Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανέκδοτο: Ο Παπανδρέου μιλάει για ανάπτυξη (μάλλον αναφέρεται στην Ουγκάντα)


Αν δεν ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αντικειμενικός οικονομικός παρατηρητής.
Αν δεν ήταν ο άνθρωπος που έφερε και επέβαλε το μνημόνιο, με σωρεία αφαίρεσης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και με υποβίβαση του ρόλου της Παιδείας και εξαφάνισης σχεδόν της παρεχόμενης υγείας και των εν γένει κοινωνικών παροχών που είναι υποχρεωμένο ένα ευνομούμενο κράτος να παρέχει στους πολίτες του, ίσως να χαρακτηριζόταν ή να τον προτείναμε και ως παγκόσμιας έκτασης πολιτικό που επικεντρώνει την πολιτική του δράση στους πολίτες και όχι σε άλλους...
Αν δεν ήταν ο πολιτικός που στήριξε την ύπαρξή του (ολόκληρη) σε σειρά από ψέματα, θα μπορούσαμε να πούμε πως η ειλικρίνειά του "σκοτώνει"...
Αν δεν ήταν εκείνος που έχει βάλει σαν στόχο την εθνική αλλοίωση και την με ελαφρά καρδία παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, τότε σίγουρα θα ζητούσαμε να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι να φύγει από τη ζωή...
Όμως, οι εκθέσεις ιδεών, οι συνεχείς πολιτικές παλινδρομήσεις και η επιθετική στάση του απέναντι σε οτιδήποτε λογικό (χάριν των "δανείων δυνάμεων"), τον τοποθετούν στην ιστορία ως πρόσωπο με άγνωστες (στην καλύτερη περίπτωση) και λίαν επικίνδυνες πολιτικές στοχεύσεις. Η αντιφατικότητα λόγων και έργων του Γιώργου Παπανδρέου έχει ξεπεράσει την γραφικότητα και κινείται πλέον στα πλαίσια των δράσεων που καλύπτει η υπέρμετρη φαρμακολογία και η χρήση παραισθησιογόνων ουσιών. Το δίχως άλλο, θα μπορούσε κανείς να απευθυνθεί στον ταξιδιώτη πρωθυπουργό (κανείς δεν γνωρίζει πλέον πότε βρίσκεται εντός της Ελλάδας και πότε όχι) λέγοντάς του το νεανικό: "πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις".
Μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο της πλήρους σύγχυσης και της επίμονης κατάθεσης αντιφατικών δηλώσεων (άλλες στο εξωτερικό και άλλες στο εσωτερικό της Ελλάδας), ο Γιώργος Παπανδρέου δεν εξέπληξε χθες στην Φρανκφούρτη, όταν αποφάσισε να διαβάσει ένα "πόνημα" για την ανάπτυξη. Βέβαια, θα μιλούσε πιθανότατα για την Ουγκάντα, αφού η ανάπτυξη στην Ελλάδα τείνει να μετατραπεί σε λέξη και έννοια προς εξαφάνιση (κάτι σαν τις καρέτα - καρέτα). Το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" αποδεικνύει το μεγαλείο της αντιφατικής πολιτικής προσωπικότητας του πρωθυπουργεύοντα εν Ελλάδι, και καταδεικνύει για μία ακόμη φορά πως δεν μπορεί ένας άνθρωπος με την παρέα του και τους τραπεζίτες (εγχώριους και μη) να συνεχίσει να διασύρει την πολιτική, την λογική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Μπορεί ο ίδιος να μην αντιλαμβάνεται τον προσωπικό του διασυρμό (το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού είναι κάτι που δεν μπορούμε να του το αρνηθούμε), όμως δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να υποβιβάζει συστηματικά, σχεδόν με κάθε του λέξη, όλους όσους βρίσκονται απέναντί του, και να τους αντιμετωπίζει σαν ζώα... Έχει άραγε σκεφτεί τι κάνουν τα ζώα όταν αγριεύουν;

Το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας"
«Ανάπτυξη για έξοδο από την κρίση»
«Η τόνωση της ανάπτυξης, η στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος και της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι η απαραίτητη πολιτική για την έξοδο από την κρίση και όχι η πολιτική των περιοριστικών μέτρων».
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου χθες στη Φρανκφούρτη μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν -Κλοντ Τρισέ και τον αντιπρόεδρο Λουκά Παπαδήμο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφεραν οι συνεργάτες του μετά τη συνάντηση, δεν έκρυβε την ανησυχία του για την ελληνική οικονομία, που οφείλεται, όπως έλεγαν, στην ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση.
Η συνάντηση κράτησε περίπου δυόμισι ώρες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να ενημερωθεί για τις σκέψεις και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και διεθνώς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αμέσως μετά ότι θα είναι καθοριστικός ο ρόλος της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που βιώνει ολόκληρος ο κόσμος, ενώ υποστήριξε ότι οι σοσιαλιστές και οι σοσιαλδημοκράτες έχουν προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και εν όψει της συνόδου του G-20 στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο κ. Παπανδρέου στη συνάντηση πρότεινε να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και να δημιουργηθούν χρηματοδοτικά προγράμματα για την τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων υποδομών, οι οποίες θα δώσουν νέες προοπτικές στην οικονομία. Οπως είπε στους συνεργάτες του, η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα διπλό πρόβλημα να αντιμετωπίσει: τη διεθνή οικονομική κρίση και τα προβλήματα που συσσώρευσε με την πολιτική της. Τα δύο τελευταία χρόνια, είπε ο κ. Παπανδρέου, αν η κυβέρνηση είχε μια σωστή διαχείριση, σήμερα δεν θα είχαμε πρόβλημα με τα ελλείμματα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. "Τα δύο τελευταία χρόνια, είπε ο κ. Παπανδρέου, αν η κυβέρνηση είχε μια σωστή διαχείριση, σήμερα δεν θα είχαμε πρόβλημα με τα ελλείμματα."
    Αλλα στα "τελευταια δυο χρονια" περιλαμβανεται και το 1,5 ετος διακυβερνησης ΠΑΣΟΚ??
    Θα μας ξεπερασει και η Ουγκαντα ετσι οπως παμε!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λέμε ρε παιδιά το πραμα αυτό ειναι προδότης και ξεφτύλας,η μόναδικη δουλειά που του αρμώζει ειναι να αδιάζει βόθρους και στάβλους,αλλα και πάλι δεν θα τα καταφέρει.
    Εσχάτη προδοσία ξέρεται τι θα πεί? Στο λεξικό έχει τι φοτό του δίπλα! Τι αναρτήσεις απαράδεκτες ειναι αυτές και σχόλια,ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι ενα σιχαμα και το ξερουν ολοι.Ενας νεοταξικος βοθρος.Μετριμενες οι μερες του αλλα το κακο ειναι οτι μεχρι να φυγη θα πειναση πολυς κοσμος.Και καλα να παθουν αυτοι που τον στηρισουν ακομη,αλλα και οι αλλοι ου στηριζουν τους αλλους κοκκινους μπλε κιτρινους κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΞΕΦΤΥΛΑ ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΝ Π@@ΣΤΗ
    ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΔΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΚΣ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ.
    ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΝΑ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΓΟΥΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]