Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aferim Giorgo


Ένα βήμα παραπέρα στην προώθηση των δρομολογημένων σχεδίων συνεκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης του Αιγαίου, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, θα αποτελέσει η αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Τ. Ερντογάν στο Ερζερούμ της Τουρκίας.
Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να αποδεχτεί την πρόσκληση της τουρκικής ηγεσίας και να παραστεί στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων για να μιλήσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, φανερώνει ότι κυοφορούνται εξελίξεις στο Αιγαίο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο τουρκικός Τύπος, όλο το προηγούμενο διάστημα, σημείωνε πως οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν το «σχέδιο ειρήνης» μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, «με πρώτα θέματα αυτά του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας».

Για γέλια και για κλάματα
Το Κόντρα μετέδωσε πλάνα των δηλώσεων του Παπανδρέου στο Παρίσι (στα Αγγλικά) και κάποιων δηλώσεων του Ερντογάν (στα Τουρκικά).
Ακολουθεί ο διάλογος:
Κουίκ (εξοργισμένος): Μα είναι δυνατόν; Να βλέπουμε παντού τον Ερντογάν, ακόμα και σε Αμερικανικα κανάλια και να κάνει δηλώσεις στα Τουρκικά; Πάντα στα Τουρκικά! Και να έχουμε έναν Έλληνα πρωθυπουργό που κάνει δηλώσεις μονίμως στα Αγγλικά; Πείτε μας κύριε Παπανδρέου, γιατί κάνετε δηλώσεις στα Αγγλικά;
Νίκη Λυμπεράκη (ατάκα του μήνα): Γιατί δεν μιλάει καλά τα Τουρκικά!!!
Υπάρχει, βεβαίως και το άλλο ενδεχόμενο που δικαιολογεί το γιατί ο Giorgo μιλάει Αγγλικά: Απλούστατα επειδή δεν γνωρίζει Ελληνικά. Θέλετε να μπερδευτεί και πει καμιά πατάτα και να μην ξέρει τι να μεταφράσει ο μεταφραστής;

Κουίζ
Αυτόν που λέει ότι είναι Έλληνας, που έχει ζήσει 40 χρόνια στην Ελλάδα, που το παίζει πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά δεν γνωρίζει Ελληνικά, πως το λέμε;
Μα, φυσικά, Giorgo!

Με γοργά βήματα στο δρόμο για Γουδί
O Giorgo, λοιπόν, συνάντησε τον Tagip και το κοινό μυστικό είναι πως έχοντας προχωρήσει σε μία μυστική διπλωματία, κινείται προς την κατεύθυνση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία…!
Ξέρετε ποιο είναι το τραγικό σε όλη αυτή την ιστορία;
Ότι η Ελλάδα έχει το δίκαιο, το απόλυτο δίκαιο με το μέρος της. Δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα συνόρων και κυριαρχίας με τους γείτονές της και ιδίως με την Τουρκία που δεν είναι απόλυτα προσδιορισμένο και λυμένο.
Τα σύνορά μας με τη Τουρκία προσδιορίζονται επακριβώς με τις συνθήκες του Λονδίνου της Λοζάννης των Παρισίων.
Δεν υπάρχει τίποτε που να έχει μείνει μετέωρο.
Ακόμη το διεθνές δίκαιο των θαλασσών αναγνωρίζει στα νησιά και στις βραχονησίδες υφαλοκρηπίδα και στα κατοικημένα νησιά ΑΟΖ. Επίσης το ίδιο δίκαιο επιτρέπει αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ΝΜ.
Για ποιο πράγμα συζητάμε ρε αδέλφια με τους Τούρκους;
Είναι δυνατό η σημερινή πολιτική ηγεσία να προβαίνει σε μυστικές συζητήσεις;
Για ποιους λόγους συζητάει;
Μπορεί κάποιος Έλληνας πολιτικός να συζητήσει με τη Τουρκία για το αν το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα ή ΑΟΖ;
Ποια Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δεχθεί κάτι τέτοιο;
Έχει κανένας δικαίωμα να συζητάει αν η Λέσβος έχει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα; Μπορούμε να απαρνηθούμε τα χωρικά ύδατα των 12 ΝΜ;
Τι αηδίες είναι αυτές για χωρικά ύδατα «χτένα»;
Ακόμη και πόλεμο να χάναμε, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί, δεν δικαιούται να παραιτηθεί από την κυριαρχία της χώρας και από τα σύνορα που τις αναγνωρίζουν οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο...
Νομίζω πως τελικά ο Γιώργος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία της χώρας. Το κεφάλαιο εκείνο που θα ασχοληθεί με θέματα "εσχάτης προδοσίας"...
Απορία το έχω... Αν, λέω αν, συμβεί και ο πολιτικός κόσμος της χώρας απαιτήσει την ποινικοποίηση των ενεργειών του σημερινού πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει -άραγε- να κάνει χρήση του αμερικανικού του διαβατηρίου; Θα ζητήσει την προστασία της μαμάς ΤΟΥ πατρίδας για να γλιτώσει την ό,ποια τιμωρία;

Δηλώσεις πρέσβη Ζαχαράκη
Η Τουρκία ίσως επιδιώκει τη σαλαμοποίηση των θεμάτων.
• Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν γίνεται κουβέντα για τα θέμα εξωτερικής πολιτικής που εμείς σε μεγάλο βαθμό συνηθίζουμε να τα λέμε εθνικά θέματα γιατί είναι.
• Δεν ξέρω αν δεν γίνεται κουβέντα, γιατί δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ή γιατί έχουμε βρει το άλλοθι της οικονομικής κρίσεως και ρίχνουμε όλο το βάρος εκεί και δουλεύουμε εκ του παρασκηνίου.
• Αν το όλο θέμα του Αιγαίου και των Ελληνοτουρκικών σχέσεων ήταν μόνο οικονομικό, είτε με τη μορφή υφαλοκρηπίδας, είτε με τη μορφή πετρελαίου θα μπορούσαν δυο χώρες να κάνουν συμφωνία. Εδώ η Τουρκία διεκδικεί εδάφη και κυριαρχικά δικαιώματα. Τι συμφωνία να κάνεις όταν αμφισβητούνται όλα αυτά.
• Αν κρατήσουμε επιφυλάξεις, η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία.
Πρέσβης ΧΡ. ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Μόνο στα όνειρα
“Αγαπητέ πρωθυπουργέ, αγαπητοί πρέσβεις.
Με τιμά να παρευρίσκομαι μαζί σας σε αυτή την δύσκολη για την χώρα μου συγκυρία.
Θα ήθελα, χωρίς περιστροφές, να δηλώσω ότι όσο η Τουρκία συνεχίζει την παράνομη κατοχή του Βόρειου μέρους της Κύπρου, όσο η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στην Κομοτηνή και όσο συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ το casus belli δεν θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια για οποιοδήποτε είδος “συνεργασίας”.
Πολλώ δε μάλλον όταν η “συνεργασία” αυτή ωφελεί μόνο την Τουρκία η οποία εις βάρος τον κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνικού κράτους θα έχει μόνο να κερδίσει, ουσιαστικά χωρίς να δίνει κάτι. Αυτό εξ’ ορισμού αντιτίθεται στην έννοια της λέξεως συνεργασία και την καθιστά άκυρη καθώς επίσης καθιστά την χρήση της για την περιγραφή της σχέσης μας τουλάχιστον ατυχή.
Υπάρχουν διεθνείς κανόνες τους οποίους μόλις η Τουρκία αποφασίσει να σεβαστεί, διαβεβαιώ εγώ προσωπικά ότι, θα είμαστε χαρούμενοι να καθίσουμε και να βρούμε άπειρους τρόπους συνεργασίας. Για το πραγματικό καλό και των δύο λαών, για την ευ…..”
- Ξύπνα Βαγγέλη, ώρα να πας τα παιδιά σχολείο…
- Άσε με ρε γυναίκα να βλέπω όνειρα τουλάχιστον!!!

Το τυρί και η φάκα για… πρόθυμους ηλιθίους
Ο “Ριζοσπάστης” είχε στο πρόσφατο παρελθόν κάποιο άρθρο στο οποίο έγραφε ότι συνεκμετάλλευση ή αναγνώριση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στην Τουρκία, δυτικά των Ελληνικών νησιών, σημαίνει και παραχώρηση δικαιωμάτων κυριαρχίας στη Τουρκία στις υπόψη περιοχές.
Αυτό είναι απόλυτα σαφές δεδομένου ότι η Τουρκία θα επιδιώξει να αστυνομεύσει να ασφαλίσει και να προστατεύσει τις περιοχές στις οποίες θα τις αναγνωριστούν δικαιώματα αποκλειστικής εκμετάλλευσης ή συνεκμετάλλευσης σε μια ευρεία έκταση. Με τη σειρά του αυτό θα έχει σαν συνέπεια τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να βρεθούν εγκλωβισμένα από τις περιοχές στις οποίες θα ασκεί κυριαρχία η Τουρκία.
Αυτά για τους αφελείς που βλέπουν το τυρί (1,8 τρις) και δεν βλέπουν την φάκα, που έστησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα διάφορα παπαγαλάκια. «Να συνεργαστούμε, για να μπορέσουμε να βγάλουμε χρήματα και να απαλλαγούμε από το χρέος»…

Τέτοιες ώρες είναι που θυμάμαι εκείνη την περίφημη δήλωση: «Θα σας πάρουν την αγελάδα και θα σας πουλάνε το γάλα της…»


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]