Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εχεις δει εκτελεστικό απόσπασμα να εκτελεί τον… εαυτό του;


Υπήρξε ποτέ δήμιος που πήρε το δικό του κεφάλι; Οχι.

Οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι τα κόμματα είναι διεφθαρμένα λέει η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας κατά της διαφθοράς.

Το βαθειά διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα δεν μπορεί, από μόνο του, ούτε να αυτο-ιαθεί, ούτε να αυτο-καθαρθεί. Δεν θέλει κιόλας να το κάνει. Και μην ακούτε λόγια.

Είναι δυνατόν να περιμένουμε από τα κόμματα και το πολιτικό μας σύστημα να αυτομαστιγωθεί; Να αυτοτιμωρηθεί; Να βγάλει μόνο του τα ματάκια του;

Σαφώς και δεν θα το κάνει. Δεν είναι τόσο μαζοχιστικό σύστημα. Τρυφηλό ναι, διεφθαρμένο, ναι. Μαζοχιστικό, όχι.

Προς τι λοιπόν τα λόγια; [Ανακοίνωση της ΝΔ εδώ, δεν βρήκα αντίστοιχη του ΠαΣοΚ, μπορεί και να μην το έχουν ανάγκη οι άνθρωποι, είναι υπεράνω αυτοί ]

Για να μας κοιμίσουν. Να μας νανουρίσουν.

Το πολύ πολύ να “αλλάξουν” λίγο τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Λίγο ε, μη το καταστρέψουμε τέτοιο αριστούργημα. Το πολύ πολύ να κάνουν “διαφανέστερο” το πόθεν έσχες. Διαφανέστατο έως ανυπαρξίας. Αόρατο.

Διότι έτσι και κάνουν κάτι ουσιαστικό και πάει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, θα αρχίσει να μιλάει, ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΑΕΙ. Και θα πάρει πολλούς μαζί του στη στενή.

Θα καταλήξουν οι μισοί στην φυλακή.

Είμαστε ως χώρα οι πρωταθλητές της πολιτικής διαφθοράς. Και αυτό το αναγνωρίζουν όλα τα κόμματα. Αλλά ξέρετε κάτι; Δεν βρέθηκε ένα κόμμα, δεν βρέθηκε ένας πολιτικός αρχηγός (τι λέξη;), να μας πει το όνομα ενός διεφθαρμένου που ξέρει. Κανένα κόμμα, κανένας αρχηγός. Τέτοιο σθένος πολιτικό. Μιλούν για την διαφθορά, που είναι παντού, αλλά δεν ξέρουν κανέναν διεφθαρμένο προσωπικά.

Και όλα τα κόμματα υπονοούν πως οι διεφθαρμένοι βρίσκονται στο αντίπαλο κόμμα. Το δικό τους είναι καθαρό. Πεντακάθαρο. Και μη τολμήσει κανείς κι αφήσει υπόνοια για κανέναν δικό τους.

Σας φαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα θέλει να στριμώξει την διαφθορά; Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Από τα λόγια;

Είμαστε ως χώρα πρωταθλήτρια στην διαφθορά, αλλά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ διεφθαρμένος που να μπορούμε να τον δείξουμε με το δάχτυλο. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. Να ξέρουμε ποιον να φτύνουμε βρε αδερφέ.

Διαφθορά με αόρατους διεφθαρμένους. Με ανύπαρκτους.

Μόνο η κομματική λογική μπορεί να κάνει τέτοια φακιρικά.

Θραξ ο Αναρμόδιος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Βλακείες!Τι Τρέλα είναι Αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι πολύ περίεργη να γνωρίσω αυτούς τους 2 στους δέκα που πιστεύουν πως τα κόμματα δεν είναι διεφθαρμένα, και να ακούσω τις απόψεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]