Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: «Η Ελλάδα δεν αποφεύγει την αναδιάρθρωση»


Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο τα παιχνίδια των κερδοσκόπων με το ελληνικό, το πορτογαλικό και το ιρλανδικό χρέος ίσως φέρει τις συγκεκριμένες χώρες σε δεινή θέση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Lars Feld, μέλος του οικονομικού επιτελείου της Άνγκελα Μέρκελ, δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την αναδιάρθρωση.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο αθέτησης (του ελληνικού χρέους) ή αναδιάρθρωσης», δήλωσε ο Kornelius Purps, ένας στρατηγικός αναλυτής επιτοκίων της UniCredit SpA στο Μόναχο. «Αυτό είναι σφυροκόπημα της περιφέρειας, και βλέπουμε ότι εξαπλώνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες», καθώς τα spreads των δεκαετών ομολόγων των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας σπάνε ρεκόρ σε καθημερινή βάση…

«Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να εξυγιάνει την οικονομία της χωρίς οποιαδήποτε αναδιάρθρωση στο μέλλον» επισημαίνεοι ο Feldστο Bloomberg TV. «Νομίζω ότι η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το ταχύτερο το χρέος της».

«Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση ή την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους δεν πηγαίνει μακριά» δήλωσε ο Marc Ostwald, αναλυτής επενδύσεων γνωστής εταιρίας στο Λονδίνο. «Όσο κανείς δεν μπορεί να προσφέρει τη διαβεβαίωση στις αγοράς ότι δεν θα υπάρξει αναδιάταξη ή μια αναδιάρθρωση, τότε η αγορά θα κρατήσει τις τιμές σε όλο υψηλότερα», αταλήγει ο αναλυτής.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]