωστρέφεια α ξεπερνούσε κατά πολύ το δεσμευτικό ποσοστό του 10% Γ.Μ.
    Όσο για το Ε.Α.Μ. και εάν έκανε αντίσταση αυτό είναι αυταπόδεικτο και ιστορικά κατοχυρωμένο με στοιχεία εκατέρωθεν των αντιπάλων σε επίπεδο συνασπισμών Ανατολής-Δύσης,άρα τα εδώ κουτσομπολιά είναι άνευ βάσης αλλά φθηνής προπαγάνδας.
    Πιστεύω να γνωρίζεται επίσης πως η έδρα και το κέντρο Διοικήσεως των Ες-Ες στην Πελοπόννησο ήταν στον Μελιγαλά.
    Η ιστορία είναι καταγεγραμμένη με πάρα πολλά σκοτεινά,και ομιχλώδη σημεία την συγκεκριμένη περίοδο και είναι λάθος να παράγονται συσχετισμοί με τον αγώνα τον επίσημων κατακτητών μας σήμερα.
    Ας συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε κάτι βασικό που είναι η διαπίστωση πως είμαστε ένας λαός σε ομηρία,που στο σύνολο του εκβιάζεται σήμερα ανεξάρτητα από την ιδεολογική του ατομική καταβολή .
    Ας συμφωνήσουμε συνειδησιακά πως στους αγώνες που θα δώσουμε δεν θα μας διαιρέσουν όπως στο παρελθών.
    Όσο αφορά αυτούς τους μαλάκες μεταλλαγμένους που μας έφεραν πρέπει να τους (ευχαριστήσουμε) γιατί μας απελευθερώνουν από το ουσιαστικό δίλημμα και τις συλλογικές αναστολές μας να μην εφαρμόσουμε πρώτοι βία απέναντι στον νόμο αλλά σε στρατό κατοχής.

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συνεχιζω με τις υποκρισιες του ΕΑΜ:
    -Συνθημα κατα την κατοχη:
    "Το ΕΑΜ δεν ειναι κομμα"
    -Αργοτερα στην ιδια περιοδο:
    "Ζητω ο πολιτικος συνασπισμος του ΕΑΜ"
    -------------------------------------------------
    ΔΗΛΑΔΗ αν καποιοι εξω απο την βουλη ελευθερωσουν την ελλαδα ..οπως μας λει ο ΓΑΜ.ΜΑΛ. πρεπει να ξαναδωσουν την εξουσια στο ΜΠΑΣΤΟΚ και στη ΝΟΥΔΟΥΛΑ.

    βρε εσενα επρεπε να σε κανουμε αναλυτη ιστορικο..
    δεν φτανει να ξερεις να διαβαζεις φιλε πρεπει να εχεις και μυαλο να κρίνεις..!!!!

    αμα τα πας ετσι αμάσητα σε λιγο θα μας λες πως το ΔΝΤ ειναι και ευλογία..!!!

    Χάρη έκανε η Ελλάδα στον γερμανικό κατακτητικό στρατό, που του επέτρεψε να φύγει από τη χώρα.
    Αν άφηναν το ΕΑΜ ελεύθερο να δράσει, δεν θα επέστρεφε κανένας Γερμανός στρατιώτης ζωντανός στην πατρίδα του.
    Οι Έλληνες είχαν νικήσει τις αυτοκρατορίες του άξονα. Τώρα όμως είχαν άλλα προβλήματα.
    Ο πόλεμος αποκάλυψε πράγματα, τα οποία ήταν καλά κρυμμένα. Διαχωρίστηκε ο λαός από την ηγεσία του.
    Ο λαός είχε δημιουργήσει με το αίμα του τη δική του ηγεσία.
    Το ΕΑΜ ήταν έτοιμο να σκοτώσει τους δοσίλογους των Γερμανών και ν' αφήσει στο απόλυτο περιθώριο τους αγγλόδουλους "παραθεριστές" του Νείλου.
    Είχε μάθει να ζει ελεύθερος και δεν θα ήθελε να επιστρέψει ξανά στους λακέδες των ιμπεριαλιστών.
    ΕΑΜ Β
    Αυτό όμως ήταν μια τρομακτική προοπτική για τους Άγγλους.
    Γιατί;
    Γιατί, χάνοντας τον έλεγχο της Ελλάδας, κινδύνευαν να χάσουν έναν πόλεμο στον οποίο είχαν νικήσει.

    .............................................
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙς απο το απο επανω κειμενο ,που ειναι τοσο ξεκαθαρο και αληθινο ???

    πως κάποιοι έκαναν τα αδύνατα δυνατά να καπελώσουν τους νικητές για να παραμείνουν στην Ελλάδα κρυμενοι και ατιμώρητοι ??
    ξέρεις κανέναν μήπως από αυτούς ???


    για τράβα στις πηγές σου πάλι και ψάξε !!! γιατί δεν γράφει για κανέναν απο αυτούς..??

    τι πηγές διαβάζεις ρε παιδάκι μου ΓΑΜ .ΜΑΛ.

    για τράβα στις πηγές σου πάλι και ψάξε !!! γιατί δεν γράφει για κανέναν απο αυτούς..??

    τι πηγές διαβάζεις ρε παιδάκι μου ΓΑΜ .ΜΑΛ.

    για τράβα στις πηγές σου πάλι και ψάξε !!! γιατί δεν γράφει για κανέναν απο αυτούς..??

    τι πηγές διαβάζεις ρε παιδάκι μου ΓΑΜ .ΜΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ε.Α.Μ. Β'
    "Χάρη έκανε η Ελλάδα στον γερμανικό κατακτητικό στρατό, που του επέτρεψε να φύγει από τη χώρα.
    Αν άφηναν το ΕΑΜ ελεύθερο να δράσει, δεν θα επέστρεφε κανένας Γερμανός στρατιώτης ζωντανός στην πατρίδα του"

    Το ΕΑΜ άφησε τα ναζιστικά στρατεύματα να φύγουν με την προϋπόθεση να παραχωρήσουν τα πρώην κατεχόμενα εδάφη στο ΕΑΜ (σύμφωνο Λιβαδιού).

    "Ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην εμποδίσει την υποχώρηση του Γερμανικού Στρατού στην περιοχή της Ομάδος Μεραρχιών Μακεδονίας εισερχόμενος σε κάθε εκκενούμενο τμήμα του εδάφους μετά την αποχώρηση των Γερμανών". "Παράλληλα η Γερμανική Διοίκησις Γερμανών στη Θες/νίκη (ΓΑΣΔΜΑ) υποχρεούται να διατάξει την αποχώρηση των ταγμάτων ασφαλείας από την πόλη της Θες/νίκης την οποία και θα παραδώσει στον εφδρικό ΕΛΑΣ και στην πολιτική οργάνωση του ΕΑΜ"

    Έτσι έφυγαν οι εγκληματίες πολέμου και δεν πλήρωσε κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΜ. shmera peinas giati epikrathsan aytoi pou epikroteis!!! fobaste na sas parei to spitaki o koumounismos (gia na exei o ka8enas mas apo ena) kai twra sas to pernei h trapeza!!! anti na 8eleis na einai ola moirasmena (estw ws ena ba8mo), 8eleis na exeis thn eykaireia na gineis plousios, na ekmetaleyteis ki esy ton synan8rwpo opws ekmetaleyonte esena shmera. kai anti na baleis to myalo na doulepsei sto ti prepei na einai o an8rwpos, ka8esai kai analwnesai sto poios esfa3e kai poios prodose prin 70xronia. h an8rwpia sou e3antleite se ayto. den moirazesai tipote apo osa exeis apokthsei kai 8es na ta ay3hseis, ane3arthtos tou ti kanoun oi sympatriwtes sou. aytos einai o kapitalismos sou file mou!!!! giayto shmera mpaineis se site aganakthsmenwn!!! kalhnyxta andrapoda!!! kapoioi den 8a 3ypnhsoune pote, oso ki an megalosoun, oso ki an diabasoun. kalhnyxta andrapoda!!!
    dd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ελληνική επαγγελματική Αριστερά .
    Η ελληνική Αριστερά είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ελληνική ιστορία.
    ...Γνήσιο έργο των πιο μεγάλων απατεώνων της ελληνικής κοινωνίας.
    ...Ο πολιτικός βόθρος της χώρας.

    Έχει αναρωτηθεί κάποιος για το τι σχέση μπορεί να έχουν οι δωσίλογοι της Κατοχής με τον κοινό υπόκοσμο της μεταπολεμικής περιόδου;

    Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους αυτές οι διαφορετικές "κοινότητες" ανθρώπων;

    Στην πραγματικότητα αυτές οι "κοινότητες" είναι οι "ντουλάπες" με τους "σκελετούς" για τη Δεξιά και την Αριστερά αντίστοιχα …
    Οι μυστικές δεξαμενές άντλησης ανθρώπινου δυναμικού.

    Απλά πράγματα.
    Ό,τι είναι ο φασισμός και η αυθαιρεσία για τη Δεξιά, είναι η απάτη και η πονηριά για την Αριστερά …
    Τα μέσα, για να επιτύχει τους στόχους της …
    Το "οξυγόνο", για να συντηρείται στη ζωή.

    Αν λοιπόν η μεταπολεμική Δεξιά αναζητούσε τα πιστά στελέχη της ανάμεσα στους δωσίλογους και τους ταγματασφαλίτες, τότε η Αριστερά αναζητούσε τα δικά της στελέχη ανάμεσα στους κοινούς απατεώνες του υποκόσμου και βέβαια στους έμμισθους πράκτορες των Σοβιετικών, οι οποίοι παρίσταναν τους κομμουνιστές. Βόλευαν όλες αυτές οι "προσωπικότητες", γιατί έτσι διατηρούνταν σταθερές οι δομές των "παρατάξεων".

    Για διαφορετικούς λόγους στην κάθε περίπτωση, οι πάντες ήταν απόλυτα εκβιάσιμοι και ελεγχόμενοι.

    Όσοι "προόδευαν", είτε στη μια πλευρά είτε στην άλλη, ήταν προκαταβολικά ελεγχόμενοι.

    Μιλημένα και μοιρασμένα από την αρχή.

    -------------------------------------------------

    Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ

    Επάγγελμα αριστερός

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. fnous, eimai diate8hmenos na dextw ola osa les. na sou pw malista pws den eimai oute entolodoxos oute emis8os kai akoma pio 3eka8ara den eimai entagmenos pou8ena (kai oute hmoun fysika). den me apasxwlei kan poia h istoria ths de3ias kai poia ths aristeras (an kai 3erw poly kala to parel8on kai twn 2). stekomai omws sto filosofiko meros ths ka8e ideologias, kai se rwtw, briskeis swsto se ena kratos, pou oi polites tou onomazonte patriwtes, na yparxoun anisothtes? briskeis swsto me ton idrota sou kai ton idrota tou paidiou sou kapoioi na exoun biles, giot aeroplana kai kapoioi alloi na mhn exoun kan stegh na meinoun? briskeis swsto kapoios na exei 5 spitia (ek twn opoiwn sto 1 apo ayta 8a mpwrei na mhnei) kai kapoioi alloi na einai astegoi? kapoioi na exoun ta panta kai kapoioi alloi oute ta stoixeiodh? ayth einai h filosofia pou prepei na yposthri3w? egw mia fora sthn zwh mou pote den hmoun aplhstos, den 8elw polla gia na mpwrw na zhsw stoixeiodos kala, 8a protimousa loipon na exoume oloi liga alla moirasmena, para na exw sorous (akoma kai xrhmatwn) pou xaramizonte sthn idiokthsia enos, enw 8a mpwrousan na beltiwsoun thn zwh xiliadwn sympatriotwn mou (kai oxi mono an to doume kai se pio eyreia klimmaka). gia na kleisw, o kapitalismos erei3e to proswpeio tou, o ka8enas paei ta lefta kai ths epixeirhseis tou se opoio shmeio tou kosmou exei ligoterous forous kai f8hnotera ergatika xeria. ta paidia mas 8a douleyoun gia ena piato fai!!! me liga logia giname sklaboi twn plousiwn!!! giayto mhn mou lete gia to parel8on, ayto to zhsan oi papoudes mas. koita3te to paron kai to mellon! ekei 8a zhsoume emeis- ekei 8a zhsoun ta paidia mas. apla skefteite poion kosmo 8elete
    dd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν προλαβαινει καποιος να λειψει για μερικο καιρο και διαβαζει τις μπουρδες του καθε "ειδικου" που γνωριζει ακομα και το τι ψηφιζει ο αλλος ή τις πεποιθησεις του!!
    Αναφερομαι στο πλαισιο ιδρυσης του ΕΑΜ και του πραγματικου ρολου του και οχι στους πατριωτες που δυστυχως αρχικα δεν αντιληφθηκαν τον πραγματικο ρολο του και ειχαν ενταχθει ηδη σ'αυτο!
    Αυτο για τα "σαϊνια" που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι μονο να ετεροπροσδιοριζουν!
    Το να θελω να ειναι ολα μοιρασμενα ,αγαπητε ανωνυμε
    19 Οκτωβρίου 2011 1:19 π.μ.,αποτελει απλως μια μαρξιστικη ουτοπια!!
    Ο ανθρωπος στηριζεται (και) στο ενστικτο της διακρισης,ειτε σου αρεσει ειτε οχι και εχει συνεχως την ταση για προοδο!!Οποτε αμοιβεσαι παντα συμφωνα με αυτο που προσφερεις στην κοινωνια!!Αλλο να εισαι σκουπιδιαρης και αλλο να εισαι μηχανικος,γιατρος,κτλ.
    Αυτο δεν με κανει καπιταλιστη ομως!!
    Και οπωσδηποτε δεν σημαινει οτι ειμαι υπερ του ΔΝΤ,της παγκοσμιοποιησης ή υπερ οποιωνδηποτε των 300!!
    Διοτι τελικα γραφεται απο τον καθε σχολιαστη η μια βλακεια μετα την αλλη!
    Επειδη ομως καποιοι ανιστορητοι συνεχιζουν να προκαλουν θα τους αποδειξω την διαχρονικοτητα της προπαγανδας.
    Τι ελεγε η ΕΜΕΟ το 1893:
    "Οσοι πιστοι προσελθετε.Η Μακεδονια για τους Μακεδονες".

    Και καλουσε να γινουν μελη του Πανσλαβιστικου Κομιτατου Ελληνες,Σερβοι,Βουλγαροι,Αλβανοι,Βλαχοι ακομα και Τουρκοι σε απολυτως φαινομενικη ομοτιμια!

    Το 1941-ακριβως με τον ιδιο τροπο- το ΕΑΜ ζητουσε να ταχθουν υπο την σημαια του βασιλοφρονες, κομμουνιστες, δημοκρατικοι,βενιζελικοι και λαϊκοι,ολοι ενωμενοι κατα του κατακτητη!!Ολοι αυτοι παρασυρθησαν.Οταν δε ανδρωθηκε το ΕΑΜ,το ΚΚΕ επεπλευσε και επιβληθηκε και τελικως τους εξαφανισε ή εξουδετερωσε!
    Η αρχη ομως αυτη δεν ειναι μονο κομμουνιστικη,αλλα και σλαβικη!Εγκαινιαστηκε στην Μακεδονια το 1893 οταν οι Σλαβοι αντιληφθησαν την δυσκολια εκσλαβισμου των Ελληνικων πληθυσμων της Μακεδονιας!!

    Το ΚΚΕ επειδη φοβοταν την επικρατηση των εθνικοφρονων ανταρτων ιδρυσε δια του ΕΑΜ ανταρτικη οργανωση στην Νοτιο Θεσσαλια και συγκεκριμενα στην περιοχη Τυμφρηστού την οποια αποκαλουσε ΕΛΑΣ.Η διοικηση της οργανωσης αυτης ανατεθηκε σε προσωπα απολυτου εμπιστοσυνης του ΚΚΕ και της Μοσχας!!
    Το ιδιο το ΕΑΜ αποκαλυπτει οτι ΕΑΜ και ΚΚΕ ειναι το ενα και το αυτο!Διακηρυσσει μαλιστα οτι:
    «Πας μη προσερχομενος υπο τας σημαιας ΕΑΜ/ΚΚΕ ειναι εχθρος του λαου.»
    Το συνθημα του ΕΑΜ ηταν:
    «Ουτε ενα φυσιγγειο να ριχθει κατα των Γερμανων εαν αυτο προκειται να λειψει την στιγμη που θα πρεπει να καταλαβουμε την Αρχη και να εμποδισουμε τους Ελληνες Μοναρχοφασιστες και τους Εγγλεζους να ελθουν απο την Μ.Ανατολη».
    Πανω απο 100.000 εθνικοφρονες Ελληνες πληρωσαν με το αιμα τους σ’ολοκληρη την Ελλαδα την πιστη τους προς την Ελλαδα απο τις σφαγες και τις λεηλασιες του ΕΑΜ/ΚΚΕ!
    Το ΕΑΜ πολεμησε καθ’ολη την κατοχη σχεδον αποκλειστικως κατα των Εθνικοφρονων Ελληνων.Δεν εκανε τιποτα αλλο παρα να προπαρασκευασει το εδαφος για την καταληψη του οταν θα εφευγαν οι Ναζι απο την Ελλαδα και να εμποδισει τους Συμμαχους να αποβιβασθουν σε αυτην μαζι με τον ανασυγκροτουμενο στην Μ.Ανατολη Εθνικο Ελληνικο Στρατο.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. είστε ζαβολιάριδες εκεί στη Κεντρική Ελλάδα ....τους μαντρώσατε τους EUROMBATSOUS στή Λάρισσα και δέν στείλατε 1-2 τάγματα από αυτούς τους "Ρωμαίους" εδώ κάτω στήν Κρήτη ...εμάς τώρα το χειμώνα πώς θα περνάνε οι κρύες μέρες άμα δέν έχουμε "Ρωμαίους" να δέρνουμε ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]