Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «μνημόνια» της ενδιάμεσης συμφωνίας Αθηνών - Σκοπίων

Σήμερα με τον όρο «μνημόνιο», ο νούς όλων μας πάει στην οικονομία.Μήπως όμως θα έπρεπε να πάει στην Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδας –Σκοπίων του 1995;

Πέρα απο την Ενδιάμεση Συμφωνία(Ε.Σ), υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών «μνημόνιο» για την επίλυση «πρακτικών ζητημάτων» για την εφαρμογή της Ε.Σ.

Το χειρότερο τελικά αποδεικνύεται πως δεν είναι τόσο η Ε.Σ, όσο αυτό το «μνημόνιο» -που αποτελεί εντούτοις προϊόν της επαίσχυντης Ε.Σ- που ενισχύει την καθιέρωση της «διπλής ονομασίας»,την οποία θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει. Εδώ πλέον όχι απλώς δεν την αποφεύγουμε, αλλά την υιοθετήσαμε, και μάλιστα με υπερηφάνεια!

Ας δούμε τις 6 βασικές διατάξεις του «μνημονίου»:

1) Η βίζα για την είσοδο στις δύο χώρες δεν θα σημειώνεται πάνω στο διαβατήριο,το οποίο και δεν σφραγίζεται,αλλά θα χρησιμοποιούνται γι’ αυτή «ειδικά έντυπα» από την ελληνική πλευρά,όπου το «δεύτερο μέρος» (ΠΓΔΜ) θα αναφέρεται ως ΠΓΔΜ.
Στο έγγραφο που θα χρησιμοποιείται από το «2ο μέρος» (ΠΓΔΜ) αυτό θα αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

2) Η επίσημη αλληλογραφία των δύο μερών θα γίνεται ως εξής: στην Ελλάδα θα παραλαμβάνονται και θα προωθούνται έγγραφα προερχόμενα από το 2ο μέρος (ΠΓΔΜ) μόνο μετά με την σφράγιση τους με τον όρο ΠΓΔΜ.Το 2ο μέρος θα παραλαμβάνει και θα προωθεί έγγραφα προερχόμενα από την Ελλάδα με τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Τα παραπάνω ισχύουν όχι μόνο για τα επίσημα έγγραφα αλλά και για την ιδιωτική αλληλογραφία από τα δύο μέρη.Τα διερχόμενα έγγραφα (transit) δεν θα σφραγίζονται, αλλά θα επισυνάπτεται σ’ αυτά φύλλο χαρτιού, το οποίο θα σφραγίζεται με την ονομασία που χρησιμοποιεί το κάθε μέρος (δηλ. ΠΓΔΜ η Ελλάς και «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το άλλο μέρος).

3) Τα δύο μέρη συμφωνούν: το σκοπιανό «Γραφείο Συνδέσμου» στην Αθήνα θα δέχεται έγγραφα της ελληνικής κυβέρνησης με την ένδειξη ΠΓΔΜ. Το ελληνικό «Γραφείο Συνδέσμου» στα Σκόπια, θα δέχεται έγγραφα της σκοπιανής κυβέρνησης με τη χρησιμοποίηση της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

4) Στα «παραστατικά» των εμπορικών συναλλαγών (τιμολόγια,φορτωτικές) θα τίθενται 2 σφραγίδες. Στα προερχόμενα από το 2ο μέρος (ΠΓΔΜ) και τα οποία θα έχουν τη σφραγίδα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ,θα τίθεται δίπλα, σφραγίδα με την ένδειξη ΠΓΔΜ. Στα προερχόμενα από την Ελλάδα,όπου θα χρησιμοποιείται ο όρος ΠΓΔΜ, θα τίθεται δίπλα, σφραγίδα με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

5) Στα εισαγόμενα από την ΠΓΔΜ προϊόντα, οι Έλληνες εισαγωγείς θα είναι υπεύθυνοι για την κάλυψη του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με αυτοκόλλητο που έχει την ένδειξη ΠΓΔΜ. Στα διερχόμενα (transit) προϊόντα, τη σφραγίδα ΠΓΔΜ θα τοποθετούν οι ελληνικές αρχές σε ξεχωριστό φύλλο χαρτιού.

6) Σε οχήματα (αυτοκίνητα, τραίνα) που εισέρχονται στην Ελλάδα με το διακριτικό «ΜΚ», θα τοποθετείται αυτοκόλλητο, στο οποίο θα αναφέρεται ότι η παραπάνω ένδειξη δεν επέχει αναγνώρισης της εγκυρότητας στη χώρα μας.

Μακάρι η υποτέλεια μας να τελείωνε εδώ!

Στις 20/10/1995 συντάχθηκε από τις 2 αντιπροσωπείες στην Αθήνα και «συμπληρωματικό μνημόνιο» για την ονομασία που θα χρησιμοποιείται από το σκοπιανό «Γραφείο Συνδέσμου» στην Αθήνα και ισχύουν τα εξής:

Έξω από το κτίριο ή τον περίβολο (ανάλογα με το αν το Γραφείο θα εγκατασταθεί σε διαμέρισμα ή βίλα) θα αναγράφεται η ένδειξη ΠΓΔΜ με σημείωση ότι αυτό γίνεται από άλλους και όχι από την ίδια τη χώρα για την οποία το Συμβούλιο Ασφαλείας με την απόφαση 817/93 όρισε αυτή την προσωρινή ονομασία.

Στην εσωτερική είσοδο θα υπάρχει το έμβλημα και η σημαία του 2ου μέρους (ΠΓΔΜ) –καλυπτόμενα από προστατευτικό τζάμι- και στην εξώπορτα ή στον τοίχο δίπλα στην πόρτα θα αναγράφεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αναφέρουμε τις φρικιαστικές διατάξεις:

1) .... α) Στην περίπτωση κατά την οποία το «Γραφείο Συνδέσμου» εγκατασταθεί σε διαμέρισμα: στην είσοδο του κτιρίου θα τοποθετηθεί επιγραφή στην οποία θα αναγράφεται ο προσωρινός προσδιορισμός με τον οποίο αναφέρεται το 2ο μέρος (ΠΓΔΜ) στην απόφαση του ΟΗΕ 817/93. Στο κάτω μέρος της επιγραφής θα υπάρχει μία σημείωση ότι αυτή έχει τοποθετηθεί από τρίτο μέρος.

Στην εσωτερική είσοδο του κτιρίου θα τοποθετηθεί η επιγραφή «Γραφείο Συνδέσμου», η οποία θα περιλαμβάνει το έμβλημα και τη σημαία του 2ου μέρους και θα υποδεικνύει τον όροφο στον οποίο βρίσκεται το Γραφείο...

Στην εξωτερική πλευρά της πόρτας ή στον τοίχο δίπλα στην πόρτα θα υπάρχει επιγραφή η οποία θα αναφέρει το όνομα με το οποίο το 1ο μέρος (Ελλάς) δεν το αναγνωρίζει. Εννοείται ότι η σημαία και το έμβλημα θα αναρτηθούν στο διαμέρισμα.

β) Στην περίπτωση κατά την οποία το «Γραφείο Συνδέσμου» εγκατασταθεί σε ιδιωτικό χώρο (βίλα):
Ακριβώς δίπλα στην είσοδο του φράχτη του κήπου θα τοποθετηθεί επιγραφή στην οποία θα αναφέρεται το 2ο μέρος (ΠΓΔΜ) στην απόφαση του ΟΗΕ 817/93. Στο κάτω μέρος της επιγραφής θα υπάρχει μία σημείωση ότι αυτή έχει τοποθετηθεί από τρίτο μέρος. Στο φράχτη του κήπου θα υπάρχει η επιγραφή «Γραφείο Συνδέσμου», που θα φέρει το έμβλημα και τη σημαία του 2ου μέρους...

Στην εξωτερική πλευρά της πόρτας ή στον τοίχο δίπλα στην πόρτα θα υπάρχει επιγραφή η οποία θα αναφέρει το όνομα με το οποίο το 1ο μέρος (Ελλάς) δεν το αναγνωρίζει. Εννοείται ότι η σημαία και το έμβλημα θα αναρτηθούν στο διαμέρισμα.

Συμπεράσματα:

1)Όταν οι πολιτικοί μας ταγοί διαμηνύουν ότι είναι υπέρ μίας ονομασίας που θα ισχύει για όλους,όχι απλώς δεν το εννοούν, αλλά έχουν υιοθετήσει πλήρως την «διπλή ονομασία»!Δηλαδή οι Σκοπιανοί θα ονομάζονται όπως θέλουν, απλώς εμείς στην Ελλάδα δεν θα τους αναγνωρίζουμε.

2) Ερωτηματικά προκύπτουν από το έμβλημα!Διότι το «έμβλημα» δεν είναι τίποτα άλλο από τον Ήλιο της Βεργίνας, ελληνικότατο σύμβολο, που ούτε καν αυτό δεν σεβάστηκαν οι πολιτικοί μας. Με ποιό δικαίωμα χρησιμοποιείται από τους Σκοπιανούς;

3) Το μήνυμα που δίνουμε στον οποιοδήποτε ασχολείται με αυτό το θέμα είναι λανθασμένο.

Αφού έχουμε υιοθετήσει την «διπλή ονομασία» τότε τι είδους υποστήριξη ζητάμε από το Διεθνές περιβάλλον;


Πηγή: «Η Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων»
Συγγραφέας: Ιωάννης Χολεβάς
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Ελληνικος λαος τιποτα δεν εχει συμφωνηση με ΚΑΝΑΝΑ!
    Αν οι δεξιοι η αριστεροι η πρασινοι η κιτρινοι και λοιποι αλλοι πατριωτες εχουν προδοση,αυτο ειναι δικο τους προβλημα.
    Η Μακεδονια μας ειναι μερος της ψυχη μας και Κ Α Ν Ε Ν Α Σ δεν μπορει να την παζαρευη,Κ Α Ν Ε Ν Α Σ.
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ προδοτες και βαρβαροι σλαυβοι ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ!
    ΛΟΚΑΤΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]