Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι θα μας ανακοινώσει σήμερα ο Παπανδρέου


Η κρίσιμη ημέρα, η ημέρα των εκλογών, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιηθούν -στο μεγαλύτερο μέρος τους- μέχρι τις 9 το βράδυ, επιτέλους έφτασε. Η ημέρα, κατά την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει τις προθέσεις του στον Ελληνικό λαό, είναι πλέον γεγονός...
Τί θα μας πει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας; Ενώ η τρόικα ήθελε αυτές τις εκλογές για να "επιβραβεύσει" την πολιτική της και να συνεχίσει ακάθεκτη στο "έργο" της, όλα πλέον δείχνουν πως οι διαθέσεις των οικονομικών (και όχι μόνο) κατακτητών της Ελλάδας, έχουν αλλάξει. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν πρόκειται να αλλάξει το βαρυσήμαντο διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Ελληνικό λαό, σήμερα το βράδυ. Εξάλλου, το όριο της διαφοράς του 5% από τη Νέα Δημοκρατία που θα οδηγούσε σε αναπόφευκτη προκήρυξη εκλογών, έχει καταρριφθεί σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις (ακόμη και αυτές των καθαρά φιλοκυβερνητικών μέσων), οπότε...
Έτσι, λοιπόν, το μοτίβο της απειλής των πρόωρων εκλογών θα παραμείνει στα λεγόμενα του Παπανδρέου, ο οποίος θα αποτολμήσει να το τοποθετήσει την προκήρυξη εκλογών ως απειλή επικείμενου χάους εάν... οι Έλληνες πολίτες τολμήσουν να αντιδράσουν (πώς θα γίνει αυτό άραγε; τι φοβούνται πλέον οι κυβερνώντες;) στα μέτρα που σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθούν.
Έτσι, σήμερα το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση - σκιαγράφηση σκληρότατων φορολογικών μέτρων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. Όλα αυτά, φυσικά, ο Γιώργος Παπανδρέου θα τα υπονοήσει (αφού είναι γνωστό πως δεν τολμά να συνδέσει άμεσα το όνομά του με την εξαθλίωση των Ελλήνων), ενώ από αύριο και μεθαύριο, την σταδιακή ανακοίνωσή τους θα αναλάβουν οι υπουργοί και οι... τροϊκανοί παπαγάλοι των ΜΜΕ.
Από σήμερα το βράδυ απλώς θα γνωστοποιηθεί στους Έλληνες πολίτες πως τους αναμένουν σκληρότατα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει η χώρα (όλα τα προηγούμενα λεχθέντα π.χ. τα πηγαίνουμε καλά, άρχισε να φαίνεται φως στο τούνελ κ.α., θα αφαιρεθούν από τον λόγο του πρωθυπουργού) και για να μπορέσουμε να ξαναβγούμε στις "αγορές".
Πάντως, όλα θα ανακοινωθούν υπό την δαμόκλεια σπάθη των εκλογών, σε περίπτωση που δεν "συμμορφωθούμε" στον δεύτερο γύρο των επαναληπτικών εκλογών, ενώ η ενδιάμεση εβδομάδα κατά την οποία θα υποδεχθούμε τους εκπροσώπους του ΔΝΤ -για την τρίμηνη αξιολόγηση-, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού στην χώρα μας βρίσκονται ήδη άνθρωποι οίκων αξιολόγησης.
Εν κατακλείδι, σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου θα μας ανακοινώσει πως το μαχαίρι πρόκειται να μπει πιό βαθιά στο κόκκαλο. Φυσικά, σε καμία περίπτωση το μαχαίρι δεν θα ακουμπήσει το δικό του κόκκαλο, αφού η τρόικα στηρίζει πλέον την αφαίμαξη της χώρας αποκλειστικά και μόνο στην ύπαρξη του Παπανδρέου στην πρωθυπουργική καρέκλα.
Ας ετοιμαστούμε, λοιπόν, να ακούσουμε σήμερα τα νέα μέτρα εξολόθρευσής μας. Και μην τολμήσει κανείς από εμάς να αντιδράσει, γιατί τότε ο Γιώργος Παπανδρέου θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές (σε μία τέτοια περίπτωση θα διαπράξει και πολιτειακό πραξικόπημα) και θα στείλει έτσι, ενσυνείδητα, στο πυρ το εξώτερο κάθε πιθανότητα ανάταξης της Ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα 20 χρόνια...
Οι ίδιες πληροφορίες που έχουμε, μας αναφέρουν επίσης πως ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην κρίσιμη εθνική περίοδο που διανύουμε και στο πνεύμα ομοψυχίας που θα πρέπει να επιδείξουμε ως λαός, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε χωρίς απώλειες την κρίσιμη εθνικά καμπή της Ελληνικής ιστορίας...
Καληνύχτα Ελλάδα... οι δούλοι της τρόικας σε χαιρετούν, ενώ οι (εξ)υπηρέτες της, σε ξεπουλούν...

Πεταλωτής: Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί με απόλυτη ευθύνη
Αναμένουμε με απόλυτο σεβασμό την αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
«Ο πρωθυπουργός, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προστασία των κόπων, των θυσιών, αλλά και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού θα τοποθετηθεί με απόλυτη ευθύνη και ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό, μόλις υπάρξει σαφής, αξιόπιστη και καθαρή εικόνα των στοιχείων που συναποτελούν την ετυμηγορία των πολιτών», τονίζει.
Ο κ. Πεταλωτής επισημαίνει ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
«Ο ΄΄Καλλικράτης΄΄, η νέα αρχιτεκτονική για την τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε θεμελιώδης επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που νομοθετήθηκε και υλοποιείται άμεσα. Νέοι ισχυροί Δήμοι και αιρετή Περιφέρεια για να μεταφερθούν τα κέντρα αποφάσεων δίπλα στον πολίτη και με τη συμμετοχή του», αναφέρει.
«Στην κρισιμότατη αυτή καμπή για τη σωτηρία της χώρας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του εθνικού μας καθήκοντος, η Κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν κάθε προσπάθεια ανακοπής του σχεδίου για τη διάσωση, αλλά και την αναμόρφωση της χώρας. Οι κάλπες έκλεισαν. Ο λαός ήδη μίλησε», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Dow Jones:"Τουλάχιστον 3% διαφορά για να μην προκηρυχθούν εκλογές"
Για δυσαρέσκεια των εκλογέων τόσο απέναντι στο κυβερνών κόμμα, όσο και απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, με το δεύτερο να «χρεώνεται» στα πεντέμισι χρόνια της κυβερνητικής του θητείας. Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο για δημοσκοπήσεις που αποκαλύπτουν μεγάλο ποσοστό αποχής από τις σημερινές εκλογές, με τους ψηφοφόρους να διαμαρτύρονται «γυρνώντας της πλάτη» στα δύο μεγάλα κόμματα.
Το Dow Jones επικαλείται επίσης δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ φαίνεται να έχει υποχωρήσει κάτω από τις 6 ποσοστιαίες μονάδες τις τελευταίες εβδομάδες.
Κάνει επίσης αναφορά στην ασάφεια των κριτηρίων βάσει των οποίων ο Πρωθυπουργός θα κηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές, ωστόσο κυβερνητικές πηγές, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, τοποθετούν το επιθυμητό για την κυβέρνηση προβάδισμα έναντι της ΝΔ σε "τουλάχιστον 3%".

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]