Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι να κάνουμε ή τι να ξέρουμε;

Συχνά πυκνά, διαβάζοντας κάποιος περαστικός μια ανάρτηση σαν και τις δικές μου, αναφωνεί: “καλά μας τα λες Αναρμόδιε, αλλά όλα αυτά είναι λόγια κι όνειρα. Τώρα τι κάνουμε;”

Ολοι έχουμε αρμοδιότητα στο να προτείνουμε “τι να κάνουμε”. Εγώ, ειλικρινά, θα ήθελα να ακούσω από τον καθένα προτάσεις για το τι να κάνουμε. Διότι μπορεί κάποιος να έχει την φαεινώτερη ιδέα που κανένας μας δεν σκέφτηκε. Ετσι είναι η δημοκρατία, θέλει όλα τα μυαλά να δουλεύουν για το κοινό καλό. Οχι μόνο κάποιου “αρχηγού” (θεός φυλάξοι) και του επιτελείου του. Αλλά ούτε κι αυτό το γνωρίζουμε…Και φυσικά ούτε και το πιστεύουμε. Ακόμη τουλάχιστον.

Εξήγησα πολλές φορές στο παρελθόν ότι, και χωρίς να θέλω να κάνω τον Κοραή, πεποίθησή και γνώμη μου είναι πως σαν λαός δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τίποτε άλλο παρά μόνο να βγάλουμε τα νεύρα μας. Να τα σπάσουμε και να μας ρίξουν τις ξυλιές μας και να βάλουμε την ουρά κάτω από τα σκέλια. Εν ολίγοις δεν ξέρουμε όχι μόνο τι να ζητήσουμε να αλλάξει, αλλά δεν ξέρουμε παρά ελάχιστα πράγματα για μια σειρά από πολύ σοβαρά θέματα σχετικά με τους θεσμούς μας και την λειτουργία μας ως κοινωνία και πολίτευμα. Πχ τι είναι και τι ΔΕΝ είναι δημοκρατία, τι είναι χρήμα ποιος το κατέχει και πως το χειρίζεται, τι είναι πατρίδα και τι την συνιστά, τι ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ, κλπ κλπ κλπ.

Για να κάνουμε “κάτι” θα πρέπει πρώτα

  1. να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε
  2. να έχουμε μια πλειοψηφική συναίνεση πάνω σ’ αυτό και
  3. να αποκτήσουμε πυρήνες αφοσιωμένους στην οργανωτική επιτυχία (διότι χωρίς οργάνωση όχι για πορεία, ούτε για καφέ δεν μπορείς να κατεβάσεις κόσμο).

Ετσι τα βλέπω εγώ. Η νύχτα ήταν μακριά, το σκοτάδι πυκνό και μόλις κάποιο φως πάει τώρα να σκάσει μύτη.

Δηλαδή είμαστε πολύ μακριά ακόμη από το “τι να κάνουμε”. Τώρα είμαστε στο “τι να ξέρουμε”.

Αν θέλει κάποιος από μένα, την δική μου απάντηση στην ερώτηση “τι να κάνουμε” να την πω: Να κάνουμε ΟΛΟΙ μπλογκ και να γράφουμε. Να γράφουμε όλη μέρα. Για την δημοκρατία και την παλινόρθωσή της. Για τον τρόπο που ο κοινοβουλευτισμός μας κλέβει την εξουσία που μας ανήκει. Για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Για την διαφθορά. Για την πολυνομία. Για τα ΜΜΕ. Για χίλια δυο. Να γράφουμε, να μιλάμε με όλους, να διαφωτίζουμε.

Και μέσα από αυτό το-πως-να-το-πω “κίνημα”, θα προκύψει και η οργάνωση και οι αρχηγοί και το “σχέδιο”. Αλλά αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ. Πόσο θα πάρει; Ακριβώς δεν ξέρω να πω. Αλλά γνωρίζω ότι σε περιόδους σαν την δική μας “η ιστορία πατάει γκάζι”, επιταχύνει. Οι συνειδήσεις αλλάζουν γρήγορα. Οι ζυμώσεις γίνονται ταχύτατα. Και μέσα σε μικρούς χρόνους έχουμε απίστευτες ποιοτικές αλλαγές. Για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμη, είμαστε ως κοινωνία ένα βήμα πριν μια προ-επαναστατική φάση.

Είμαστε όμως ΕΝΤΕΛΩΣ απροετοίμαστοι για να “κάνουμε κάτι”. Αν το επιχειρήσουμε το πιθανώτερο είναι ότι θα έχουμε πενιχρά αποτελέσματα.

Αφύπνιση, επιμόρφωση, διαφωτισμός.

Θραξ ο Αναρμόδιος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πεντε λογια για ΜΙΑ λυση...

    Λιγο πολυ ολοι τα ιδια θελουμε (πλην ακρων..) αρα κανουμε μια ΧΑΡΤΑ ενα ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ με τις ΒΑΣΙΚΕΣ προτεραιοτητες , με εμφαση πχ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα ΑΛΛΑΞΕΙ καποια αρθρα του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που παρεχουν ΑΣΥΛΙΑ στα ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ τους πολιτικους με δικαιωμα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ να μπορει μια νεα βουλη να ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (καθως και συγγενεις πρωτου βαθμου) ΑΠΟ ΤΟ 1974 και μετα ουτως ωστε ακομη και αν διαφυγουν στο εξωτερικο καποιοι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να δεσμευθουν εδω οι περιουσιες των....

    Η ελευθερη οικονομια ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ (διαιτητη) ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ οτι εφερε περισσοτερη προοδο , εργατικα δικαιωματα και ενα αξιολογο επιπεδο ζωης σε ολους με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ενω οι σοσιαλισμοι και οι κομμουνισμοι εκτος απο την ΘΑΝΑΤΩΣΗ της Δημοκρατιας εφεραν και μια ανευ προηγουμενου φτωχεια που πληρωσαν οι ατυχοι λαοι που ειχαν την ατυχια να τους υποστουν.... αρα η οικονομια μας πρεπει να βασισθει σε αυτου του ειδους την οικονομια ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ (βλεπε σκανδιναβικα κρατη) .

    Περιττο να πω οτι πρεπει να αποκτησουμε ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ , ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και επιτελους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑ Μ-Ο-Ν-Ο ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

    Τελος θα μπορουσαμε να 'νοικιασουμε' για 100 χρονια ΕΝΑΝΤΙ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 1-2 μεγαλων βραχονησιδων (ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ..) στους ΡΩΣΣΟΥΣ (ΠΧ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ - ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ κλπ) ετσι που ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ και θα γλυτωσουμε απο τις τουρκικες προκλησεις (με αμερικανο-εβραιικη καλυψη..) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να αμφισβητησουν τα νησια μας ΟΥΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΟΥΝ απο πανω τους γιατι οι Ρωσσοι δεν αστειευονται...

    Επειδη ειναι γνωστο τοις πασι οτι οι αμερικανο-εβραιοι ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ συνεκμεταλευσεως του ΑΙΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ με τους τουρκαλαδες σε βαση 60% αμερικανο-εβραιοι 30% Ελληνες 30% τουρκαλαδες .... ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩΤΕΡΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ (που εχουν την τεχνολογια ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ να της περιφρουρησουν..) ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ 12 ΜΙΛΛΙΑ (που δικαιουμαστε)ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ 50-60% ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ 40-50% ΓΙΑ ΡΩΣΣΟΥΣ... ετσι ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ να τα βγαλουμε ΚΑΙ θα λυσουμε τα προβληματα μας....

    ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΥΤΗ Η ΧΑΡΤΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.... οποιος πειθει εναν να το υπογραψει θα επιστρεφει στον προηγουμενο του τον 'ανανεωμενο' αυξοντα αριθμο και ολοι θα τηρουν την απολυτη ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ να πιασουμε ενα ΜΑΓΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ, μεχρι τοτε θα συνεχισουμε να μιλαμε σαν να μην αλλαξε τιποτα να συμμετεχουμε σε δημοσκοποησεις ακομη και να ψηφιζουμε οτι θελουμε ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ τον προηγουμενο μασ καποια στιγμη να μας ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ που θελουμε ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙς ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕς ΕΚΟΛΓΕς ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ (που ολοι θα το απαξιωσουν και δεν θα του δωσουν καμμια σημασια...) ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (μεχρι την καλπη να λενε γυρω γυρω ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.. ) ουτως ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ..

    Για σκεφτειτε πχ ενα νεο κομμα , πχ 'ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ' (τυχαιο το ονομα) ενω ουτε κανεις το ξερει ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ξαφνικα να ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤ'ΕΛΑΧΙΣΤΟ 7-10% ΠΟΣΟΣΤΟ.... και αν μπουμε στην ΒΟΥΛΗ σας υποσχομαι ΚΥΡΙΟΙ οτι η 'βουλη' που ξερατε δεν θα ξανα-υπαρξει, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ που θα συζητα ελευθερα ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ .. και αυτη την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ κανενας δεν θα μπορει να την σταματησει... ΚΑΝΕΝΑΣ....

    ΕΝΑΣ ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ

    Και δια υπογραφη

    Νικηφορος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]