Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεθοδεύσεις για πώληση της ΣΕΚΑΠ μέσω της Ziraat Bank

  • Επαναφέρουν παλιότερη προσπάθεια εξαγοράς από την Ziraat Bank προσπαθώντας να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Καπνοβιομηχανία
Άθλιες μεθοδεύσεις κατά της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια κάποιων να «περάσουν» ως σημερινή εξέλιξη ένα θέμα που έχει προ καιρού κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, όπως μας αναφέρει στέλεχος της Ελληνικής Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας. Και μία τέτοιου είδους εξέλιξη θα πλήξει τις πωλήσεις της ΣΕΚΑΠ, θα μειώσει τα έσοδά της και την εν γένει αξία της και θα «αναγκάσει» την Αγροτική Τράπεζα να την… πουλήσει.

Μεθόδευση ολκής, λοιπόν, που σχεδιάστηκε από την άμεσα ενδιαφερόμενη τράπεζα τουρκικών συμφερόντων Ziraat Bank και που δυστυχώς εκτελείται από τοπικούς παράγοντες προσκείμενους στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Δυστυχώς, επαληθεύεται για μία ακόμη φορά πως η κρίση γίνεται ευκαιρία για τους επιτήδειους (που βρίσκονται πάντα σε φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο), οι οποίοι χωρίς ενδοιασμούς μεθοδεύουν κινήσεις προκειμένου να οδηγήσουν την γνωστή Ελληνική Καπνοβιομηχανία σε κλείσιμο και μετέπειτα με το κατάλληλο deal (φυσικά και προμήθεια) πώληση σε τούρκους επιχειρηματίες!!!

Είναι γεγονός πως πριν από καιρό είχε γίνει προσπάθεια πώλησης της ΣΕΚΑΠ, η οποία όμως δεν τελεσφόρησε λόγω της σθεναρής αντίστασης που προέβαλλε η διοίκηση της Καπνοβιομηχανίας, τα μέλη της οποίας έχουν συνειδητοποιήσει την σημαντικότητα (για την περιοχή της Θράκης και όχι μόνο) διατήρησης της ΣΕΚΑΠ σε ελληνικά χέρια. Οι επιτήδειοι δεν μπόρεσαν να κάμψουν τις αιτιάσεις και την γενικότερη αντίδραση που συνάντησαν, παρά τις πολύ καλές προσφορές που έκανε η Ziraat Bank.

Το ότι, εκείνοι που επιθυμούν να αγοράσουν την ΣΕΚΑΠ επαναφέρουν σήμερα το ζήτημα πώλησής της, αποδεικνύει όχι μόνο το μέγεθος της επιθυμίας τους να εξαγοράσουν την Θρακιώτικη Καπνοβιομηχανία, αλλά αποδεικνύει πως οι τούρκοι επιχειρηματίες (γιατί αυτοί ενδιαφέρονται) μέσω της Ziraat Bank στοχεύουν και σε «ηθικό» χτύπημα κατά της καπνοβιομηχανίας με απώτερο σκοπό την μείωση της αγοραστικής αξίας της εταιρείας.

Παρακολουθώντας το όλο ζήτημα πολύ στενά, σε περίπτωση που οι «κύκλοι» -που επιθυμούν την πώληση της ΣΕΚΑΠ- επιχειρήσουν να επαναλάβουν το όλο εγχείρημα, δεν θα διστάσουμε να καταγγείλουμε επωνύμως όλους τους εμπλεκόμενους (υπέρ των τουρκικών συμφερόντων) στο συγκεκριμένο θέμα…

Κωνσταντίνος Μιχαήλ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μετανάστες ως φθηνό χειρωνακτικό εργατικό δυναμικό, να γίνουν κρατικοποιήσεις, και να επαναλειτουργήσουν οι εκατοντάδες βιομηχανίες που υπολειτουργούν ή έκλεισαν, και οι κρατικές εταιρίες να αναλάβουν επιχειρήσεις και σε φτωχότερες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι Έλληνες πολίτες τι θα γίνουν ρε μεγάλε; Καύσιμη ύλη για τα εργοστάσια της Νέας Τάξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Έλληνες θα είναι διευθυντές-επιστάτες-επιχειρηματίες-επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι-μαγαζάτορες-εισοδηματίες-θα εισπράτουν επιδόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλάς δηλαδή τγια εισαγωγή σκλάβων; Μάλλον σε άλλο κράτος αναφέρεσαι. Αυτό δεν γίνεται στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλώ για εισαγωγή χειρωνακτών εργατών, οι οποίοι θα παίρνουν άδεια εργασίας(κι όχι υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου) και θα πληρώνουν κάθε χρόνο για να την ανανεώνουν, για αύξηση παραγωγής, για ανταγωνιστική οικονομία, για αύξηση ΑΕΠ, μείωση χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]