Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Υπεύθυνη η Γερμανία αν καταρρεύσει το ευρώ


Δεν είναι δικά μας λόγια, από αυτά που καθημερινά γράφουμε!

Το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που στο παρελθόν είχε προκαλέσει με τον χειρότερο τρόπο την ελληνική κοινή γνώμη και τις κερδοσκοπικές κινήσεις ορισμένων που θέλουν την κατάρρευση της Ελλάδας, συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Αυτή τη φορά μας λέει κάτι που το γνωρίζουμε πολύ καλά!

Ευθύνες στη Γερμανία για μια πιθανή κατάρρευση του ευρώ αποδίδει πρόσφατο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Der Spiegel.

Κατά τον αρθρογράφο Henrik Muller, η πιθανότητα τα ελληνικά προβλήματα και η ευρωπαϊκή ασυνεννοησία να οδηγήσουν σε διάλυση του κοινου ευρωπαϊκού οράματος είναι τώρα υπαρκτή.

Σε μια τέτοια περίπτωση, υπεύθυνη, τονίζει, θα είναι η Γερμανία, η οποία το 2009 και το 2010 είδε τον εαυτό της να ανέρχεται στην ηγετική θέση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Τότε, το Βερολίνο ήταν το μόνο μεγάλο κράτος της Ευρωζώνης με υγιή οικονομία, λιγότερο χρέος από άλλα και περισσότερο ανταγωνιστικές οικονομικές δομές.

Η Γερμανία θα μπορούσε να δράσει ως «καλοκάγαθος ηγεμόνας»- και θα έπρεπε να το κάνει, σημειώνεται στο δημοσίευμα του Der Spiegel. Όπως οι ΗΠΑ μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία θα έπρεπε να ήταν έτοιμη να παράσχει σημαντικά ποσά χρημάτων πολύ νωρίς δεσμευμένα στη δημιουργία νέων πιο ισχυρών ιδρυμάτων και μιας νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης. «Η Μέρκελ θα έπρεπε να οδηγήσει την Ευρώπη προς ένα κοινό μέλλον», αναφέρεται ακόμη.

Ενώ λοιπόν ο αρθρογράφος απονέμει ευθύνες για ένα πιθανό ναυάγιο της Ευρωζώνης, περιγράφει εν παρόδω την κατάσταση στην Ελλάδα ως κοινωνικά στενάχωρη, ενώ αναφέρεται και σε μερίδα του ελληνικού τύπου που χαρακτηρίζει τους Γερμανούς «ευρώ Ναζί».

Αντί να δείχνουν αλληλεγγύη, οι αγορές “τεστάρουν” την πιθανή κατάρρευση του ευρώ- και αυτό το σενάριο φαίνεται όλο και πιθανότερο, αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς είναι πολλές πλευρές που πρέπει να συνεννοηθούν για να υπάρξει διάσωση και κάτι τέτοιο είναι πιθανό να μην επιτευχθεί.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]