Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μίμης Ανδρουλάκης: "Αν βγούμε από το ευρώ θα μας την πέσουν οι Τούρκοι"

Να μας την πέσουν Μίμη μου, να μας την πέσουν για να ξεκαθαρίζουμε με τους λογαριασμούς και τα κενά που έχετε δημιουργήσει εσείς οι ανάξιοι πολιτικοί. Να μας την πέσουν για να αρχίσουμε να ξεκαθαρίζουμε μερικά πράγματα. Και δεν είναι παράξενο να μας την πέσουν αυτοί, που επί δεκαετίες το έχουν ξεκαθαρισμένο πως θέλουν να πάρουν από τη γη μας. Παράξενο είναι που μας την πέφτουν οι πολιτικοί και παραδίδουν την Ελληνική γη, με την δικαιολογία ότι την... υπερασπίζονται... Μάλλον έτσι υπερασπίζεστε, όλοι εσείς οι πολιτικοί, και την τιμή σας, την υπόληψή σας, αλλά και τις γυναίκες και τα παδιά σας... Τα παραδίδετε σε όσους τα διεκδικούν, για να κοιμάστε ήσυχοι... Όσο για τους Τούρκους, κύριε Ανδρουλάκη, καλώς να ορίσουν. Να είστε σίγουρος πως οι Έλληνες δεν τους φοβούνται. Και αναφέρομαι στους Έλληνες πολίτες και όχι στους πολιτικούς...

Ο εξευτελισμός "της γενιάς του Πολυτεχνείου" συνεχίζεται...

Μαζί με την Δαμανάκη ο αυτοεξευτελισμός για την γενιά του Πολυτεχνείου συνεχίζεται. Μια γενιά για την οποία η Ιστορία και ο Ιστορικός έχει φρικάρει με τα έργα της.

Μια γενιά που οδήγησε τους έλληνες στο να απαξιώσουν την προϋπάρχουσα ταυτότητα τους και κόψουν το ένα τους πόδι και τις ρίζες τους. Που μας οδήγησε στο να αποσυρθούμε από την προνομιακή μας περιοχή της μεσογείου και γενικά της κοντινής ανατολής. Μια περιοχή στην οποία κάνουμε μπίζνες και εξάγουμε πολιτισμό και επιρροή από την εποχή του Μ Αλέξανδρου, των ρωμαίων, και των βυζαντινών και μέχρι σήμερα.

Μια περιοχή στην όποια σήμερα (και πάλι μετά από αιώνες) μετακινείται ο δυτικός καπιταλισμός. Μετακινείται με χώρες υποδοχής του την Τουρκία του 5% ανάπτυξη, και τα βαλκάνια (έκτος βεβαίως της Ελλάδος).

Μια περιοχή που μαζί με την μεσόγειο είναι ήδη Ιστορικό φιλέτο και στην οποία σύντομα χώρα μας θα κληθεί να “παλέψει” για τα συμφέροντα άλλων. Των Αμερικανών, των Γερμανών, των Ρώσων ή των Γάλλων. Και θα παλέψει δυνατά, μήπως έτσι μπορέσει να τσιμπήσει κάτι και για την ίδια, κυρίως όμως για να κόψει την φόρα της Τουρκίας που θα κάνει το δικό της παιχνίδι.

Και πάλι, όταν θα νικήσουν οι Αμερικανοί, θα μας «ξεβγάλουν» με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και άντε το πολύ πολύ, μια επίσκεψη του φυλάρχου μας στον Πλανητάρχη, με την οποία θα χαρούν οι ιθαγενείς για την σπουδαία μας σχέση.

Μια γενιά που αποχώρησε από παντού και βήμα βήμα έμαθε τις επόμενες γενιές πώς το κυπριακό είναι (τελικά) θέμα των δυο κοινοτήτων, και ότι το αιγαίο (έλα μωρέ τώρα Εθνικιστή) έχει ψιλογκριζάρει…

Μια Γενιά χωρίς αυτοπεποίθηση που παρέμεινε οπαδός των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου σε όλη της την ζωή. Που αναγνώρισε την αυθεντία, την πρόοδο, την σκέψη, και το δικαίωμα στην ηγεσία μόνο σε όσους έρχονταν απ έξω. Ψωνισμένοι με Χαρβαρντ και London School of Economics και όχι με ΑΠΘ Μετσόβιο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Δημοκρίτειο ή το Παν/μιο Κρήτης

Πνευματικά υποτελείς…

Και μας έκαναν φτωχό συγγενή, μας κέρασαν χλεύη και ξεφτίλα, μας έκαναν βάρος της Ευρώπης για μια χούφτα ευρώπουλα και για να καλύψει τους μεταφυσικούς της φόβους.

Έφτιαξαν μια χώρα χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς όραμα και σχέδιο, που έχασε σταδιακά τους όλους τους στόχους της. Μια χώρα που βαδίζει σε βέβαιη εθνική καταστροφή οικειοθελώς, με μοναδικό της στόχο να μείνει στο ευρώ και μέρος της καταστροφής της ως το τέλος. Η πρόταση του Ανδρουλάκη και της γενιάς του που κυβερνά, είναι να είμαστε μέσα στην φωτιά, στο πυρήνα του ηφαιστείου -αν έτσι μας πουν- και μονιασμένοι… καιόμενοι ολοσχερώς ότι και αν γίνει σε βάρος μας. Διότι αν βγούμε από την φωτιά θα είμαστε μοναχοί…

Έφτιαξαν χώρα που αποχωρεί από την γειτονιά στην οποία έρχονται επιτέλους οι δουλειές μια χώρα που αυτοκαταστρέφεται χωρίς εθνικό δικό της σχέδιο.

Και τώρα που αρχίζουμε να μιλάμε και να αναθεωρούμε την στάση μας ψάχνοντας τα βασικά όπως: Μια νέα αφήγηση, ένα απλό σχέδιο για μια νέα πορεία, ο Μίμης ο Ευρωσκοταδιστής εισβάλει για να μας πουλήσει φόβο με το τούρκικο καντάρι.

“Αν δεν είμαστε στο Ευρώ θα μας την πέσουν οι Τούρκοι”

Αντί να καθοδήγει ή να κάνει κάνει αυτοκριτική. τρομοκρατεί την σκέψη και το κόσμο. Αυτοεξευτελισμός. Όλο το σκεπτικό της γενιάς της ήττας του 1974 και όλων των επόμενων σε λίγες λέξεις.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Ανδρουλάκης κατά την τελετή για την επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού κατά της χούντας από το κατάστρωμα του αντιτορπιλικού ”Βέλος” είπε για το ενδεχόμενο εξόχου απο το ευρώ

”Μα δεν θα επιστρέψουμε στο 2000 με την δραχμή – δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα”. ”Αν δεν βάλουμε γρήγορα ζώνη ασφαλείας στη χώρα, αν δεν κηρύξουμε εθνική συναγερμό, η επόμενη κυβέρνηση, ακόμα και αν έχει τους πιο πατριώτες από τους πατριώτες, δεν θα είναι ελληνική.

Σήμερα θα σας πω ότι δεν θα έχουμε επιστροφή στη δραχμή -θα το πω με μια υπερβολή- θα επιστρέψουμε στη ζώνη της Λίρας. Αλλά δεν θα είναι η Βρετανική Λίρα”…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Πως το περιμέναμε, αυτό! Μα προφήτες είμαστε; Καμια φαντασία, καμμένα χαρτιά παίζουν. Ρε χαμένοι, οι Τούρκοι με τους Κούρδους κατά πόδας τολμούν να ανοίξουν μέτωπο; Ανδρουλάκη Ανδρεικελάκη πόσο γελοίος είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει που γράφετε ότι συνεχίζεται ο αυτο-εξευτελισμός της "γενιάς του Πολυτεχνείου".Προφανώς ΑΚΟΜΑ δεν καταλάβατε ότι επρόκειτο περί κοινών αλητών που εξαργύρωσαν την όποια δράση τους. Έτσι βέβαια γίνεται πάντα: ξεκινάς φτωχός και κομμουνιστής και μόλις τα αρπάξεις γίνεσαι "σοβαρός" μεγαλοαστός.Αυτό ισχύει για τους 999 στους χίλιους.Ποιος ο λόγος να ασχολείται κανείς με τα σκουλίκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τα ρε 2:16 μ.μ.
    Που μου χουν κανει ηρωες τα τηλεκατευθυνομενα του Πολυτεχνειου και εχουμε φαει στη μαπα τοσα χρονια την Εβραια τη Δαμανακη και το καθε λαμογιο. Καλα να παθουμε, αμα θελαμε να μην τους ειχαμε φαει στη μαπα ας μην ειχαμε ηρωοποιησει τηλεκατευθυνομενους.
    Τα ιδια παμε να κανουμε και τωρα. Η ιστορια επαναλαμβανεται. Ρεζιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λένε δεξιοί, είναι φασίστες. Τα λένε αριστεροί, είναι πουλημένοι.

    Το κακό που έκανε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ότι πήραμε τα λεφτά. Το κακό ήταν ότι δεν ήθελε να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές για να μη θίξει τον κομματικό στρατό του, και προτίμησε οριζόντιες μειώσεις και φορολογίες οι οποίες στέγνωσαν τα πάντα. Και δεν έφταιγαν οι δανειστές μας αφού αυτά ήταν σε αντίθεση με τις εισηγήσεις τους (βλέπε Τόμσεν 23/11/2010 «Το κόψιμο μισθών και συντάξεων δεν είναι κοινωνικά βιώσιμο, η προσαρμογή πρέπει να έρθει από μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες και για να επιστρέψει η Ελλάδα σε αυτοδύναμους ρυθμούς ανάπτυξης», Λίπσκι 23/5/2011 «Αυτά έπρεπε να γίνουν πρώτα [οι διαρθρωτικές αλλαγές]. Δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκινήσατε με περικοπές αποδοχών και συντάξεων») Και βέβαια δεν ήταν ικανά και ορθά μέτρα αυτά και εν τέλει θα κατέληγαν στο αναπόφευκτο ζητούμενο τών διαρθρωτικών αλλαγών, πλήν όμως τώρα θα έχει πρώτα στεγνώσει η αγορά, οπότε η θέση μας γίνεται ακόμη δυσμενέστερη.

    Αλλ' αντ' αυτών, σε εμάς φταίνε τα μνημόνια και οι δανειστές μας.

    Δεν πειράζει, ας μη θυμώνουμε, ο αντιμνημονιακός αγών έχει σχεδόν ευοδωθεί, η νίκη έφθασε, σε λίγο θα πανηγυρίσουμε όλοι. Τώρα θα δούμε πόσο δίκιο είχαν όλοι οι σοφοί που έλεγαν ότι τα λεφτά που παίρνουμε είναι μόνο για να πληρώνουμε τούς δανειστές μας, τώρα θα δούμε πόσο δίκιο είχαν όσοι εισηγούνταν στάση πληρωμών και επιστροφή στην δραχμή, όσοι εισηγούνταν την κατάρρευση τών τραπεζών, αφού είναι εκτεθειμένες σε ομόλογα τα οποία προς το πολύ παρόν δέχεται η ΕΚΤ, την κατάρρευση τών ταμείων, ομοίως εκτεθειμένων, το τέλος μισθών και συντάξεων δημοσίου, την συμπαράσυρση ιδιωτικού τομέως, το τέλος κρατικών υπηρεσιών, στρατού, αστυνομίας, ακόμη και ηλεκτρικού, την πείνα, αφού δεν έχουμε παραγωγή και πρωτογενές πλεόνασμα και πλέον δεν δανείζει κανείς, την εξέγερση λαθρομεταναστών και αλληλεγγύων, το πλιάτσικο, τις συμμορίες επιδρομών στα σπίτια αφού εξαντληθεί το πλιάτσικο, το άφθονο αίμα και ό,τι χάος κάνει εύκολη μία σκευωρία τής ΜΙΤ με εκατομμύρια μουσουλμάνων η οποία θα δώσει πρόσχημα στην επέμβαση τής Τουρκίας σαν σε άλλο Κοσσυφοπέδιο, Ιράκ, Λιβύη.

    Θα αποστείλω το παρόν και στην πηγή.

    Εγώ μίλησα επιτέλους.

    -Το τσιράκι τών τραπεζών, τών σιωνιστών και τών κερδοσκόπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, να μη το ξεχάσω, η Τουρκία δεν έχει ανάπτυξη 5% όπως αναγράφεται. Πέρυσι είχε 11,7% για ένα δάστημα. Σταθεροποιήθηκε τώρα στο 9,2%, λίγο μόνο πίσω από την Κίνα τού 9,8%. Είναι μέλος τών G20. Και να μη ξεχάσω ακόμη, είχε προσφύγει στο ΔΝΤ το 2001, τον Απρίλιο 2013 αποπληρώνει τα τελευταία 3,5 δις τού δανείου τα οποία σταδιακά μειώνει με το πάσο της, κατά τα λόγιο τού συμμάχου και κουμπάρου Ερντογάν: "Turkey's total debt to IMF was $23.5 billion. Now, our debt is $5 billion. We can repay that debt instantly. But, we are not in a hurry since we borrowed it very cheaply. Turkey will pay off all its debt to IMP by April 2013.". Εκμεταλλεύθηκε το δάνειο και, παρά τις επιμέρους φυσιολογικές γκρίνιες, δεν πελάγωσε σε αντιμνημόνια.

    -το τσιράκι τών τραπεζών και τών κερδοσκόπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να μην ξεχάσω κι εγώ να αναφέρω πως τεράστια ποσά από τη Σαουδική Αραβία μπαίνουν στα τουρκικά ταμεία, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο του Ισλάμ εντός της Τουρκίας. Μόνο που, αυτά τα ποσά "χάνονται"... και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται (ή που εμφανίζονται ως... ανάπτυξη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!
    Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]