Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζητούνται εθελοντές για κάλυψη των... νώτων

  • Μάθημα Proton: καλύπτουμε τα (εκτεθειμένα) νώτα μας

Δεν είναι κακό καμία φορά να μην είσαι γνώστης όλων των θεμάτων που προκύπτουν και να δηλώνεις άγνοια με ευγένεια δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, φέροντας ως παράδειγμα το… Κυπριακό.

Το κακό με την προπαγάνδα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα όταν αυτή συναντά την πραγματικότητα. Ο δαιμόνιος διπλωμάτης κ. Παπανδρέου, ο τεράστιος διεθνής παράγοντας Έλληνας Πρωθυπουργός, που όλοι τον ακούν, τον εκτιμούν και τον σέβονται στο εξωτερικό, ο οποίος προαλειφόταν μάλιστα και για Γενικός Γραμματέας στον ΟΗΕ, δεν είχε τη δυνατότητα στις τόσες συναντήσεις και τα τόσα τηλέφωνα με τον Ομπάμα να του πει επτά, μόνο επτά λέξεις: η μισή Κύπρος είναι υπό τουρκική κατοχή..

Κι ενώ στον Ομπάμα ουδείς είπε κάτι για την Κύπρο «στις 116 έφτασαν οι καταγγελίες πολιτών που δέχθηκε μέχρι το βράδυ της Τρίτης – μέσα σε περίπου 30 ώρες- η νεοσύστατη υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ. Οι 65 από αυτές αφορούσαν μη έκδοση αποδείξεων από διάφορα καταστήματα στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια».

Η χαρά του καταδότη. Τον ρουφιάνο πολλοί μίσησαν, τη ρουφιανιά ουδείς. Ο κοινωνικός αυτοματισμός στην πράξη. Μπαίνει κάποιος σε ένα μαγαζί, δεν του κόβουν απόδειξη και θεωρεί το κατάστημα υπεύθυνο για τα δεινά του. Λες κι αν κόβει απόδειξη είναι βέβαιο ότι αποδίδει ΦΠΑ και φόρους…

«Την ίδια ώρα, η Οικονομική Αστυνομία αναλαμβάνει έρευνα για την διαδικασία χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει εξορμήσεις σε τουριστικά νησιά του Αιγαίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται όργιο φοροδιαφυγής».

Αυτό με τις ΜΚΟ θα έχει πολλή πλάκα να το παρακολουθήσουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι η έρευνα όχι απλά θα φτάσει στο κόκαλο, θα το διαμελίσει κιόλας. Όσο για το «όργιο φοροδιαφυγής στα νησιά», πρόκειται ασφαλώς για κακοήθεια.

Κι αν αναρωτιέστε όσοι είστε διακοπές τι σας λείπει δεν είναι θόρυβος της πόλης ή η ωραία περιπτερού.

Ο Μόσιαλος έκοψε το briefing. Και καλά έκανε. Όλοι πλην του πρωτεργάτη Δημήτρη Μαρούδα, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η είδηση όμως είναι η επόμενη:

Γράφει η «Ελευθεροτυπία»:«Με μια κίνηση ασυνήθιστη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κατέθεσε χθες στη Βουλή προσθήκη στο οικονομικό πολυνομοσχέδιο, με την οποία απαλλάσσει εαυτόν και όλους τους προκατόχους του υπουργούς μέχρι το 1997 για τις πριμοδοτήσεις τραπεζών κατά παρέκκλιση του ν. 2362/95. Η Βουλή καλείται σήμερα να ψηφίσει την προσθήκη, που είναι φωτογραφική απεικόνιση της πριμοδότησης της Proton Bank στα μέσα Ιουλίου από τον ίδιο, και αυτή η ψήφιση παρέχει στον υπουργό εκ των υστέρων νομική κάλυψη. Επί της ουσίας, ο υπουργός με την προσθήκη ομολογεί ότι η κατάθεση, που με απόφασή του έγινε στην Proton, ήταν κατά παρέκκλιση του νόμου. Χθες πάντως, στη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός είχε έναν τουλάχιστον φανατικό υποστηρικτή. Τον πάντα πρόθυμο σύμμαχο της κυβέρνησης, πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που, έπειτα από συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, έσπευσε να υποστηρίξει τις θέσεις του».

Χέρι-χέρι στην εκ των υστέρων νομιμοποίηση. Καθαρά πράγματα, δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά. Άλλα κόλπα ο Βαγγέλης. Το νόμιμο είναι και ηθικό. Προφανώς δεν κατάλαβε γιατί εκατοντάδες χιλιάδες μαζεύονταν έξω από το Κοινοβούλιο. Ο άνθρωπος παραδίδει τζάμπα σεμινάρια νεοελληνικής πολιτικής κουλτούρας. Μάθημα Proton: καλύπτουμε τα (εκτεθειμένα) νώτα μας…

Μικρός Οδυσσέας

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ω,απειρον καλλος!
    Γιατι δεν με κανετε και εμενα υπουργο ρε παιδια;
    Δεν εχω ιδεα απο νομικα,δεν εχω ιδεα απο οικο-νομικα,αλλα αν ειναι ολη η υποθεση να νομοθετησω την ασυλια μου,ε,σιγα το δυσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]