Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιόν “δείχνει” ο Σημίτης;

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κώστα Σημίτη στο σημερινό δημοσίευμα της “Real News” περί εισαγγελικής παρέμβασης στην υπόθεση μετατροπής μέρους του δημοσίου χρέους της Ελλάδας σε ευρώ, από τη “Goldman Sachs”, την περίοδο της διακυβέρνησης του τόπου από τον ίδιο, το 2001, έπειτα από σχετικό αίτημα το οποίο απέστειλε στις ελληνικές αρχές Αυστριακός δικαστής.

“Καιρός είναι να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση. Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες την ίδια εποχή και σε παρόμοια έκταση. Η ανακίνηση του θέματος του swap του 2001 εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες“, αναφέρει η ανακοίνωση του Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολιτικοί φίλοι του Κώστα Σημίτη εκτιμούν ότι η όλη συζήτηση εκπορεύεται από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και προέκυψε λόγω του αντίκτυπου που είχε άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στο “Βήμα της Κυριακής”, τα Χριστούγεννα, το οποίο έκανε αίσθηση, καθώς ο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άφηνε ξεκάθαρες αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, για απουσία ατζέντας και προτάσεων της Ελλάδας, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο κ. Σημίτης δεν δικαιούται να δείχνει κανέναν με εκείνο το δαχτυλάκι που μας κουνούσε μόλις έγινε πρωθυπουργός και πίστευε ότι είχε πιάσει τον παπά από τα γένια. Ας κοιτάξει τις "πομπές" του και όταν καθαρίσει, ας μιλήσει για οποιονδήποτε άλλο. Δεν αρνείται κανείς ότι ΟΛΟΙ της κυβέρνησής του φέρουν ευθύνες, αλλά υπεύθυνος για το καράβι είναι πάντα ο καπετάνιος. Τα μεταξωτά βρακιά....
    Όσο για αυτούς που όψιμα θυμήθηκαν να του καταλογίσουν ευθύνες, η θέση τους είναι μαζί του στο εδώλιο, δεν τρώμε κουτόχορτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]