Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χρυσοχοΐδης ψάχνει για καρπαζοεισπράκτορες


Τώρα του φταίνε οι συνδικαλιστές του κυρίου Χρυσοχοΐδη, για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΥΠ. Εμμέσως, πλην σαφώς, ο πρώην καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, παραδέχεται πως η άκρως εθνικά ευαίσθητη υπηρεσία βρίσκεται σε... μαύρο χάλι. Αν και αποτελεί αντιπερισπασμό του κυρίου Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να ξεχαστούν τα πάρε - δώσε και οι μεταφερθείσες (από τον ίδιο) πληροφορίες σε πρέσβη των ΗΠΑ, αξίζει να ασχοληθούμε και με τον... αντιπερισπασμό, αφού ούτε σε αυτόν ο κύριος Χρυσοχοΐδης καταφέρνει να διαφύγει από την... "ταμπακέρα", δηλαδή από τις τεράστιες προσωπικές του ευθύνες για τα όσα ο ίδιος καταμαρτυρεί για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΕΥΠ.
Όπως διαβάζω, "Στο συνδικαλισμό έριξε τις ευθύνες ο Χρυσοχοϊδης για την κατάντια της ΕΥΠ. Δε μας λέει όμως τόσο αυτός όσο και ο διάδοχος του πώς σήμερα επιτρέπουν σε συνδικαλιστές και μη να κάνουν γενικές συνελεύσεις μέσα στην Υπηρεσία και εντός του ωραρίου εργασίας, το οποίο απαγορεύεται από το νόμο. Πιο συγκεκριμένα χθες η Πρόεδρος του ΣΥΚΕΥΠ κ. Σ.Α. και ο κ. Θ.Σ., ο οποίος δεν είναι συνδικαλιστής, ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη και μάζεψαν το προσωπικό στις 12.00. Επειδή κάπου διάβασα σε Κυριακάτικη εφημερίδα για το αν προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΥΠ, μήπως μπορεί να μας πει κανείς πού προβλέπεται αυτό;"
Καλή η απορία, αλλά κάτι μου θυμίζει από απορία ψάλτου... να είχαμε να λέγαμε δηλαδή...
Κι αυτό, επειδή η απορία θα μπορούσε να ήταν καλύτερη εάν είχε διατυπωθεί κάπως έτσι: "ήταν καλός ο συνδικαλισμός όταν εξυπηρετούσε τους σκοπούς του και τα ρουσφέτια του ιδιαίτερα κάτω από την 1η θητεία του στην ΕΥΠ αλλά και όταν ήταν στην αντιπολίτευση σύμφωνα με το blog sibilla. Ήταν καλός ο αρχισυνδικαλιστής Κ.Α. που τον έστελνε στο εξωτερικό σαν εκπρόσωπό του; Ήταν καλός τότε ο συνδικαλισμός όταν έβαζε τον αρχισυνδικαλιστή στις επιτροπές του νόμου για την ΕΥΠ και στους διαγωνισμούς προσωπικού; Ήταν καλός ο συνδικαλισμός όταν έκανε τα συνέδρια τους στο χωριό του;"...
Δυστυχώς, μέσα από την επίθεση που κάνει ο κύριος Χρυσοχοίδης στους δικούς του "εκλεκτούς", καταφέρνει να επιβεβαιώσει τον τραγικό κανόνα των ανίκανων... Γενικά οι πολιτικοί αρέσκονται να μιλούν για ανικανότητα (άλλων και όχι την δική τους) και για καμένη γη και ότι θα κάνουν αναδομήσεις και άλλα πολλά (είναι η γνωστή "κασέτα" που παραλαμβάνουν με την εισαγωγή στην πολιτική) για να μπορούν μετά να δικαιολογηθούν είτε σε περίπτωση αποτυχίας, ότι παρέλαβαν δηλαδή καμένη γη, είτε σε περίπτωση επιτυχίας, ότι αυτοί έκαναν ένα βήμα μπρος σ’ αυτό. Πάντα βρίσκουν εύκαιρους «δημοσιογράφους» παπαγαλάκια της κυβέρνησης και των μεγαλοεκδοτών που τα παίρνουν από τα μυστικά κονδύλια και σερβίρουν στην κοινή γνώμη ότι τους πλασάρουν οι πολιτικοί αυτοί χωρίς καν να μπουν στον κόπο να διασταυρώσουν τις πληροφορίες. Και δυστυχώς αυτοί γίνονται δημοσιογράφοι βεντέτες και φτάνουν ψηλά γιατί τους προωθούν οι πολιτικοί και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.
Δυστυχώς, ο κύριος Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σε κινούμενη άμμο και δεν έχει κατανοήσει πως όλα όσα λέει τον... βουλιάζουν περισσότερο. Και αυτή του η (γενικότερη) ομιλητικότητα του κατατάσσει ως ακατάλληλο για την άκρως ευαίσθητη εθνικά θέση που κατείχε (του υπουργού Προστασίας του Πολίτη)...
Καληνύχτα κύριε Χρυσοχοΐδη... όσο για το μήνυμα που στέλνετε στους συνδικαλιστές (ότι θα μετατραπούν σε κυματοθραύστη και καρπαζοεισπράκτορες της πολιτικής σας), μάλλον είναι ατυχές... ως πολιτικό μήνυμα προς τον (καλώς εννοούμενο) συνδικαλισμό...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ναι αλλα εμεις κραταμε αρχειο για τα δικαστηρια και δεν θα ξεχαστη ΤΙΠΟΤΑ απο τις προδοσιες τους.
    Οπου και να κρυφτουν η ζωη τους συντομα θα γινη κολαση.
    Οπως εστρωσαν θα κοιμηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]