Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι σημαίνουν οι εκλογές για την χώρα τώρα;

Η αποτυχία του μνημονίου είναι αυτή που προκάλεσε και θα συνεχίσει να προκαλεί τα σενάρια των εκλογών. Γιατί το ΠΑΣΟΚ απέτυχε διπλά στο πρόγραμμα του. Πρώτα το λεφτά υπάρχουν αποδείχτηκε μια κακοστημένη απάτη. Μόλις βγήκε ανέκρουσε πρύμνη και άρχισε να ισχυρίζεται ότι η χώρα είναι ένας διεφθαρμένος αντιπαραγωγικός Τιτανικός. Όμως και το καινούριο νεοφιλελεύθερο κυβερνητικό πρόγραμμα που εκπόνησαν (ίσως το είχαν σχεδιάσει από πριν) φαίνεται ότι πάρα τις θυσίες στις όποιες μας υπέβαλλε τελικά αποτυγχάνει.

Έτσι εξαιτίας της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης οδηγούμαστε σε κάποια μορφή παραίτηση της για σχηματισμό νέας. Τα σενάρια είναι αρκετά. Εάν αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θα στηρίξει την κυβέρνηση κάποιος άλλος αριθμός βουλευτών μέσα στη Βουλή;
Η επιλογή αυτή έχει πολλά μειονεκτήματα για την χώρα και πολλά πλεονεκτήματα για προσωπικές στρατηγικές. Σκεφτείτε ότι όποιος στηρίξει την κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας κάποιο υπουργείο θα έχει μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ και θα αυξήσει τις πιθανότητες του να μπει μέσα στη Βουλή. Όμως η πολιτική που θα ασκείται θα είναι το ίδιο νεοφιλελεύθερη και η καταστροφή της χωράς θα συνεχιστεί, μέχρι να φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή που μας οδηγούν.

Μια άλλη επιλογή είναι η παραίτηση όλων των υπουργών και η συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων, υπό τον Παπανδρέου, η αλλιώς μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων από άλλον πρωθυπουργό ,άλλα με την έγκριση της Βουλής (δηλαδή του ΠΑΣΟΚ). Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό δεν έχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί, γιατί δεν βρίσκετε στον κομματικό πολιτισμό μας, αλλά θα το αναφέρω σαν σενάριο.
Τα διεθνή κέντρα εξουσίας θα επιβάλλουν τους καθηγητές της προτίμησης τους, κάνοντας επίκαιρη την Βισμάρκειο φράση, drei professoren vaterland verloren.
Δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ μια ομάδα καθηγητών διορισμένων εκ του παραθύρου να προσπαθούν να εφαρμόσουν τις κυρίαρχες πολιτικές, οι οποίες έχουν αποτύχει. Γιατί αν είναι να μας κάνουν Ρουμανία για να μας «εξυγιάνουν» ας είναι…

Η επιλογή των εκλογών είναι η πιο ισχυρή πιθανότητα. Ειδικά από την στιγμή που οι αλλαγές που νομοθετεί και πιέζει να εφαρμοστούν η κυβέρνηση δεσμεύουν την χώρα για διάστημα μεγαλύτερο της θητείας της, προκειμένου να διασφαλίσει την επιβολή τους είναι πιο πιθανό να ζητήσει εκλογές για να τις νομιμοποιήσει. Έχοντας όμως και την απελπιστική κατάσταση της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής στο μυαλό, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το πρόσχημα για να διαφύγει. Θα ήθελα όμως να απευθύνω και αυτό το ερώτημα. Πως γίνονται εκλογές σε μια χρεοκοπημένη χώρ;

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι πολύ πιο καθοριστικό για την πορεία της χωράς από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση από το 81 που ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία μέχρι σήμερα. Εάν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ , το ξεπούλημα των 50 δις αρχικά θα είναι γεγονός, το όποιο θα ακολουθητέε και από άλλα πακέτα ξεπουλήματος, καθώς τα νούμερα δεν βγαίνουν με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Θα δούμε περεταίρω μείωση μισθών και κατάργηση μέρους των συντάξεων (επικουρικές και επιδόματα). Θα δούμε την πλήρη ιδιωτικοποίηση και απαξίωση του κράτους. Θα δούμε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Και όλα αυτά καθώς το φάντασμα της χρεοκοπίας θα πλησιάζει, εξαιτίας της ανύπαρκτης διαπραγμάτευσης του μνημονίου, της αδέξιας εξωτερικής πολιτικής των πιστολιών και των κακών σχέσεων που δημιουργήθηκαν ανάμεσα σε εμάς και την Γαλλία και την Ρωσία, των δυο παραδοσιακών μας συμμάχων, τις οποίες φρόντισε να αποδομήσει μεθοδικά ο κύριος Παπανδρέου.

Εάν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, ο κύριος Σαμαράς θα πρέπει να διαχειριστεί μια χώρα η όποια είναι σαν να βγήκε από πόλεμο. Σαν να την λεηλάτησαν εχθροί.
Θα παραλάβει άδεια ταμεία, ανύπαρκτη παραγωγική βάση, διαρρηγμένο κοινωνικό ιστό, κανένα σύμμαχο και κράτη δανειστές. Θα έχει να αντιμετωπίσει την διεθνή δυσπιστία, την φτώχεια και την εγκληματικότητα στο εσωτερικό, η οποία θα πολλαπλασιάζεται από την μετανάστευση ( χωρίς να γνωρίζω τι αριθμός μεταναστών θα μας επισκεφτεί τώρα).

Φυσικά υπάρχει και το σενάριο της ακυβερνησίας, το όποιο είναι εφιαλτικό, και για το οποίο δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόβλεψη.

Το πιο σημαντικό θέμα λοιπόν, είναι ο χρόνος των εκλογών. Αυτός θα καθορίσει ποιο από τα τρία σενάρια ισχύει. Ο χρόνος είναι ελάχιστος. Στην πραγματικότητα είναι μια χρυσή τομή. Αλήθεια πείτε μου, τι να την κάνει μια νίκη την ερχόμενη Κυριακή ο κύριος Σαμαράς αν δεν έχει αυτοδυναμία, και έτσι εξωθερμικές δυνάμεις δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει;
Και τι να την κάνει μια νίκη με 15 μονάδες διάφορα το 2013 όταν το μόνο που θα μπορεί να κάνει θα είναι να κηρύξει χρεοστάσιο;
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, ότι κάθε μέρα που περνάει οι επιλογές της χώρας μειώνονται και καταλήγουν στην παραπάνω μια: Χρεοστάσιο.

Αυτό πρέπει να αποτραπεί.

Για να αποτραπεί πρέπει να πέσει το συντομότερο η παρούσα κυβέρνηση και να βγει ο Σαμαράς με εντολή να τα αλλάξει όλα (και αλλαγές στο πολίτευμα εννοώ, το όποιο από το 1985 δεν έχει ασφαλιστικές δικλείδες). Και αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο, με αυτοδυναμία.
Συμπεραίνοντας, το timing είναι αυτο που θα κρίνει την πορεία της χώρας μας.

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οκ το antinews είναι βαμμένο μπλέ. Εσύ ''Ας μιλήσουμε επιτέλους'' γιατί ακριβώς κάνεις τέτοια πόστ;

    Λυπάμαι που βλέπω ό,τι πολύς κόσμος ακόμα πιστεύει ότι θα τους σώσει ο δεύτερος πόλος του συστήματος.Θα μας σώσει η Σκύλα από τη Χάρυβδη ή αντίστροφα. Θα μας σώσει.. ποιος; Ο Σαμαράς..Το μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

    Κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν το σύστημα κρατώντας τους Έλληνες κοιμώμενους. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατ το ΠΑΣΟΚ δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ειναι ενα καθεαυτο ανθελληνικο κομμα.Το ιδιο ισχιει και για την ολη την αριστερα.Οσο για τον κολοτουμπα και την ντορα παιδια τοτ συστηματος ειναι και αυτα..ΦΑΥΛΟΙ.!!Για τον δε Σαμαρα 18 μηνες το μονο που κανει ειναι να σιωπα σε ολα αυτα που γινονται στην Ελλαδα.Και κατα την αποψη μου το πρωτο που επερεπε να ειχε κανει οταν πηρε την αρχηγεια επρεπε να διωξει ολα τα κομματοσκυλα αβραμοπουλο δημα τον φιλο μας το τζαβαρα και τον παυλοπουλο που ειπαν οτι ο λα8ρονομος ειναι συνταγματικος και πολλα αλλα.Βλακες δεν ειμαστε..Ψηφο μην περιμενουν.Ειχαν ολο τον καιρο να αλλαξουν δεν εκαναν απολυτως τιποτα.Ολοι ιδιοι φαυλοι ειναι.Το υπαρχον πολιτικο συστημα πεθανε και μαζι του και οι 300 φαυλοι..Ας το παρουν ολοι χαμπαρι και ας προσεχουν που κυκλοφορουν γιατι ο κοσμος ειναι εξαλος και οπου τους βρει το δημοκρατικοτερο που θα κανει ειναι να τους παρει με κλωτσοπατιναδες..Το καλυτερο που εχουν να κανουν ειναι να σηκωθουν να φυγουν απο την ελλαδα οσο ειναι ακομα νωρις..Αρκετα πια με ολους του ανικανους και τεμπεληδες πολιτικους φαυλους !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]