Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα γελάνε και οι πεθαμένοι… σε λίγο

Σήμερα είναι Παρασκεύη 4 Μαρτίου 2011. Μπαίνουμε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και μπροστά μας έχουμε την Καθαρά Δευτέρα.
Τι να σχολιάσουμε σήμερα;
Τις δηλώσεις του κ. Ζ. Κ. Τρισέ, με τις οποίες πιθανολογεί για πρώτη όμως φορά την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού από την ΕΕ, ίσως και από τον επόμενο μήνα, λόγω της αύξησης του πληθωρισμού;
Σπουδαίο και συνταρακτικό νέο μας είπε… Σιγά τρομάξαμε… Λες και δεν το περιμέναμε ότι κάποια στιγμή, στο άμεσο και ορατό μέλλον, η ΕΚΤ θα αύξανε τα επιτόκια δανεισμού λόγω της αύξησης του πληθωρισμού.
Τα έχουμε πει χίλιες φορές. Πληθωρισμός εμφανίζεται, υπάρχει και αυξάνεται, όταν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.
Γιατί αυξάνεται όμως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη;
Γιατί παρ’ όλα τα μέτρα λιτότητας και τις περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές που…
μειώνουν την λιανική κατανάλωση και την ζήτηση, η προσφορά προϊόντων μειώνεται με πιο γρήγορο ρυθμό εξ αιτίας της ραγδαίας αποβιομηχάνισης της ΕΕ.
Τι αποτέλεσμα θα υπάρξει όταν και εάν αυξηθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ;
Θα αυξηθούν αμέσως τα επιτόκια καταθέσεων και δανεισμού από τις εμπορικές τράπεζες. Προσέξτε δανεισμού. Δηλαδή οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη, ή πρόκειται να δανεισθούν, θα αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων που παρέχουν. Νέα ώθηση της αύξησης του πληθωρισμού κοκ. Δηλαδή η κρίση διαιωνίζεται.
Τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, με τα οποία αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα μαζί με την Ρουμανία (οι δύο χώρες της ΕΕ που βρίσκονται υπό την εποπτεία του ΔΝΤ) είναι οι μοναδικές χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς ύφεσης.
Τυχαίο; Δεν νομίζω έχουμε κατ’ επανάληψη εξηγήσει γιατί τα προγράμματα έμπνευσής ΔΝΤ δημιουργούν μόνο ύφεση και ανεργία. Έτσι έγινε σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι γίνεται και σήμερα σε Ελλάδα και Ρουμανία, έτσι θα συνεχίσει να γίνεται και στο μέλλον. Κανένα συνταρακτικό και αξιοπερίεργο.
Κοιτάξτε. Όλα αυτά τα οικονομικά νέα είναι και συνηθισμένα και αναμενόμενα. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο σήμερα με αυτά.
Θα γυρίσουμε την μνήμη μας αρκετά πίσω.
Στα παιδικά η νεανικά μας χρόνια. Τότε που οι γιαγιάδες μας τέτοιες ημέρες ζύμωναν και πήγαιναν στην εκκλησία τα πρόσφορα για να τα διαβάσει ο παπάς. Ονόμαζαν οι γερόντισσες το κάθε Σαββατοκύριακο της αποκριάς, Ψυχοσάββατο.
Γιατί το ονόμαζαν έτσι;
Γιατί το έθιμο απαιτούσε τις ψυχές των αγαπημένων που είχαν φύγει να έρχονται από τον κάτω κόσμο, για να τριγυρίσουν λίγο ανάμεσα μας και να διασκεδάσουν στο αποκριάτικο καρναβάλι.
Άκου έθιμο που σκαρφίστηκαν αυτοί οι απίθανοι Έλληνες! Οι αγαπημένοι νεκροί να επιστρέφουν για να διασκεδάσουν, έστω και λίγο, με τον τρόπο που διασκεδάζουν οι ζωντανοί!
Μόνο οι Έλληνες, λαός αισιόδοξος, ονειροπόλος και πολυμήχανος, θα μπορούσε να λοιδορήσει ακόμα και τον θάνατο. Δεν πρέπει να απορούμε. Έτσι είναι η φτιαξιά μας. Να διακωμωδούμε τα πάντα ακόμα και τον θάνατο.
Φαντασθείτε τι περιμένει τους «σωτήρες» του ΔΝΤ και τους εγχώριους «φίλους» τους, τώρα που ο Ελληνισμός ξυπνάει και οι Έλληνες ξαναβρίσκουν την χαμένη τους αξιοπρέπεια και ταυτότητα…
Θα γελάνε και οι πεθαμένοι… σε λίγο!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]