Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν υπάρχει η Θράκη για τον κύριο Ρέππα!

«ΜΑ ΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ συνέβησαν αυτές τις μέρες, με αυτό βρήκες να ασχοληθείς; Σιδηροδρομικός είσαι;», θα αναρωτηθούν μερικοί, έγραφε χθες ο Π. Τιμογιαννάκης, αλλά παρακάτω ίσως όχι.

Ναι, σε αυτά τα Χριστούγεννα που ήταν σαν μη Χριστούγεννα κι ευχαριστούμε εκείνους που φρόντισαν γι αυτό, σε ένα πράγμα έχω «κολλήσει»: Στην κατάργηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ με το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, που όλο και περισσότερο ακούμε πια το «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» και λιγότερο το «ΟΣΕ» σκέτο κι αυτό δεν ξέρω τι σημαίνει.

Θα μπορούσα να ασχοληθώ και με την κατάργηση των τελευταίων γραμμών του εξωτερικού που είχαν απομείνει κι εννοώ τις γραμμές του Βελιγραδίου, της Σόφιας και της Κωνσταντινούπολης. Οπου η Ελλάδα πλέον αποκόπτεται πλήρως από τις συνδέσεις, ακόμα και με τα Βαλκάνια, είναι μια χώρα στην ουσία χωρίς σιδηρόδρομο μια και με την Ευρώπη η σχέση είχε τελειώσει προ πολλού. Από τον καιρό του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» ενώ γέμιζε με προσωπικό η αρμόδια εταιρία.

ΣΤΟ ΨΗΤΟ ΤΩΡΑ… Στην κατάργηση της συγκεκριμένης γραμμής. Για τη Θράκη ακούμε και μαθαίνουμε κάθε τόσο του κόσμου τα πράγματα. Για την εγκατάλειψή της εκ μέρους της Ελλάδας στο έλεος του Θεού, συγγνώμη, του Αλλάχ ήθελα να πω, αντί να την κάνουμε κέντρο των υποθέσεών μας μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, τότε που χάσαμε τις πατρίδες και παραχωρήσαμε την Ανατολική Θράκη στην Τουρκία χωρίς ούτε μια πιστολιά.

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, που μπαινοβγαίνουν από την Τουρκία, όπως θέλουν, στη Θράκη, που τους Πομάκους τους παραδώσαμε κι αυτούς σε μια αγκαλιά που δεν ήθελαν αλλά όταν βρεις αγκαλιά, μετά αρχίζεις και το ξανασκέφτεσαι.

Στη Θράκη καταργήσαμε τώρα και τη γραμμή σύνδεσης. Με το νέο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, η Ελλάδα τελειώνει πλέον στη Θεσσαλονίκη. Εγώ αυτό είδα, ο μη ειδικός, ο μη σιδηροδρομικός, ένας εκ των δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών που είδαμε πέρσι κι εκείνο το πλάνο με φόντο το Καστελλόριζο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ πώς θα μετακινείται ο Θρακιώτης; Μόνο με τις τοπικές; Κι αν θέλει να κατέβει στην Αθήνα; Θα πηγαίνει στην Τουρκία κι από εκεί θα παίρνει το αεροπλάνο; Ή απλά θα πηγαίνει στην Τουρκία κι έληξε το θέμα;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Οι Αιγύπτιοι,ο Ρέππας και οι Ηλείοι...
    http://alfeiospotamos.blogspot.com/2010/12/blog-post_635.html
    Όπως βλέπεις,δεν είσαστε μόνοι!
    Το σχέδιο εξυφαίνεται και εφαρμόζεται κατά γράμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΩΡΕ ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ
    ΘΡΑΚΗ? ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΛΑ.ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ
    ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΠΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ BLOG ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουτε ενας βουλευτης απο τον νομό αυτο δεν αναρωτηθηκε τι γινεται και γιατι??
    Μηπως επιδιωκουν ελληνοτουρκικη συνεργασια σε συγκοινωνιακα δικτυα της Θρακης,δηλ. συνεκμεταλλευση και στην Θρακη???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω δεν καταλαβαινω αληθεια,τι τους κανει και πιστευουν οτι θα γλυτωσουν το αποσπασμα και συνεχιζουν το ξεπουλημα,βαση σχεδιου,της ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ.
    Νομιζουν ταχατες οτι τα διαβολικα αφεντικα τους θα τους προστατεψουν;
    Ειδες τι παθαινει οποιος δεν γνωριζει ΙΣΤΟΡΙΑ;
    Και η ΙΣΤΟΡΙΑ τους εγραψε στην ιδια σελιδα με τους προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα σε εσένα Κωνσταντίνε καλή συνέχεια στο υπέροχο αυτό blog..Πώς είναι δυνατόν να καταργηθεί η γράμμη;; Στη Θεσσαλονίκη πως θα ταξιδεύουν οι άνθρωποι; Τόσοι φοιτητές και στρατιωτικοί..Τελικά τη Θράκη μας την έχουν ξεγραμμένη. Συνέλληνες αντισταθείτε επιτέλους, χανόμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πώς γίνεται να πέρασε στα "ψιλά" (ή στα "αζήτητα") των συμβατικών ΜΜΕ μια τέτοια είδηση τραγικών διαστάσεων; Έχω να κάνω αρκετό διάβασμα για να καλύψω το κενό από απουσία δύο εβδομάδων, αλλά αυτό το άρθρο είναι πραγματικά ό,τι πιο ανησυχητικό έχω διαβάσει εδώ και μήνες. Έχουν οι πολίτες, όχι μόνο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά όλης της χώρας, συνειδητοποιήσει τι ακριβώς σημαίνει αυτή η κίνηση;

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]