Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τί κάνουμε τελικά; Απολύτως τίποτε!


Γιαουρτώνουμε τον Αλαβάνο, δέρνουμε τον Χατζηδάκη, “την πέφτουμε” στον Πάγκαλο, βρίζουμε τον Χ , Ψ υπουργό ή πρώην Υπουργό μόλις τον εντοπίσουμε, πετάμε ντομάτες και γιουχάρουμε τον Γιωργάκη…
Ε, και;
Εισβάλλουμε στο γήπεδο πλακώνουμε στις φάπες τους παίκτες των αντιπάλων , της ομάδας μας, τον προπονητή, τον φυσιοθεραπευτή, δερνόμαστε μεταξύ μας.
Μπαίνουμε στο μετρό και δεν πληρώνουμε, στα διόδια σηκώνουμε τις μπάρες, καταλαμβάνουμε σχολεία, δρόμους, δημόσια κτίρια.
Μουτζουρώνουμε προσόψεις, αγάλματα, τα βαγόνια του προαστιακού.
Στις διαδηλώσεις ξηλώνουμε μάρμαρα και τα πετάμε στους αστυνομικούς, πετάμε μολότωφ, εσχάτως και βέλη.
Ε, και;
Τι ακριβώς εκφράζουμε με αυτές τις συμπεριφορές;
Τη μαγκιά μας;
Το δημοκρατικό μας ήθος;
Την αγωνιστικότητα μας;
Την αγάπη μας στην ομάδα;
Την πίστη μας σε αρχές;
Την αισθητική μας;
Μπούρδες!
Τι ακριβώς πετυχαίνουμε;
Να πείσουμε για το δίκιο μας;
Καταφέρνουμε να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης;
Καταφέρνουμε να γίνει καλύτερη η αντιπολίτευση;
Καταφέρνουμε να αρχίσει η ομαδάρα μας να ρίχνει “πεντάρες”;
Καταφέρνουμε να αποκαταστήσουμε το υποβαθμιζόμενο βιοτικό επίπεδο μας;
Μήπως καταφέρνουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας;
Μπούρδες!
Κάνουμε απλώς “το δικό μας”. Νομίζουμε ότι αντιστεκόμαστε.
Κρυμμένοι στο πλήθος και δικαιολογημένα βέβαιοι για την ατιμωρησία μας αισθανόμαστε μάγκες και προσπαθούμε να γιατρέψουμε τις προσωπικές μας ανασφάλειες.
Προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τα προσωπικά μας ελλείμματα με κάποιες στιγμές “ηρωισμού”. Παίζοντας πολλές φορές με τις ζωές και την σωματική ακεραιότητα των άλλων. Καταστρέφοντας πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι και δικά μας.
Και βεβαίως χωρίς να πετυχαίνουμε τίποτα.
Γιατί το να πετύχουμε οτιδήποτε, από ένα γκολ μέχρι μια αλλαγή πολιτικής θέλει προσπάθεια. Θέλει γνώση.
Χρειάζεται να χτίσουμε.
Χρειάζεται να μπορούμε να πούμε “Ναι!”.
Να αναλάβουμε προσωπική ευθύνη.
Η ευκολία του “Δεν μου αρέσει ! Το γκρεμίζω και μετά βλέπουμε...” δεν υπάρχει.
Πρέπει να έχουμε πρόταση, πρόταση που να πείθει και άλλους εκτός από την παρέα μας.
Θέλει υπομονή, θέλει να ξέρουμε το πως, κι αν δεν το ξέρουμε να το μάθουμε.
Θέλει προσωπικές θυσίες.
“Δύσκολα πράγματα!” θα μου πείτε.
Ε, ναι!
Είναι η διαφορά που χωρίζει τους αυτοκαταστροφικούς και τελικά αστείους ψευτόμαγκες από τους πραγματικούς μάγκες που πρέπει να γίνουμε.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Πόσα πήρες για να ξεράσεις αυτά που ξερνάς ρε <> ΑΝΩΝΥΜΕ ? Πολύ μάγκικη , πραγματικά , η προτροπη σου προς τον Ελληνικό Λαό! Σφάξε με Αγά μου ναγιάσω, λοιπόν. ΄Ετσι σ αρέσει Λαμόγιο? Ε? έτσι σε διέταξαν τα αφεντικά σου , να βγείς στα Sites και να βρίζεις τον Αγωνιζόμενο Ελληνικό Λαό? Σε πείραξε που έβρισαν τον Τίμιο Σοσιαλιστή Πάγκαλο με τα 100 Ακίνητα και την κόρη του Γραμματέα του?
    Σε πείραξε που έβρισαν τον τέως Υπουργό Αμύνης με τις Μίζες των εκατομμυρίων? 178 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!! γράφουν ότι έχει στον Λογαριασμό του τέως Υπουργός! όχι της άλλης πλευράς αλλά της ίδιας. Γιατί όλοι όργανα της Bindelmberg ειναι.. 15.000 Ευρώ!! λέγεται ότι ήταν τα φετινά Δώρα Χριστουγέννων των <>, την στιγμή που τα έκοψαν από τους μισθοσυντήρητους!!! Εγώ καριόλη, απορώ όχι γιατί τους ρίχνουν γιαούρτια αλλά για δεν τους έχουν πάρει ακόμη με τα ρόπαλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο.
    Ο τύπος σκέφτηκε πολύ για να γράψει τις περισπούδαστες αναλύσεις του και να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ίσως και να στεναχωρήσουμε τον Πάγκαλο με το γιαούρτι...
    Ναι ρε μεγάλε, όχι μόνο γιαούρτια αλλά και πέτρες και καρύδες και πατάτες, όλο και κάτι θα βρίσκεται...
    Μην στεναχωριέσαι εσύ που δεν καταφέρνουν τίποτα, αυτό θα το κανονίσουμε εμείς...
    Εσύ σκέψου να γράψεις τίποτα άλλο για να μας διαφωτίσεις περαιτέρω...
    Τέτοια μυαλά πρέπει να τα ρωτάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έρχεται η ώρα και για τους δικους μας "σοσιαλιστές". Τα 70 εκ. του Παπακωνσταντινου και τα 95 εκ. του μεγαρου Μουσικης δειχνουν το δρομο. Κατα τ΄αλλα παρτε καινουρια μετρα για το λαουτζικο. Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας, την αγανάκτηση για τα λαμογια και τους προδότες. Καταφέρνουμε να τους δείξουμε πως δεν είμαστε πρόβατα, κατανοούμε τι κάνουν και πως θα το πληρώσουν. Όλο και πιο ακριβά. Μέχρι που δεν θα υπάρχει προστασία γι αυτούς.

    Κατανοώ βέβαια τη λογική του άρθρου. Χρειαζόμαστε ΚΑΙ θεσμικές αντιδράσεις, αφού και οι δικαστές αποδεικνύονται εχθροί του λαού. Όμως και οι λαϊκές εξεγέρσεις είναι χρήσιμες ΑΝ δεν είναι κατευθυνόμενες Ή είναι για σκοπό που όλοι συμφωνούμε.

    Οπως το κίνημα 'δεν φεύγω' από τον Αρειο Πάγο μέχρι να τιμωρηθούν οι κλέφτες . Δεν υπάρχει κάποιος μη βαλτος που να διαφωνεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρειαζόμαστε πρώτιστα θεσμικές παρεμβάσεις! Οι αντιδράσεις δεν βοηθούν σε τίποτα άλλο από μία εκτόνωση έντασης, ειδικά όταν πρόκειται γιά κάποιον διεφθαρμένο βο(υ)λευτή, που στην ουσία είναι ασήμαντος, μηδαμινός, επουσιώδης και αμελητέος στην όλη ανατροπή του πολιτικού μας συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΤΟΥ? ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ,ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΙ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΒΡΑΣΗ? ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΕΣΗ ΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΕΞΟΡΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ? Η ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ? ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΜΕΘΑ,ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H ανάρτηση δεν αφορά μόνο το γιαούρτωμα του Πάγκαλου. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα προσεκτικός αναγνώστης για να αντιληφθεί ότι αφορά και το ξύλο στον Χατζηδάκη και το γιαούρτωμα στον Αλαβάνο και το "πέσιμο" στους παίκτες της Χ ομαδάρας και το λαμπάδιασμα αστυνομικών και τις κατλήψεις σχολείων και ... και.. και... Αφορά ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ τις "ετσιθελικές" συμπεριφορές κάποιων. Και σήμερα και χθες και αύριο. Συμπεριφορές ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ που πολλές φορές μάλιστα εξυπηρετούν τους ακριβώς αντίθετους στόχους από αυτούς που επαγγέλλονται. Εχει πχ κανείς την εντύπωση ότι η δημόσια παιδεία μας έγινε λίγο καλύτερη λόγω των επί χρόνια πραγματοποιουμένων καταλήψεων σχολείων?
    Αυτό που χρειαζόμαστε είναι θετικές δράσεις (που απαιτούν γνώση, προσπάθεια, ευθύνη κλπ) σε μια προσυμφωνημένη κατεύθυνση. Αυτό το τελευταίο είναι και στοιχείο δυσκολίας. Γιατί αλλού βλέπω πχ εγώ τη λύση του προβλήματος και εντελώς αλλού ένας φίλος της Αριστεράς.Το ότι και οι δύο δεν γουστάρουμε την κυβέρνηση δεν λέει και πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αστείος είσαι! "Χρειάζεται να χτίσουΜΕ; Ακόμα και να χτίζαΜΕ, με τι ρυθμούς θα έπρεπε να γίνει για να ξεπεράσουμε αυτούς που γκρεμίΖΟΥΝ, θεσμούς, δικαιώματα, νόμους και τελικά την κοινωνία ολόκληρη;
    Επιπλέον αν νομίζεις ότι αυτές όλες οι εκδηλώσεις δυσαρέσκειας είναι "αντίσταση", είσαι μακριά νυχτωμένος. Εκτόνωση είναι, η αντίσταση θα σε εκπλήξει όταν εκδηλωθεί. Τώρα απλά είναι ένα μήνυμα: "Όπως τα κάνατε, λουστείτε τα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]