Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δ. Χριστόφιας: "Θεμελιώδους σημασίας" η επίσκεψη Μέρκελ

  • Έχουμε κι άλλες δουλειές από το να σχολιάζουμε τις δηλώσεις του, γνωστού για τις θέσεις του, Μπαγίς
Θεμελιώδους σημασίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος Χριστόφιας την επίσκεψη, που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη στην Κύπρο, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Είναι η πρώτη επίσκεψη Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Κύπρο , σημείωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας και επεσήμανε ότι η Γερμανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις.

Φυσιολογικά, είπε, η Γερμανία τάσσεται υπέρ της επανένωσης της Κύπρου, αφού αντιμετωπίζει και η ίδια προβλήματα ένεκα της δικής της επανένωσης.

Επίσης, ο πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε ευχαριστίες προς την κυρία Μέρκελ και τη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση αρχών, που τηρούν στο κυπριακό.

Εξάλλου, ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι είναι ώρα η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της, να σεβαστεί την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές της.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι, "αν κάθε μέρα η κυβέρνηση σχολιάζει δηλώσεις του κυρίου Μπαγίς, τότε δεν θα κάνει άλλη δουλειά". Ο κύριος Μπαγίς, πρόσθεσε, "είναι ρηξικέλευθος, προκλητικός και οι δηλώσεις του όζουν αλαζονείας".
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]