Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ιρλανδοί μας δείχνουν το δρόμο

Στην Ιρλανδία, όπου σημειώθηκε η πρώτη εκλογική συντριβή κυβέρνησης της ευρωζώνης μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους, οι πολίτες έδειξαν ξεκάθαρα τι ΔΕΝ ήθελαν: Το Μνημόνιο που υπεγράφη με την τρόικα.

Για αυτό και ο κεντροδεξιός ηγέτης του κόμματος, που θριάμβευσε στις εκλογές και βρίσκεται σε πυρετώδεις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, αρχίζει άμεσα τις προσπάθειες επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου. Ενδεχόμενο το οποίο και οι Βρυξέλλες αφήνουν πλέον ανοικτό.

Στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, άτολμοι, παραμένουν προσηλωμένοι στο καταδικαστικό για την οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις Μνημόνιο, το οποίο μόνο ο κ. Παπανδρέου και ο υπουργός του των Οικονομικών εξακολουθούν να θεωρούν μονόδρομο.

Στην Ιρλανδία προχωρούν άμεσα και μεθοδικά με στόχο το συμφέρον της οικονομίας της χώρας τους και των πολιτών της, κάνοντας τις απαραίτητες διαπραγματευτικές κινήσεις και επιλέγοντας ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής με τη λήψη μέτρων τα οποία οδηγούν στη μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση μένει οχυρωμένη πίσω από ένα Μνημόνιο που διαπιστώνει και η ίδια ότι έχει οδηγήσει σε τραγικό αδιέξοδο, αλλά εμφανίζεται αδύναμη να διαπραγματευθεί και περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια τις αποφάσεις της Γερμανίας και των άλλων ισχυρών, συνεχίζοντας, όμως, να λαμβάνει σκληρά μέτρα που μειώνουν τα εισοδήματα, βάζουν λουκέτο σε επιχειρήσεις και εκτοξεύουν την ανεργία στα ύψη.

Βίοι αντίθετοι για τις δύο χώρες, από τις οποίες

η μία επιλέγει επαναδιαπραγμάτευση και ανάπτυξη,

ενώ η δεύτερη Μνημόνιο και ύφεση.

Το μόνο αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι οποιαδήποτε θετική απόφαση ληφθεί για την Ιρλανδία θα εφαρμοστεί και για την Ελλάδα, η οποία περιμένει από τους άλλους να της ανοίξουν το δρόμο.

Ε.Τ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]