Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ιστορία μας κοιτάζει κι εμείς...;


Το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε στην Νέα Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, δανείστηκε για να μοιράσει άρτον και θεάματα, και τώρα φροντίζει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να αποδεχθούμε τον φεουδαρχικό ζυγό του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
Με την ευγενή συμπαράσταση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και εν γνώσει όλων των κομμάτων της Μεταπολίτευσης.
Arbeit macht Frei.
Αυτά έγιναν και μας οδήγησαν στο μνημόνιο, μέσα από την (δια)κυβέρνηση του πρωθυπουργεύοντα Γιώργου Παπανδρέου. Σημερινό χρέος μας είναι να σκεφθούμε και να οργανώσουμε την επόμενη ημέρα της φυγής της κυβέρνησης του ΔΝΤ.
Ακριβώς.
Διότι το να εξεγερθούμε μόνο από οργή και χωρίς αιτήματα παλινόρθωσης της δημοκρατίας, δεν έχει νόημα.
Ολα λίμπα να τα κάνουμε, μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, θα έρθουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, να μας ξαναπουλήσουν σωτηρία, που θα την έχουν ήδη υποθηκεύσει...
Οσοι λοιπόν, έχετε αντιληφθεί τι γίνεται και έχετε απεγκλωβιστεί, ακονίστε τις ιδέες σας.
Η δημοκρατία ετοιμάζεται να ξανα-γεννηθεί.
Και δεν θα είναι εύκολη γέννα.
Οι εκλογές και η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Οσο υπάρχει αυτό το σύστημα διαφθοράς και ατιμωρησίας, μη-ελέγχου, μη-λογοδοσίας, μακράς θητείας 4 ετών (αν είναι δυνατόν!) και μη συμμετοχής μας σε τίποτε πέραν των εκλογών. Δουλευόμαστε απλώς μεγάλοι άνθρωποι.
Πάρτε μέρος στις δημοκρατικές κινήσεις που εμφανίζονται. Κάντε αναζήτηση στο Google και πάρτε μέρος.
Η ιστορία μας κοιτάζει. Και ίσως αποφάσισε να μας ξαναδώσει την ευκαιρία να ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΜΑΣ, ως λαός ανυπόταχτων και παθιασμένων με την πατρίδα και την ελευθερία. Που μόνο η Δημοκρατία εγγυάται. Η αληθινή δημοκρατία.
Πάρτε μέρος στη δημοκρατία που πάει να γεννηθεί.
Όσο για το μνημόνιο, το να φύγουμε από αυτό είναι ένα καθαρά τεχνικό και εύκολο θέμα.
Απλώς χρειάζεται μια ελληνική κυβέρνηση που θα διώξει τη Lazard από σύμβουλο, ώστε να πείσει ότι δεν θα πάει σε αναδιάρθρωση χρέους. Μετά, θα ξανανοίξουν αμέσως οι αγορές ομολόγων για την Ελλάδα.
Τόσο απλό. Σιγά το δύσκολο!
Αν η ελληνική κοινωνία δεν ήταν τόσο ημιμαθής, θα το είχε αντιληφθεί εδώ και καιρό, πόσο εύκολο είναι να βγούμε από το Μνημόνιο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η τελευταία σου πρόταση, Αναγνώστη, τα είπε όλα. Φυσικά είναι λίγο αργά για να ξαναπάμε σχολείο. Μπορούμε όμως να κρατάμε τις αισθήσεις μας σε εγρήγορση και να ενημερωνόμαστε. Αυτό θα εξισορροπήσει τα πράγματα και θα γίνει αιτία για την αλλαγή μέσα και έξω μας.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]