Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Φιλική» αναδιάρθρωση προτείνουν οι Γερμανοί

Υπέρ της “φιλικής” αναδιάρθρωσης εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Λαρς Φελντ, σε συνέντευξή του στο “Βήμα”.

«Η φιλική αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, ώστε να αισθανθεί κάποια ανακούφιση» επιμένει το μέλος του πενταμελούς συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης εξηγώντας ότι «τα μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας δεν μπορούν πλέον να επιβληθούν πολιτικά, κάμπτοντας τις αντιστάσεις του κόσμου, οι οποίες πληθαίνουν, ιδίως όταν δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ».

Ο Γερμανός οικονομολόγος στρέφει τα βέλη του κατά της ΕΚΤ και τονίζει ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η στάση της απέναντι στην αναδιάρθρωση.

Επιπλέον ο κ. Φέλντ αναλύει τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο και αποκαθιστά την αλήθεια για τις επιπτώσεις που θα είχε στους πιστωτές ένα κούρεμα των ελληνικών ομολόγων της τάξης του 30%.

«Γεγονός είναι ότι μια επαναγορά κρατικών χρεογράφων στο 75% της ονομαστικής τους αξίας ισοδυναμεί με ένα 'κούρεμα' της τάξης του 25%. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη ανακούφιση για την Ελλάδα αν και η ανάγκη για περαιτέρω μείωση του ελλείμματος θα εξακολουθούσε να είναι πιεστική», σημειώνει.

Τέλος, εξηγεί ότι το στοιχείο που διαφοροποιεί μια ενδεχόμενη ελληνική αναδιάρθρωση είναι ότι θα είναι η πρώτη που συμβαίνει μεταπολεμικά σε ανεπτυγμένη χώρα και στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]