Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαμαράς αλλάζει στάση και... παίρνει κεφάλια!


Ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον κρητικό βουλευτή Λ. Αυγενάκη (βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης), ο οποίος σήμερα το πρωί "έκλεισε το μάτι" στην πολιτική θέση και την παράταξη της κυρίας Μπακογιάννη.
Η αλλαγή στάσης από τον Αντώνη Σαμαρά μεταφράζεται ως ένδειξη αλλαγής της γενικότερης στάσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιεσδήποτε τάσεις πέρα από τα όσα αποφασίζει ως κεντρική πολιτική το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δηλώσεις του κυρίου Αυγενάκη

«Είμαι βουλευτής της ΝΔ και συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου με την ίδια ένταση», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ίδιο ο βουλευτής στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι τα όργανα του κόμματος θα πρέπει να λειτουργούν καλύτερα και να μην υπάρχει ασυλία σε ορισμένα πρόσωπα που «από μόνοι τους γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως».

Όσο για το ενδεχόμενο ένταξής του στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Αυγενάκης είπε μιλώντας στον Real FM, πως όλα είναι ρευστά, αποφεύγοντας να δεσμευθεί για τις μελλοντικές του κινήσεις.

«Είμαι βουλευτής της ΝΔ, συνεχίζω να κάνω καθημερινά τη δουλειά μου, με ένταση και αγωνία για την πορεία του κόμματος», επανέλαβε, ενώ εκτίμησε ότι το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, έχει να διανύσει πολύ δρόμο.

Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πάνου Παναγιωτόπουλου για το νέο κόμμα, τονίζοντας ότι «το αν ένα κόμμα μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν το αποφασίζουμε εμείς, αλλά ο κόσμος ο οποίος εγκρίνει ή απορρίπτει».

Παράλληλα δήλωσε ότι θα ήθελε να συνεδριάσει η ΚΟ της ΝΔ, ώστε «να δοθεί η δυνατότητα εκφράσουμε κι εμείς τις απόψεις μας σε ότι αφορά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, ή άλλου είδους κεντρικά πολιτικά ζητήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή απασχολούν τον Έλληνα πολίτη... Χρειάζεται μία πιο πειθαρχημένη δράση, ένα πιο καλά οργανωμένο κόμμα, για να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση», παρατήρησε.

Ερωτηθείς εκ νέου αν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί στο πλάι της κυρίας Μπακογιάννη, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η μοναδική του έγνοια είναι να τηρεί την εντολή που έλαβε από τον κόσμο όσο το δυνατόν σωστότερα και τόνισε: «Αυτή τη στιγμή είμαι βουλευτής της ΝΔ, εκλεγμένος δεύτερη φορά στο νομό Ηρακλείου. Κάνω τη δουλειά μου καθημερινά, με ένταση, με αγωνία, για το καλύτερο (...) Λεω τις απόψεις μου, σωστά, μετρημένα και ζητώ την καλύτερη δυνατή λειτουργία του κόμματός μου».

Στην παρατήρηση, ότι δεν θέλει να δεσμευθεί για τη μελλοντική του πολιτική στάση, σημείωσε: «Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα, που τι να δεσμευθείς;...Αυτή τη στιγμή, οι εξελίξεις, τα πράγματα, ο κόσμος, δημιουργούν νέες συνθήκες και νέα δεδομένα σχεδόν καθημερινά». Σχολιάζοντας τη Δημοκρατική Συμμαχία, ο κ. Αυγενάκης εκτίμησε ότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη, «δρόμο με πολλά ρίσκα και παγίδες» και συνέχισε: «Βέβαιο είναι ότι δεν φέρνει κάτι πρωτότυπο, πρωτόγνωρο, φοβερό και τρομερό σε ιδεολογικό επίπεδο. Ωστόσο αφήνει ένα άρωμα ρεαλισμού, το οποίο πιθανόν να έχει ανάγκη η κοινωνία. Μένει να δούμε πράγματα, να εξελιχθεί. Και επαναλαμβάνω, ότι ο δρόμος είναι μακρύς και κρύβει πολλές παγίδες».

"Επίθεση" της ΝΔ στην Ντόρα Μπακογιάνη

Εγκαταλείπει τη στάση αδιαφορίας απέναντι στο κόμμα της «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη η ΝΔ και φαίνεται να περνά στην επίθεση.

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος εξαπέλυσαν, με δηλώσεις τους από την Δευτέρα το πρωί, ομοβροντία σε μία προσπάθεια να απαξιώσουν την «Δημοκρατική Συμμαχία».

Βασικό επιχείρημα της Ρηγίλλης είναι ότι «το νεοϊδρυθέν κόμμα συνιστά προσωπικό πολιτικό γινάτι της κας Μπακογιάννη που οφείλεται στην διαγραφή της από τη ΝΔ».

Της καταλογίζουν δε ότι «βασικός στόχος της είναι να εμποδίσει τον Αντώνη Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός».

Τα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι «μέχρι πριν από δώδεκα μήνες η κα Μπακογιάννη ήταν κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που διεκδικούσε την ηγεσία ενώ τώρα εμφανίζεται απέναντι».

Στο ουσιαστικό πολιτικό πεδίο, η Ρηγίλλης προβάλλει ότι «το κόμμα της κα Μπακογιάννη δεν έχει αντιστοίχιση με την κοινωνία και δεν εκφράζει πραγματική πολιτική ανάγκη της κοινωνίας».

Καταφέρονται εναντίον της και παράλληλα κόβουν οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου, λέγοντας ότι «η κα Μπακογιάννη υπερψήφισε το μνημόνιο και ανήκει στην συμμαχία των προθύμων, αποτελώντας ουσιαστικά δεκανίκι του κ. Παπανδρέου».

Η Ρηγίλλης τονίζει ότι η κα Μπακογιάννη «με τη στάση της υπέρ του μνημονίου αλλά και με την σκληρή φιλελεύθερη γραμμή στην οποία κινείται, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα γραφής, είναι σε απόσταση από την κοινωνία αλλά και από την κοινωνική βάση της ΝΔ» και προσθέτουν ότι «δεν συνιστά απειλή για τη ΝΔ και δεν θα μπει στην Βουλή».

Έτσι η ΝΔ ανταποδίδει τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον της η κα Μπακογιάννη από το γήπεδο του Μπάντμιντον, όταν η πρώην Υπουργός έλεγε ότι «η επιλογή να αρνηθείς τη ψήφο σωτηρίας της χώρας, για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού».

Κι ενώ η Ρηγίλλης δηλώνει ότι δεν απειλείται από το εγχείρημα της κας Μπακογιάννη, προβληματίζεται για τους βουλευτές του κόμματος, που φέρονται να είναι κοντά της και οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν ζημιά με δηλώσεις τους.

Ήδη, στην ΝΔ δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τις ευνοϊκές για το νέο κόμμα δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος προέβλεψε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» θα μπει στην Βουλή και παράλληλα άσκησε κριτική στην λειτουργία της ΝΔ.

Μία σειρά βουλευτές της ΝΔ που φέρονται να είναι κοντά στην κα Μπακογιάννη και επικρίνονται πως είτε δε βοήθησαν, είτε στάθηκαν απέναντι στους υποψηφίους του κόμματος στις δημοτικές εκλογές, απασχολούν την ηγεσία του κόμματος, αλλά η κατ΄ αρχήν θέση ήταν να μην υπάρξουν διαγραφές.

Δεν είναι, όμως, καθόλου βέβαιο αν η Ρηγίλλης θα επιμείνει σε αυτή την στάση, αν εκτιμηθεί ότι «με τις δηλώσεις τους προκαλούν φθορά στο κόμμα».

Τα συμπεράσματα για τους βουλευτές που δεν βοήθησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ληφθούν υπόψη στις αλλαγές, που σκοπεύει να κάνει ο Πρόεδρος του κόμματος στη δομή και στα πρόσωπα που στελεχώνουν το σχήμα των τομεαρχών ή την «σκιώδη» κυβέρνησή του.

Η Ρηγίλλης φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταθέτει τις αλλαγές για μετά τον προϋπολογισμό, σημειώνει, πάντως, ότι το νέο σχήμα θα διορθώνει τα λάθη και τις δυσλειτουργίες, που έχουν παρατηρηθεί και θα εξυπηρετεί την στρατηγική του κόμματος που διαμορφώνεται, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την Άνοιξη.

Σχόλιο: Η Ντόρα είναι βουλευτής, πρώην υπουργός και κόρη πρώην πρωθυπουργού. Ο πρώην αυτός πρωθυπουργός ήταν ανιψιός άλλου πρώην πρωθυπουργού. Η Ντόρα έχει και αδελφό, βουλευτή επίσης. Έχει και γιο, 28 χρονών, δήμαρχο, μελλοντικό βουλευτή, μπορεί και υπουργό - μη σας πω και πρωθυπουργό.
Διεκδίκησε την αρχηγία του πρώην κόμματός της, από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν ανιψιός τέως (άκληρου) πρωθυπουργού (στη δημοκρατία ως γνωστόν δεν υπάρχουν αδιέξοδα).
Θα διεκδικήσει πλέον τον πρωθυπουργικό θώκο, από το νυν πρωθυπουργό, ο οποίος είναι γόνος τέως πρωθυπουργού και εγγονός έτερου τέως πρωθυπουργού και μάλλον νιώθει πολύ άβολα πλέον στην θέση του ή (κατ΄ άλλους) νιώθει μεγάλη ανασφάλεια για τη θέση που ακόμη βρίσκεται το... κεφάλι του.
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Ευτυχώς που διώξαμε το βασιλιά...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ? ΕΙΧΑΤΕ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ..ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΕΣ, ΚΑΤΙ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ, ΚΑΤΙ ΝΤΟΡΟΥΛΕΣ ,ΘΕΕ ΜΟΥ ΦΥΛΑΓΕ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΟΥ........ -ΕΛΛΗΝΙΔΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "«Είμαι βουλευτής της ΝΔ, συνεχίζω να κάνω καθημερινά τη δουλειά μου, με ένταση και αγωνία για την πορεία του κόμματος», επανέλαβε, ενώ εκτίμησε ότι το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, έχει να διανύσει πολύ δρόμο."

    Εχει αραγε την ιδια αγωνια για την Ελλαδα??
    Ή τελικα το κομμα-ποιο απο τα δυο αραγε- ειναι πανω απ'ολα??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]