Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απολύσεις στο Δημόσιο θα ζητήσει η Τρόικα


Δύσκολες αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα για το μέγεθος, τη διάρθρωση και τις θέσεις εργασίας του δημοσίου τομέα, καλείται να πάρει στο προσεχές διάστημα η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής.
Οι εμπειρογνώμονες που θα φθάσουν στην Αθήνα σε δυο κλιμάκια τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα επαναφέρουν με μεγαλύτερη ένταση προτάσεις για σκληρά διαρθρωτικά μέτρα που μπορεί να φθάσουν μέχρι και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι για το 2011 θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η επίπτωση από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 και το χαμηλότερο του αρχικώς προβλεπόμενου ΑΕΠ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, τα στελέχη της τρόικας διηγούνται τριτοκοσμικές καταστάσεις για τις συνθήκες λειτουργίας των ελληνικών υπουργείων και των δημόσιων οργανισμών.
Οι ελεγκτές, διαπιστώνουν, ότι ένα τιμολόγιο χρειάζεται μέχρι και ένα χρόνο για να φθάσει από μια δημόσια υπηρεσία μέχρι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Επισημαίνουν ότι κανείς στην πραγματικότητα δεν είναι υπόλογος για τις καθυστερήσεις και ο έλεγχος της διαδικασίας είναι τυπικός και όχι ουσιαστικός.
Επίσης, οι υπηρεσίες του Λογιστηρίου και άλλες δημόσιες υπηρεσίες φαίνεται ότι περιφρονούν την ύπαρξη του ηλεκτρονικού συστήματος ΕΥΔΗΜΟΣ.

ΥΠΟΙΚ: Αλλαγές σε φορολογία και υπηρεσίες
Το φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκείμενου να το υποβάλει στην τρόικα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές στον ΦΠΑ, αύξηση της τιμής των τσιγάρων και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις.
Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το έλλειμμα του 2011 δεν θα μειωθεί όσο προβλεπόταν από το μνημόνιο, λόγω της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009, της υστέρησης στα δημόσια έσοδα του 2010 αλλά και της μεγαλύτερης οικονομικής ύφεσης που αναμένεται τον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Σάββατο η Καθημερινή, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει:
  1. Την αύξηση του χαμηλού συντελεστή 11% στο 12% ή 13% που θα συμπαρασύρει και τον πολύ χαμηλό συντελεστή στο 6% ή 6,5% από 5,5%.
  2. Νέες αυξήσεις στα τσιγάρα, που αναμένονται να επηρεάσουν περισσότερο τις τιμές των «φθηνών» τσιγάρων οδηγώντας σε κλείσιμο της «ψαλίδας» των τιμών μεταξύ φθηνών και ακριβών τσιγάρων.
  3. Αναβάλλεται η αύξηση του φόρου υπεραξίας στο Χρηματιστήριο.
  4. Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 2011. Ο συντελεστής στα αδιανέμητα κέρδη θα μειωθεί από την 1-1-2011 στο 20% από 24% που είναι σήμερα.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αναδιοργάνωση εκ βάθρων των υπηρεσιών του και σχεδιάζει το κλείσιμο 100 εφοριών της περιφέρειας, αλλά και της διεύθυνσης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Οι υπάλληλοι των καταργημένων τμημάτων θα μετακινηθούν σε μεγαλύτερες εφορίες.
Στόχος του υπουργείου είναι η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων εξ αποστάσεως και η δημιουργία εφοριών τύπου ΚΕΠ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]