Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οργανισμός Ηνωμένων Εκτελεστών

Η δύναμη του ΟΗΕ σταματάει εκεί που αρχίζει η παγκόσμια δύναμη του Ισραήλ. Με δύο προτάσεις που δεν μαρτυρούν καθόλου αντικειμενικότητα αλλά αντιθέτως ραγιαδισμό , ο γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, έδωσε ραπόρτο σε όλες τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να αποτρέψουν πλοία που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στον Στολίσκο για την Γάζα. Μόνο μία μικρή παράκληση έκανε προς την κυβέρνηση του Ισραήλ να μην είναι τόσο βίαιη όσο ήταν πέρσι τέτοιον καιρό που εκτέλεσε 9 ακτιβιστές οι οποίοι συμμετείχαν με την τουρκική ναυαρχίδα του στόλου, Mavi Marmara.

Ο Στολίσκος για την Γάζα είναι η μοναδική ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνεται παγκοσμίως από απλούς ανθρώπους από την μία πλευρά της γης μέχρι την άλλη, αφού ο ΟΗΕ δεν κάνει καμία κίνηση καταστολής του εμπάργκο που έχει φασιστικώς επιβάλλει το Ισραήλ για το κομμάτι γης που με το έτσι θέλω διεκδικεί ως δικό του. Βέβαια, ήταν αναμενόμενη η πρόταση του γραμματέα του ΟΗΕ αφού λίγες μέρες νωρίτερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου, μίλησε στον ΟΗΕ και απείλησε ότι δεν θα αφήσει κανένα πλοίο βοήθειας προς την Γάζα να πλεύσει στα παρανόμως δηλωμένα ως ισραηλινά χωρικά ύδατα. Και την απειλή του την πραγματοποίησε λίγες μέρες αργότερα, όταν ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια πλησίασε την Γάζα και μετά από ρίψεις πυρών του ισραηλινού ναυτικού αναγκάστηκε να πλεύσει προς την Αίγυπτο. Ποιος ο ρόλος του ΟΗΕ; Τίποτε περισσότερο από το κανάκεμα υπερδυνάμεων του παγκόσμιου πλούτου και την πλήρη εγκατάλειψη αθώων πολιτών εις το όνομα της διεύρυνσης των συνόρων του Ισραήλ προς την θάλασσα της Μεσογείου.

Από την άλλη πλευρά οι ακτιβιστές παγκοσμίως όχι μόνο δεν οπισθοχωρούν μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Νετανιάχου αλλά και του ιδίου του γραμματέα του ΟΗΕ, αλλά ετοιμάζουν το νέο Στολίσκο ο οποίος περιλαμβάνει 15 πλοία, μεταξύ των οποίων και το τουρκικό πλοίο Mavi Marmara, που δέχθηκε την άνανδρη επίθεση Ισραηλινών κομάντο. Πεντακόσιες χιλιάδες άτομα απ' όλα τα μέρη του κόσμου υπέβαλαν αίτηση προκειμένου να συμμετάσχουν στον δεύτερο Στολίσκο ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του δεύτερου στολίσκου, Χουσεΐν Ορούντζ, ανέφερε ότι μόνο την πρώτη ημέρα δέχθηκαν 15.000 αιτήσεις, τονίζοντας ότι στο Στολίσκο θα λάβουν μέρος 1.500 άτομα, στην πλειοψηφία τους ξένοι. Πρόσθεσε ότι 22 μη κυβερνητικοί οργανισμοί από διάφορες χώρες ολοκλήρωσαν όλες τις προετοιμασίες τους για το ταξίδι.

Ο Στολίσκος θα αναχωρήσει για τη Γάζα την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και οι επικεφαλής εκφράζουν την πεποίθηση ότι το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στο στολίσκο αφού πρόκειται καθαρά για μιαν αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Βέβαια, αυτή την φορά η κίνηση «Στόλος της Ελευθερίας» δεν έχει επισήμως εχθρό το μόνο το φασιστικό κράτος του Ισραήλ αλλά και τον ίδιο τον ΟΗΕ που έπρεπε να κάνει βάσει του καταστατικού του αυτό που κάνουν χιλιάδες απλοί πολίτες βάζοντας την ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο μόνο και μόνο για το δίκαιο ενός λαού που υπομένει τα πάνδεινα εις το όνομα της πατρίδας του.

Και για να τελειώνουμε με την καραμέλα «εγώ δεν έχω τίποτε με τον λαό του Ισραήλ αλλά με τους σιωνιστές», είναι πέρα για πέρα προπαγανδιστική, διότι ο ίδιος ισραηλινός λαός ανά την υφήλιο, όχι απλώς είναι σιωνιστικός αλλά στηρίζει με νύχια και με δόντια τους δολοφόνους-κυβερνώντες «ελευθέρων» κρατών οι οποίοι με το δημοκρατικό προσωπείο, εξυπηρετούν τα παγκόσμια συμφέροντα των ισραηλινών αφεντικών τους.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]