Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπό τους ήχους του «Μαρμαρωμένου Βασιλιά» του Σπανουδάκη τα εγκαίνια στο Ερζερούμ!


Το κλείσιμο της τελετής εγκαινίων των εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιάδας στο Ερζερούμ έκρυβε μια απίστευτη έκπληξη για τα μέλη της ελληνικής αποστολής, που προς στιγμήν αναρωτήθηκαν εάν βρίσκονται σε πολιτική εκδήλωση του… Κώστα Καραμανλή.
Συγκεκριμένα, ενώ Γιώργος Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποχωρούσαν από το κλειστό στάδιο και χαιρετούσαν προς τις εξέδρες το κοινό που τους χειροκροτούσε, μπήκε μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη ως μουσική υπόκρουση! Και μάλιστα όχι όποια κι όποια μουσική σύνθεση, αλλά το «Θα’ ρθεις σαν αστραπή» από τον «Μαρμαρωμένο Βασιλιά»!
Πιθανότατα, στους Τούρκους διοργανωτές άρεσε η μουσική (χωρίς να ξέρουν τους στίχους υποθέτουμε…) ή οι ίδιοι αποφάσισαν να κάνουν…. καψόνι στον σημερινό πρωθυπουργό, θυμίζοντάς του ένα τραγούδι ταυτισμένο με τον πολιτικό του αντίπαλο επί πέντε χρόνια.
Ο Γιώργος πάντως παρέμεινε ατάραχος και συνέχισε να χαιρετά τους πολίτες στις κερκίδες, όπως και ο Ερντογάν.
Προφανώς δεν είχε ιδέα τι ήταν αυτό που άκουγε...





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. (από το τραγούδι)
    Μες στην Αγιά Σοφιά
    θα βρεθούμε ξανά
    λειτουργία μελλοντική
    οι Έλληνες μαζί!

    Ακούστε τι έβαλαν να παίξει στη Θεοδοσιούπολη (ερζερούμ).Τυχαίο;Δεν ξέρω....

    Ήθελα να'ξερα ήξερε κανείς από'κει (Έλληνας ή Τούρκοι) τι άκουγαν;


    (από το τραγούδι)
    Σώπασε Κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις
    πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά σου θα'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήταν ο "Μαρμαρωμένος βασιλιάς".
    Ήταν ο "Αλέξανδρος ο μύθος της Ανατολής το όνειρο της δύσης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tυχαίο..δε νομίζω!Φαίνεται νοσταλγούν και πολλοί άλλοι εντός της Τουρκίας την ενωμένη Ρωμιοσύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγα να μην καταλαβαινε ο γιωργακης τι ελεγε το τραγουδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξιοτιμε κ.κ. Κωνσταντινε διαβαζοντας τη παραπανω αναρτηση αλλα και αλλες αναρτησεις σε αλλα μπλογκς αλλα και την αναρτηση στο μπλογκ GREEK NATIONAL PRIDE διαπιστωνουμε οτι οι Τουρκοι μας εμπαιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν καταλαβαίνω προς τι η απίστευτη έκπληξη! Ακόμα δηλαδή και αν έπαιζαν την Καραγκούνα, μήπως αυτό θα τους έκανε περισσότερο φιλέλληνες? Το θεωρώ ανεπίτρεπτο για την ιστοσελίδα που παρακολουθώ ανελλιπώς να παρασύρετε με τα υποκριτικά και δόλια επικοινωνιακά παιχνίδια των Τούρκων υποτιμώντας την νοημοσύνη μας. Θεωρώ το άρθρο παραπλανητικό που αφήνει λάθος εντυπώσεις και εξυπηρετεί τον ραγιαδισμό, τη Τουρκολαγνία και τις επαίσχυντες θέσεις όσων ακόμα παραμυθιάζονται με τα περί δήθεν Ελληνο-Τουρκικής φιλίας. Μάλιστα όταν δημοσιεύεται δίπλα στην εξαίρετη πολιτική ανάλυση του Β. Μαρκεζίνη όπου με απλά, κατανοητά λόγια εκφράζει την αγωνία του για την κατάντια των πολιτικών μας και την προδοτική στάση τους στα Εθνικά μας θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]