Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκοσίμα της Ιαπωνίας

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο επίπεδο του αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Νταϊτσί, μετά από νέο μετασεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η ιαπωνική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες όπου φαίνεται να βγαίνει καπνός από το εργοστάσιο.

Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια Tokyo Electric Power (Tepco), ο αντιδραστήρας είναι ανέπαφος και η πιθανότητα διαρροής ραδιενεργού υλικού μικρή. Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας εκτιμά πως οι εκρήξεις προκλήθηκαν από συγκέντρωση υδρογόνου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι η Tepco προειδοποίησε όσους κατοίκους έχουν παραμείνει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό να μείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo που επικαλέστηκε τη διαχειρίστρια εταιρεία, από τις σημερινές εκρήξεις υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, επτά άνθρωποι που αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις στο κτίριο του αντιδραστήρα 3, βρέθηκαν και οι έξι από αυτούς έχουν τραυματιστεί. Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco είχε ανακοινώσει πως έξι στρατιώτες και ένας πολίτης αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις στο υψηλότερο τμήμα του κτιρίου, το οποίο είχε υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της Παρασκευής.





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]