Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γρύπας βαριά λαβωμένος

Το κυνήγι είναι από τα αγαπημένα σπορ αρκετών αν όχι πολλών από τους συνέλληνες. Κάποιοι από αυτούς, μιά ομάδα τεσσάρων κυνηγών περιδιαβαίνοντας τα πεδινά του Νομού Ξάνθης βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη χθες το απόγευμα.
Είδαν τα σκυλιά να τρέχουν όλα μαζί πάνω σε θήραμα λαβωμένο που όμως ούτε οι ίδιοι είχαν πυροβολήσει ούτε και μπορούσαν να το αναγνωρίσουν.
Πλησίασαν με μεγάλη προσοχή και τι να δουν. Ένας τεράστιος γρύπας, μυθικό σύμβολο των Αρχαίων Αβδήρων με σώμα λιονταριού, κεφάλι και φτερά αετού πάλευε να κρατηθεί στη ζωή.
Τά ‘χασαν οι κυνηγοί...
Τά ‘παιξαν τα σκυλιά...
Το χειρότερο.
Ο γρύπας μιλούσε! Σφαδάζοντας από τούς πόνους δεν έχασε το κουράγιο του και έπιασε συζήτηση με τους κυνηγούς.
- Καλά πώς είσαι έτσι αφού εμείς δεν πυροβολήσαμε ρώτησαν οι κυνηγοί.
- Εσείς δεν πυροβολήσατε. Άλλοι με πλήγωσαν και ψυχορραγώ.
- Ποιοί ανεγκέφαλοι θα μπορούσαν να πλήξουν έτσι ανεπανόρθωτα το θρύλο, την Ιστορία των Αβδήρων;
- Οι Αυτοδιοικητικοί φίλοι μου κυνηγοί. Οι ελέω κόμματος, μπλε ή πρασίνου χρώματος ή άλλων αποχρώσεων πυροβολούν αδιάκριτα. Τούς πάντες και τα πάντα. Ένα παραπάνω αυτοί των Αβδήρων…
ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΟΝΟ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ είναι το σύνθημά τους. Αυτή η άγνοια και παράνοια είναι πού με λάβωσε βαριά, με έφερε σε απόγνωση.
Άκουγαν οι κυνηγοί άκουγαν και τα σκυλιά το γρύπα με μεγάλη προσοχή. Και συμπάθεια.
- Να σε πάμε στο κέντρο υγείας των Αβδήρων; ρώτησαν το γρύπα οι κυνηγοί.
- Να συνεχίσετε το δρόμο σας. Καλό κυνήγι. Εγώ θα βρω τη δύναμη να πετάξω ξανά. Δε σας κρύβω ότι ίσως κατέβω κι εγώ υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Απ’ ότι λένε θα έχει μεγάλο πανηγύρι.
Με τις τελευταίες λέξεις ο γρύπας άνοιξε τα φτερά και έφυγε στον ουρανό σαν αεροπλάνο κάθετης απογείωσης!
- Για δες πού χάλασαν και οι γρύπες σκέφτηκαν οι κυνηγοί. Τι άλλο θα δούμε συμπλήρωσαν τα σκυλιά. Όλοι μαζί, συνέχισαν το δρόμο τους. Για ΓΡΥΠΟΘΗΡΙΑ;… Ούτε λέξη.
Στέλιος Αρσενίου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]