Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης ανθελληνικής προπαγάνδας σε θέση-κλειδί της Τουρκίας


"Διπλωματική κρίση" θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι ιστοσελίδες "μαύρης προπαγάνδας" που ανέβαζε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, με σκοπό, εκτός των άλλων, την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα "εγκλήματα των Ελλήνων" αλλά και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Οι ιστοσελίδες αυτές, οι οποίες, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ταράφ, δημιουργήθηκαν με σκοπό τον "ψυχολογικό πόλεμο" εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας και ταυτόχρονα τη δημιουργία εντυπώσεων όσον αφορά την Ελλάδα, έπαψαν να υπάρχουν στο Διαδίκτυο λίγο μετά το δημοσίευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση εκ μέρους του Επιτελείου.

Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται, εκτός των άλλων, ο πρώην αρχηγός της Δ' Στρατιάς (Στρατιά Αιγαίου), στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ, ο οποίος τοποθετήθηκε στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων της Τουρκίας, παρά τις κατηγορίες που εκκρεμούν, αλλά και 22 ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί, για τους οποίους ο εισαγγελέας έχει ζητήσει έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα αναφέρεται ως "προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας με χρήση βίας ή προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της κυβέρνησης".

Το θέμα είχε έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μέσω της Ταράφ στις 2 Φεβρουαρίου 2009, η οποία έκανε λόγο για 35 ιστότοπους, ανάμεσα στους οποίους καταγράφονταν οι "greekmurderers.net" και "pontuslu.com", που περιείχαν ελληνικές αναφορές.

Στις 4 Νοεμβρίου 2009 δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή ανωνύμου αξιωματικού προς τον εισαγγελέα, στην οποία γινόταν νύξη για "χούντα" στο στράτευμα, η οποία παρακολουθεί περίπου 400 ιστοσελίδες, κατηγοριοποιημένες σε "ισλαμιστικές", "διαμελιστικές (φιλοκουρδικές)", "αριστερές" κ.λπ. Η επιστολή συνοδευόταν από κατάλογο των ιστοσελίδων αυτών.

Ταυτοχρόνως, στην επιστολή παρουσιαζόταν και ένας δεύτερος κατάλογος με ιστοσελίδες, τις οποίες η φερόμενη ομάδα εντός του στρατεύματος χρησιμοποιούσε έμμεσα, για να κάνει προπαγάνδα.

Μεταξύ των ιστότοπων αυτών ήταν και οι σελίδες www.greekmurderers.com, www.yunanli.com και www.pontuslu.com, στις οποίες γίνονταν προπαγανδιστικές αναφορές κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ταράφ στις 31 Ιουλίου, πριν από λίγες ημέρες, το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας παραδέχθηκε ότι "η ιστοσελίδα greekmurderes.net περιλαμβάνει κείμενα προς ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Έλληνες".

Το σχόλιο της Ταράφ επί της παραδοχής αυτής ήταν το εξής: "Η ομολογία αυτή σχετικά με την ιστοσελίδα αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση. Προκύπτει δηλαδή ότι το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων έκανε μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας, η οποία είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Ευτυχώς οι Έλληνες αυτή την περίοδο ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα σε βαθμό που δεν ενδιαφέρονται με αυτά".

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο των διαδικτυακών τόπων που προαναφέρονται είναι προσβάσιμο και σήμερα μέσω της ιστοσελίδας "archive.org".
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]