Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Βρέθηκαν μίζες και στα Ελληνικά υποβρύχια...


Μετά τα υποβρύχια που γέρνουν, εμφανίζονται τα υποβρύχια που τα... παίρνουν!!! Αυτό μας λέει το γερμανικό Spiegel! E, και; Αν αυτή την είδηση οι γερμανοί θέλουν να την περάσουν σαν μεγάλο νέο, προφανώς δεν έχουν κατανοήσει τι ακριβώς πιστεύουν οι Έλληνες πολίτες για τους Έλληνες πολιτικούς και τους γενικότερης μορφής διαχειριστές χρήματος (προμηθειών, μιζών και άλλων συναφών ενασχολήσεων) της Ελλάδας. Στην Ελλάδα, είδηση θα ήταν εάν γινόταν κρατική προμήθεια και δεν τα έπαιρνε κανένας...
Τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 4 υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW, και τον εξοπλισμό τριών παλαιοτέρων, παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
Η συμφωνία που υπογράφτηκε το 2000 και το 2002 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και της Ελλάδας αφορά τέσσερα υποβρύχια τύπου 214, αλλά και εξοπλισμό παλαιότερων υποβρυχίων Η γερμανική εταιρεία «Howaldtswerke-Deutsche Werft» (HDW) ανήκει στην ThyssenKrupp. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στελεχών των εταιρειών HDW και Ferrostaal στην Εισαγγελία του Μονάχου, δημιουργήθηκε μία ομάδα, η «Team A», η οποία είχε το χρήμα και τη δικαιοδοσία να δωροδοκήσει αρμόδιους φορείς ώστε να κερδίσει η εταιρεία τους την ανάθεση της προμήθειας.
Την υπόθεση ερευνά η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας η οποία και είχε έρθει σε επαφή προ δίμηνου με την Εισαγγελία του Μονάχου.
Να προδικάσουμε, άραγε, πως δεν θα βρεθούν ονόματα ή πως τα ονόματα θα "δείχνουν" Ελληνικό Κοινοβούλιο και παραγραφή αδικήματος; Να προδικάσουμε πως βασικοί ύποπτοι θα είναι μέλη - στελέχη και βουλευτές της ΝΔ και όχι της ενάρετης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Να προδικάσουμε την ανακοίνωση σύστασης Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής και πως στο τέλος αυτή θα έχει 5 ή 6 διαφορετικά πορίσματα;
Στην Ελλάδα δεν αποτελεί, πλέον, έκπληξη η υπόγεια διαδρομή χρήματος. Η μόνη έκπληξη που μπορεί να υπάρξει, είναι να διεκδικήσει ο -ηλιθιωδώς φερόμενος Έλληνας πολίτης- τα λεφτά του και την αξιοπρέπειά του... Αλλά, τέτοιες εκπλήξεις δεν προβλέπονται, αφού μπορεί να θεωρούνται και... αντισυνταγματικές!

Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]