Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισχυρότατη έκρηξη βόμβας στην Αθήνα


  • Τον Μ. Χρυσοχοϊδη που μιλούσε για «Καμπούλ» τον θυμάστε;

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 8:22 το πρωί έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών που βρίσκεται επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Ε».

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 7:48 στην "Ε" λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε μοτοσυκλέτα που βρίσκεται έξω από το Πρωτοδικείο, δίνοντας μάλιστα ακριβή περιγραφή του οχήματος καθώς και τον αριθμό της πινακίδας, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν θύματα, ωστόσο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές στο Πρωτοδικείο καθώς και σε παρακείμενα κτίρια, ενώ πολλά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας η οποία απέκλεισε τους γύρω δρόμους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.


Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την βομβιστική ενέργεια

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών:
«Η ισχυρότατη έκρηξη σε παγιδευμένη μοτοσικλέτα, έξω ακριβώς από το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, έρχεται να επιβεβαιώσει το μεγάλο κενό στη δημόσια ασφάλεια της χώρας μας. Η συγκεκριμένη επίθεση στρέφεται ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας. Όπως στρέφεται, επίσης, εναντίον ενός βασικού πυλώνα της, της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας ασκόπως να την τρομοκρατήσει και να την εκβιάσει.
Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα ενέργεια – πρόκληση απέναντι στην έννομη τάξη της χώρας και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να καταστήσει σαφές σε ολόκληρη την κοινωνία, ότι η τρομοκρατία συνιστά μέγιστη απειλή για τον καθένα. Τραυματίζει, επίσης, βαρύτατα τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Το κόμμα μας, με αίσθημα ευθύνης, δεν θα μιμηθεί τις κραυγές σημερινών κυβερνητικών στελεχών που μιλούσαν για «Καμπούλ», σε συγκριτικά μικρότερης σημασίας περιστατικά, όταν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά είναι επιτέλους καιρός, η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σοβαρευθούν και σε αυτόν τον τομέα. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δόθηκαν στις διωκτικές αρχές, τους… πανηγυρισμούς και τις «θριαμβολογίες», το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει υπαρκτό, αλλά επιδεινώνεται.
Ας αξιοποιήσουν, επιτέλους, την στήριξη που τους παρέχει η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας. Στήριξη που ως κυβέρνηση η ίδια, ουδέποτε είχε στο βαθμό που θα έπρεπε. Και ας ενεργοποιήσουν όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε το 2009, και το οποίο οι ιδεοληψίες και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης, ακυρώνουν στην πράξη. Το μέγιστο αγαθό της Δημόσιας Ασφάλειας, μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο με μια νέα νοοτροπία και με μια σύγχρονη αντίληψη, την οποία η κυβέρνηση προφανώς στερείται».


Έκρηξη έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Αιρες της Αργεντινής.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η βόμβα εξερράγη μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Αιρες, προκαλώντας ζημιές. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]