Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, το μνημόνιο και η χρεοκοπία

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή του Χάρβαρντ Kenneth Rogoff για την Ελλάδα, καθώς υποστηρίζει ότι η χώρα ενδέχεται να μην μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της ακόμα με μετά το πακέτο βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο ιστορικό χρέους», είπε ο Rogoff μιλώντας σε ένα συνέδριο της Συνομοσπονδίας Νορβηγικών Επιχειρήσεων».

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε στο μέλλον», προσθέτει.

«Αν και το κοινό νόμισμα που μοιράζονται 17 ευρωπαϊκά κράτη πιθανότατα θα παραμείνει, κάποια μέλη της ευρωζώνης μάλλον θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους», λέει ο Rogoff.

Τον περασμένο μήνα οι ηγέτες της Ευρώπης συμφώνησαν στην «ελαφριά» τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας για να τεθεί σε εφαρμογή ένας μόνιμος μηχανισμός από το 2013 με σκοπό να αντιμετωπισθούν οι μελλοντικές κρίσεις χρέους.

«Έχουμε την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, ενώ υπάρχει ανησυχία και για την Ισπανία», δήλωσε ο Rogoff, ο οποίος διετέλεσε και επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ. «Τα προβλήματα του χρέους σε όλες τις χώρες της περιφέρειας στην Ευρώπη είναι αρκετά βαθιά και το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι πρόκειται να δούμε μερικές από αυτές να αναδιαρθρώνουν το χρέος τους», σχολιάζει ο καθηγητής.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]