Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θανατηφόρο σφυροκόπημα κατά των εξεγερμένων πολιτών στην Λιβύη


Στρατιωτικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα το αεροδρόμιο της πόλης Μπρέγκα στην ανατολική Λιβύη, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι αντικαθεστωτικοί, και μια θέση των αντικαθεστωτικών στη γειτονική πόλη Ατζνταμπίγια, σύμφωνα με αξιωματικό των δυνάμεων κατά του συνταγματάρχη Καντάφι και άλλες πηγές.

"Πριν από περίπου δύο ώρες στρατιωτικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τομέα που βρίσκεται μεταξύ της πετρελαϊκής εταιρίας και της κατοικημένης ζώνης", ανέφερε ο Φάταχ αλ Μογράμπι, ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Μπρέγκα. "Απ' ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχουν θύματα", τόνισε. Και άλλα πρόσωπα στο νοσοκομείο έκαναν λόγο για αεροπορική επιδρομή.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Μοχάμεντ Σίμπλι, κάτοικος της Μπρέγκα είπε: "Άκουσα το αεροσκάφος, ύστερα την έκρηξη, και μετά είδα τον κρατήρα", ενώ τόνισε ότι η βόμβα έπεσε κοντά στην πανεπιστημιακή σχολή Μηχανικών Πετρελαίου που απέχει περίπου δύο χλμ. από τον τερματικό σταθμό μεταφόρτωσης πετρελαίου.

Ο Μογράμπι είπε ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη στις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων. Οι δυνάμεις αυτές είχαν την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας και του βαρέος πυροβολικού.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι εννέα αντικαθεστωτικοί και τρεις πολεμιστές πιστοί στον Καντάφι."Όσον αφορά τα τρία αυτά πρόσωπα, το ένα έφερε ταυτότητα του Νίγηρα και τα άλλα ήταν μαύροι Αφρικανοί που όμως δεν έφεραν χαρτιά ταυτότητας", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, πολλοί άνδρες των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων βρίσκονται σήμερα στην περιοχή Ρας Λανούφ, ενώ οι δικές τους δυνάμεις είναι στη Μπρέγκα και στην αλ-Ουγκάιλα.

Δυνάμεις των αντικαθεστωτικών κατευθύνονται από το πρωί στην πόλη Μπρέγκα για να ενισχύσουν τις θέσεις τους πριν από μια ενδεχόμενη επίθεση των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων, μια ημέρα μετά την αεροπορική και χερσαία επίθεση την οποία απέκρουσαν.

Σύμφωνα με τον Μαχμούντ αλ Φάχρι, μέλος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, τα προάστια της Μπρέγκα αποτέλεσαν το στόχο νέων αεροπορικών επιθέσεων χθες το βράδυ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όλα θυμίζουν Ιράκ. Ο δικτάτορας που κυνήγησαν και μετά καλόπιασαν και μετά πάλι κυνήγησαν, ανάλογα με το τι έλεγε η γεωπολιτική ατζέντα τους πρέπει τώρα να ξηλωθεί για να ρέει το πετρέλαιο άφθονο εκεί που θέλουν αυτοί. Χάνονται και θα χαθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές ξανά σ' ένα νέο πετρελαιοπόλεμο. Στήνουν εμφύλιους μέσα σε λίγες μέρες και διαλύουν λαούς μέσα σε μήνες. 800.000 οι Ιρακινοί πρόσφυγες σε άλλες χώρες μόνο τα πρώτα δύο χρόνια του πολέμου. "Οι πόνοι της γέννας της Νέας Μέσης Ανατολής". Το είπαν και το έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]