Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι ειδικοί αγροτικής παραγωγής στην Θράκη!

Το τουρκόφωνο περιοδικό "Ανζινκλίτσα" γράφει στις 22/6/2011 σχετικά με την επίσκεψη στην Θράκη κλιμακίου τούρκων επιστημόνων αγροτικής παραγωγής (η μετάφραση είναι από τα "Τουρκικά Νέα".

Γκρουπ αποτελούμενο από 20 διαχειριστές και μέλη του Ιδρύματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη. Ανακοινώθηκε ότι το γκρουπ επισκέφτηκε την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψής του στην Δυτική Θράκη.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής σχετικά με το θέμα έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής υποδέχτηκε το γκρουπ και στον κήπο της Ένωσης τους ενημέρωσε σχετικά με την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Ο Πρόεδρος του γκρουπ καθώς και Πρόεδρος του Παραρτήματος Κωνσταντινούπολης του Ιδρύματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Σιγιρτζί, στις δηλώσεις του ανέφερε πως το Ίδρυμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας είναι μια οργάνωση επαγγελμάτων που σχεδιάζει και εφαρμόζει μελέτες και τα μέλη του είναι Μηχανικοί, Τεχνικοί και Αρχιτέκτονες Τοπίων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

Ο Σιγιρτζί ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος της έλευσής τους στην περιοχή είναι να δουν και να παρατηρήσουν το γεωργικό δυναμικό της περιοχής και να εξετάσουν ως Ίδρυμα πως μπορούν να μεταφέρουν τις τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις τους καθώς και το τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια της συνεργασίας στον αγροτικό τομέα ανάμεσα σε δυο χώρες-φίλες.

Τέλος, ο Σιγιρτζί ανέφερε ότι μπορεί να καλλιεργηθεί ένα εναλλακτικό προϊόν στον καπνό στις περιοχές της Κομοτηνής και της Ξάνθης και ότι κάνουν κάποιες μελέτες σχετικά με το θέμα αυτό».

Από αυτά, συνάγεται το συμπέρασμα πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διεισδύσει στην Θράκη με κάθε τρόπο και μέσο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση και με δεδομένη την ανυπαρξία της Ελληνικής αγροτικής πολιτικής και της στήριξης των τοπικών αγροτικών κοινωνιών, η Άγκυρα διείδε μία λαμπρή ευκαιρία να "χτυπήσει" καίρια στο συναισθηματικό των μουσουλμάνων της Θράκης και να αυξήσει έτσι την επιρροή της "μητέρας πατρίδας" στην συγκεκριμένη άκρως ευαίσθητη εθνικά περιοχή.

Δυστυχώς, οι εφαρμοζόμενες αυτοχειριακές αγροτικές πολιτικές, η εγκατάλειψη ενός πολύ σημαντικού παραγωγικού ιστού της χώρας, οδηγούν σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, τις οποίες η Αθήνα όχι μόνο δεν μπορεί να διαγνώσει, αλλά ούτε καν μπορεί να αντιληφθεί την ύπαρξή τους... Εκτός και εάν ο σκοπός αυτών των εγκληματικών αγροτικών πολιτικών ήταν ακριβώς αυτός. Να δοθεί, δηλαδή, η δυνατότητα σε τρίτες χώρες να διεισδύσουν στον οικονομικό αλλά και στον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας (με την κάλυψη της στήριξης), επιταχύνοντας έτσι διαλυτικές ή συγκρουσιακές καταστάσεις, των οποίων τα αποτελέσματα είναι γνωστά από το Κόσοβο...

Η Κοσοβοποίηση της Θράκης δεν είναι πλέον σενάριο, αλλά ένα γεγονός που βιώνουμε ως χώρα. Δεν είναι μόνο οι ευθύνες εκείνων που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για όσα σήμερα συμβαίνουν. Το σημαντικότερο είναι πως ενώ υπάρχει σαφής εξωτερική και εσωτερική απειλή σε συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας, οι "ταγοί" - πολιτικοί οι οποίοι είναι θεσμικά υπεύθυνοι, σφυρίζουν αδιάφορα και συμβάλουν στην ολοκλήρωση ενός ακόμη εγκλήματος σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνισμού...

Είναι περιττό να αναφερθούμε στην ανυπαρξία κυβερνητικών στελεχών (βλ. Ξυνίδης), οι οποίοι σήμερα φέρουν αυτό ακριβώς το φορτίο της εγκληματικής αμέλειας, που αγγίζει η και ξεπερνά τα όρια της αποσιώπησης ενός εθνικού εγκλήματος...

Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η εγκληματικη αμελεια των πολιτικαντηδων εδω και 30 χρονια στην Θρακη ειναι διαχρονικη και σκοπιμη!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]