Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαφθορά ήταν και πέρασε, διαφθορά ήταν... πού πάει;


Αφιερωμένο στην ημέρα κατά της

διαφθοράς, που πέρασε και πάει...

Υπήρχε κάποτε έναν πτωχός πλην τίμιος νέος που τον έλεγαν Thom Axonakos. Στα νιάτα του έκοβε βόλτες στον Πειραιά και προσπαθούσε να πουλήσει τυρόπιτες στα διερχόμενα κότερα. Δεν τα κατάφερνε όμως και πολύ καλά και έτσι υιοθέτησε κι αυτός το γνωστό σύνθημα «ζητείται κοροΐδο της παντρειάς με λεφτά, η διασυνδέσεις, ή και τα δύο μαζί». Και επειδή, ως είναι γνωστό, στον τόπο αυτό οι ηλίθιες σε ηλικία παντρειάς δεν σπανίζουν στην περιοχή των Βορείων Προαστίων, πολύ γρήγορα ο Αξονάκος έπεσε εντελώς τυχαία πάνω στην κόρη ενός εργολάβου – επάγγελμα το οποίο ταλαιπωρεί από τότε τον τόπο.

Προσέξτε τώρα πως γίνεται κανείς αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στον τόπο αυτό. Την πολύ μακρινή εποχή εκείνη εποχή στην εξουσία – και όχι μόνο στην κυβέρνηση – ήταν η «Νέα Δημοκρατία». Η οποία αποφάσισε να αγοράσει κάτι γερμανικά τανκς με το εξωτικό όνομα «Λεοπάρδαλη» για να κυνηγούν τους Τούρκους στα χωράφια της Ανατολικής Θράκης. Η δουλειά κανονίστηκε πολύ φτηνά , μέσω κομματικών επαφών , αλλά έπρεπε να βρουν και έναν αντιπρόσωπο. Έτσι ο πατέρας του κοροΐδου, που είχε τις διασυνδέσεις του πρότεινε τον Αξονάκο ο οποίος έκανε τούμπες από τη χαρά του.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή το πράγμα πήγαινε καλά επειδή υπουργός Άμυνας ήταν ο Αβέρωφ, ο οποίος, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ήταν ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που έβαζε και από την τσέπη του. Τον πήρε όμως ο ύπνος μαζί με τον τότε πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο και όταν ξύπνησαν τους είχαν πάρει τις καρέκλες οι ΠΑΣΟΚοι.

Τότε ήταν που ο Αξονάκος άρχισε να ξεσαλώνει. Εξασφάλισε την συμπαράσταση του γνωστού για την ακεραιότητά του εκδοτικού συγκροτήματος «Δώστε Όλα τα Λεφτά» έκανε και κάτι κουμπαριές και άρχισε να στρατολογεί στην αρχή απόστρατους και έντιμους αξιωματικούς και στη συνέχεια αντικειμενικούς δημοσιογράφους.

Προσέξτε τώρα πως λειτουργεί το πράγμα για να μην σας παραμυθιάζουν. Οι απόστρατοι αξιωματικοί του εμπόρου όπλων συνομιλούν με άλλους εν ενεργεία συναδέλφους τους (τίμιοι κι αυτοί) και τους πείθουν ότι ο έμπορος όπλων έχει μεγάλη ανάγκη να αγοράσει μια τετραθέσια Ferrari, επειδή το κάμπριο που είχε μέχρι πρότινος δεν χωράει και τα δύο παιδιά που απέκτησε στο μεταξύ με το κοροΐδο. Στη συνέχεια βρίσκουν και τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους στο διπλανό γραφείο και η ανάγκη βαφτίζεται «εθνική» και «κατεπείγουσα».

Έτσι εμείς τα κάνουμε επάνω μας από τον φόβο ότι θα έρθουν οι Τούρκοι και θα βιάσουν τις γυναίκες μας – αυτές παρακαλάνε, επειδή με τα λεφτά που μας δίνουν δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε βιάγκρα – και τελικά αγοράζουμε την ανάγκη του εμπόρου όπλων, αυτός αγοράζει την τετραθέσια Ferrari και όλοι ζουν καλά και κυρίως συναινετικά.

Κάπως έτσι γεμίσαμε τα τελευταία χρόνια τανκ, αεροπλάνα και ελικόπτερα που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και τα ρίχνουμε μόνοι μας. Κάποιοι όμως παρασύρθηκαν από την πολλή διαφάνεια και άρχισαν να εμφανίζονται δημόσια. Όπως εκείνος ο Λουβαρίνος, κολλητός του Ροκαλίνου, κολλητού του Αξονάκου. Έτσι το πράγμα χάλασε, οι κουτόφραγκοι έγιναν πιο προσεκτικοί και άρχισαν να μην δίνουν μίζες.

Τότε ήταν που άρχισε να πέφτει λιτότητα στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων υπουργών προηγουμένων καταστάσεων , ενώ από την άλλη μεριά οι απαιτήσεις της ζωής και τα έξοδα για γάμους και βαφτίσια αυξάνονταν. Άσε που ορισμένοι είχαν και πολλά δικαστικά έξοδα. Για να αντιμετωπίσουν λοιπόν τα προβλήματα ρευστότητας βρήκαν κάποιους ξεπεσμένους Ρώσους, οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι ακόμα και το μαυσωλείο του Λένιν να πουλήσουν προκειμένου να πάρουν κανένα δολάριο.

Για να μην λέω πολλά, κάπως έτσι αγοράσαμε και τους TOR και άρχισαν τα προβλήματα. Πρώτος αντέδρασε ο Αξονάκος που έβλεπε να του παίρνουν το ψωμί από το στόμα, επειδή πουλούσε με τον Ροκαλίνο κάτι ανταγωνιστικούς πυραύλους πολύ πατριωτικούς και αμερικανικούς. Όταν η προηγούμενη δεξιά αδέξια κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές, τα προβλήματα του Αξονάκου επιδεινώθηκαν επειδή, ο Πρόεδρος είχε δώσει από παλιά εντολή να τον ξαναστείλουν στον Πειραιά να πουλάει κουλούρια. Τα πράγματα βέβαια δεν εκτυλίχθησαν ακριβώς έτσι, επειδή όπως έλεγε και ο Μεϊμαράκης δεν είχαν εγκατασταθεί ακόμα οι σωστοί δίαυλοι επικοινωνίας και οι εντολές του προέδρου δεν έφταναν εγκαίρως στους παραλήπτες. Έπρεπε να περάσουν πρώτα για έλεγχο απο ένα μαγαζί που πουλούσε ηλεκτρονικά dvd στην Ραφήνα.

Βεβαίως, κάτι πήγε να γίνει στην αρχή με τις Λεοπαρδάλεις που αντί να κυνηγούν τους Τούρκους στα χωράφια της Θράκης είχαν βάλει στο κυνήγι κάποιες παχιές μίζες στο Πεντάγωνο. Η δουλειά στράβωσε όμως επειδή μπλέχτηκαν πολλοί, υπουργοί, γραμματείς, φαρισαίοι, δημοσιογράφοι και το κακό συναπάντημα. Έτσι, αντί να στείλουν τον Αξονάκο στον Εισαγγελέα, αγόρασαν από ένα περαστικό τσίρκο κάτι μεταχειρισμένες λεοπαρδάλεις, χωρίς δόντια ….συγνώμη οβίδες.

Τελικά, από τα δεκάδες σκάνδαλα δισεκατομμυρίων του Αξονάκου και των άλλων αφιλοκερδών συναδέλφων του στάλθηκε στην Δικαιοσύνη ένα σκανδαλάκι μερικών ψωροχιλιάδων δολαρίων, για κάτι ραντάρ πυροβολικού που δεν έβλεπαν την τύφλα τους. Για να εξισορροπήσουν μάλιστα το πράγμα και να μην κατηγορηθούν ότι δεν είναι αντικειμενικοί, έστειλαν στον εισαγγελέα και το σκάνδαλο με τους ρώσικους πυραύλους, τους οποίους δεν χωνεύει καθόλου όπως είδαμε ο Αξονάκος.

Τι μου ήρθε τώρα και τα λέω όλα αυτά; Επειδή προχθές, παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς, όλοι βγήκαν και μας είπαν πως θα αγωνιστούν εναντίον της. Και επειδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην εξεταστική για το σκάνδαλο με την Ζήμενς (μεγάλο μέρος του οποίου αφορά εξοπλισμούς) μας ζάλιζαν επί μήνες με αλεπάλληλες δηλώσεις παριστάνοντας τους εκδικητές του λαού, αλλά τώρα επιδίδονται στον προσφιλή τους ρόλο του… πουλερικού και ετοιμάζονται να θάψουν κι αυτήν την υπόθεση. Ή μηπως να την αναταλλάξουν με τις απαλλαγές για το… Βατοπέδι;


ΥΓ. Συνολικά, οι 100 κύριοι αμυντικοί κατασκευαστές πούλησαν το 2007 όπλα συνολικής αξίας 347 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σχεδόν όλες οι εταιρείες ήταν αμερικανικές ή ευρωπαϊκές. Το 61% περίπου του ποσού ανήκε στις 44 εταιρείες των ΗΠΑ, ενώ οι δυτικοευρωπαϊκές επιχειρήσεις κατέλαβαν το 31%. Άλλες επιχειρήσεις ήταν ρώσικες, ιαπωνικές, ισραηλινές και ινδικές.
Οι ΗΠΑ παραμένουν οι σημαντικότεροι αγοραστές και είναι υπεύθυνες για το 58% της αύξησης των παγκόσμιων δαπανών, παρότι Κίνα και Ρωσία έχουν μειώσει τη διαφορά. Και οι δύο τριπλασίασαν τις στρατιωτικές δαπάνες τους και η Ρωσία «σχεδιάζει την περαιτέρω αύξηση παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει».
Μετά από αυτό προκύπτει το εύλογο ερώτημα γιατί προτιμούν οι πολιτικοί ηγέτες υπερδυνάμεων πανάκριβες κούρσες υπερεξοπλισμών χρεώνοντας στους λαούς τους το λογαριασμό και δεν προτιμούν την πιο οικονομική λύση της διπλωματικής οδού;
Την απάντηση δίνουν τα αστρονομικά έσοδα των κατασκευαστών όπλων.
Οι μεγαλύτεροι μεσάζοντες είναι αυτοί που μας κυβερνούν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έλα ντε που Πάει στον Έξω από Εδώ Πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι περιμένεις από έναν κόσμο που πιστεύει ότι ο ΟΗΕ παλεύει για την παγκόσμια ειρήνη, ενώ αυτοί που τον διοικούν είναι οι παγκόσμιοι κατασκευαστές και έμποροι όπλων. Η σαπίλα δεν είναι ελληνικό χαρακτηριστικό, η διαφθορά βρίσκεται παντού, σε όλο τον πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]