Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά πολεμικά σχέδια στο Αιγαίο

  • Νέα "Βαριοπούλα": "Κατάληψη μικρού ελληνικού νησιού" ετοίμαζε το τουρκικό Ναυτικό!
  • Ασκήσεις ανακατάληψης "μικρού νησιού" την ίδια μέρα που αποκαλύφθηκαν τα τουρκικά σχέδια!
Νέο σχέδιο "Βαριοπούλα" εντόπισε η ισλαμική κυβέρνηση στην Τουρκία, το οποίο περιελάμβανε πολλά στοιχεία του αρχικού σχεδίου, αλλά και την πρόκληση ναυτικού επεισοδίου με την Ελλάδα, το οποίο θα βασιζόταν στις πλόες των τουρκικών σκαφών επιφανείας "πολύ κοντά στην ελληνική ηπειρωτική χώρα" όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από την Τουρκία. Προφανώς αναφέρονται στις πλόες των φρεγατών και των κορβετών που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και φτάνουν μέχρι το Σαρωνικό!
Τα σχέδια, που αποτελούν ακόμα ένα κτύπημα στους κεμαλικούς εντοπίστηκαν σε έφοδο που έκαναν οι εισαγγελείς (το δικαστικό σώμα ελέγχεται στα μέσα και στα κατώτερα επίπεδα από τους ισλαμιστές) στην ναυτική βάση Γκιολτσούκ.
Εκεί βρέθηκαν χάρτες, σχεδιαγράμματα, κατάλογος με κρύπτες όπλων στην Κωνσταντινούπολη κια αλλού, μέχρι και τοποθεσίες στις οποίες θα εξορίζονταν οι αξιωματικοί που θα αντιδρούσαν στο πραξικόπημα, και οι πολιτικοί που θα συλλαμβάνονταν. Μέρος από αυτά αφόρούν το σχέδιο "Κλωβός", που ήταν τμήμα της "Βαριοπούλας".
Η αιφνιδιαστική έφοδος των εισαγγελέων παρεμποδίστηκε από τον διοικητή της βάσης, ο οποίος υποχώρησε όταν τον ειδοποίησαν ότι ή θα τους άνοιγε τις πύλες ή θα συλλαμβανόταν αμέσως! Η τουρκική εφημερίδα STAR γράφει στο σημερινό της φύλλο ότι ερευνήθηκαν ακόμα και οι αποθήκες όπλων και το τμήμα με τα κρυπτογραφημένα σήματα!
Στα έγγραφα που βρέθηκαν, υπάρχουν αναλυτικές αναφορές για τις διάφορες φάσεις του πραξικοπήματος, αλλά και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, με αναφορά σε "Μικρό νησί που θα καταλαμβανόταν αμέσως μετά το ναυτικό επεισόδιο"! Είναι γεγονός ότι το τουρκικό Ναυτικό είναι το ίδιο "σκληρό" με τον Στρατό κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, και αυτό το γνωρίζουν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως γνώριζαν και κάποια άλλα πράγματα για τις κινήσεις τους, ειδικά το καλοκαίρι του 2009. ¨Ελληνες αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν σχετικά θεωρούν ότι "Το νησί μπορεί να είναι η Ρω". Στα ντοκουμέντα υπάρχουν αναλυτικές περιγραφές ακόμα και για συνθήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις διαδηλώσεις, η διαχείριση των ΜΜΕ, κλπ.
Στην τουρκική εφημερίδα υπάρχουν αναφορές και για ύπαρξη χαρτών που δείχνουν σημεία όπου πιθανότατα βρίσκονται κρυφά οπλοστάσια στην περιοχή Ποϊράζκοϊ στην Κωνσταντινούπολη. Πριν από λίγους μήνες οι τουρκικές αστυνομικές αρχές είχαν βρει ένα οπλοστάσιο, όμως με τους νέους χάρτες που ήδη ξεκίνησαν νέες έρευνες.

Η Ελληνική απάντηση στα τουρκικά σχέδια
Ασκήσεις ανακατάληψης βραχονησίδας και μικρού νησιού της από ειδικές μονάδες του ΕΤΑ και των αμφίβιων καταδρομένων, έδωσε ξαφνικά σήμερα στην δημοσιότητα το ΓΕΣ, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη των σχεδίων για κατάληψη μικορύ νησιού από το τουρκικό Ναυτικό!
Ένα μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης άσκησης εντάσσεται στο πλαίσιο της ανακατάληψης βραχονησίδων και νήσου με ταχεία κίνηση άφεσης φουσκωτού από ελικόπτερο Chinook αλλά και ελεύθερη πτώση μονάδων αλεξιπτωτιστών στη θάλασσα. Σίγουρα η σύμπτωση είναι πολύ μεγάλη και δείχνει ότι το ΓΕΣ είχε την σχετική πληροφόρηση...
Η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων του Στρατού της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα των Μονάδων Αμφίβιων Καταδρομών και των ΕΤΑ περικλείει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως είναι οι πτώσεις με αλεξίπτωτο και θαλάσσια εκπαίδευση που περιλαμβάνει υποβρύχιες δραστηριότητες.
Οι μονάδες αμφίβιων καταδρομών αρχικά (22 Μαίου 1988) συγκροτήθηκαν στο πλαίσιο του 13ου Συντάγματος Αμφίβιων Καταδρομών (ΣΑΚ) Το 1996 η Ζ’ ΜΑΚ υπήχθη στο 13ο ΣΑΚ και δύο χρόνια αργότερα το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ).
Το 2001 με απόφαση του ΓΕΣ το 13ο ΣΑΚ αναδιοργανώθηκε σε 13η Διοίκηση Εδικών Επιχειρήσεων σε επίπεδο Ταξιαρχίας, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2005 η 13η ΔΕΕ υπάχθηκε οργανικά στο Β’ Σώμα Στρατού. Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μονάδων της 13ης ΔΕΕ μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]