Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

2 Σεπ 2010

Παλαϊκός ξεσηκωμός; Ποιός τον θέλει; Ποιός τον φοβάται;


Δεν θέλουν τα κόμματα παλλαϊκούς ξεσηκωμούς.
Τα κόμματα ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.
Ποτέ δεν τον εξέφραζαν.
Κανένα κόμμα δεν εξέφρασε ποτέ τον λαό. Είχε πάντα άλλους στόχους και άλλες επιδιώξεις. Καμμία σχέση με τις λαϊκές επιδιώξεις οι επιδιώξεις των κομμάτων.
Οχι των απλών μελών. Ποιος τα λογαριάζει τα απλά μέλη; Κανείς. Τα απλά κομματικά μέλη γίνονται απλώς μοχλός σε εσωκομματικές κόντρες. Και μετά τα ξεχνάνε. Τα κόμματα ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΛΗ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.
Αϊντεεεεεεεε πατριώτες. Δεν θα σας το μολογήσουν αυτό. Ποτέ. ΠΟΤΕ.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ.
Τα κόμματα θέλουν θώκους και αξιώματα να μοιράσουν. Και κυρίως λεφτά.
ΛΕΦΤΑ. ΛΕΦΤΑ. ΛΕΦΤΑ.
Οταν ο λαός ξεσηκώθηκε και ζήτησε το δίκιο του, του φέραν μέχρι και "τζελατίνα" (όπως λέει ο Μακρυγιάννης την γκιλοτίνα) και το κοπίδι. Και κόβαν τον λαιμό των εξαθλιωμένων αγωνιστών γιατί ζητούσαν μια χεριά αλεύρι για να μην λιμοκτονήσουν. Οι ήρωες. Ενώ ο πρόεδρος της κυβέρνησης Κουντουριώτης 3-πλασίασε την περιουσία του μέσα στα μαύρα εκείνα χρόνια. Βοούν τα Αρχεία Κουντουριώτη. Τόμοι η διαφθορά. Μυρίζουν από την σήψη. Μεταξύ τους μοίρασαν τα "εθνικά κτήματα" (τα χωράφια των τούρκων μπέηδων που έφυγαν). Ποτέ δεν τα μοίρασαν στον λαό που πολέμησε. Ποτέ. Ούτε ο Καποδίστριας. Ο ξεροκέφαλος. Τα κάναν δώρο στα κολλητάρια τους.
Τα ίδια έγιναν ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ του νεοελληνικού κράτους.
Τα τρία συντάγματα της επανάστασης είναι τα προοδευτικώτερα και δημοκρατικώτερα της ευρώπης. ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ. Μοίραζαν θέσεις δημόσιες και τίτλους στον ευατό τους. Πρίντζηπες και Εκλαμπρώτατοι. Κωλοφωτιές τους έλεγε ένας λαϊκός αγωνιστής. Κι ο Κολοκοτρώνης δηλώνει σκωπτικά πως μόνο Παναγιώτατο που δεν τον ονόμασαν. Μέχρι που σκότωσαν την νεο-γέννητη δημοκρατία της μεγάλης μας επανάστασης και φέραν τον Καποδίστρια, ως μικρό τσάρο, και μετά τον βασιλιά και την μοναρχία. Και τέρμα η δημοκρατία των αγωνιστών. Η δημοκρατία για την οποία πολέμησαν οι παπούδες μας.
Οι παπούδες μας πολέμησαν για δημοκρατία. Και τα κόμματα εγκατέστησαν μοναρχία.
Μην περιμένετε από την ιστορία της κ. Ρεπούση να τα μάθουν τα ελληνόπουλα αυτά. Πάρτε βιβλία στα παιδάκια σας. Δώστε να διαβάσουν τα ελληνόπουλα.
Πέρναν δάνεια και τρώγαν τα λεφτά. Μια ζωή.
ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Ετσι κάνουν πάντα.
Ούτε ντουφέκια δεν είχαμε το 1908 επί Στρατιωτικού Συνδέσμου.
Αμ, το 1974; Και ποιος ξέρει για τώρα; Με τα υποβρύχια που γέρνουν και τα Απάτσι που πέφτουν.
Δάνεια, δάνεια, δάνεια (ο θεός να τους τα ξεπληρώσει). ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.
Δεν θέλουν τον λαό στα ποδάρια τους. Τον φοβούνται και τον διαφθείρουν. Με ξεροκόμματα.
Λαός σημαίνει έλεγχος και φαγοπότι τέρμα. Για αυτό δεν θέλουν δημοψηφίσματα. Θέλουν αντιπροσώπους με θητείες. Μεγάλες θητείες. Για να διαφθειρουν και να διαφθείρονται. Δεν θέλουν δημοκρατία. Είναι κάλπικοι δημοκράτες. Κάλπικοι.
Γιατί δεν μας δίνουν μια κάρτα πλαστική να ψηφίζουμε εμείς 5 νομοσχέδια τον χρόνο; Τα κρίσιμα. Γιατί θέλουν τέτοιες θητείες 4-ετείς; Γιατί ψηφίζουν νόμους (και τα δύο κόμματα) ευνοϊκούς για τις τράπεζες όπως τα πανωτόκια που τα είχαν 20 χρόνια σε ισχύ και ρημαξαν βιοτεχνία και μικρομεσαίο. Γιατί ψηφίσαν τον νόμο αυτό περί ευθύνης υπουργών και τον διατηρούν ακόμη; Ολα τα κόμματα. Και το δικό σου μαζί.
Διαβάστε την ιστορία μας τη νεώτερη. 200 χρόνια ελεύθερου βίου και 160 κοινοβουλευτικού είμαστε στα ίδια και στα ίδια. Διώχνουμε τους μεν, φέρνουμε τους δε, κι αυτοί συνεχίζουν το φαγοποτι. Ολοι μαζί.
Ξεχάσατε εσείς οι έντιμοι νεο-δημοκράτες την συντριβή σας για την διάψευση των προσδοκιών σας των πρόσφατων από την προηγούμενη κυβέρνηση; Δεν βλέπετε την ίδια συντριβή στα πρόσωπα των έντιμων πασόκων σήμερα για την πορεία αυτής της κυβέρνησης; Μήπως δεν υπάρχουν έντιμοι νεο-δημοκράτες; Μήπως δεν υπάρχουν έντιμοι πασόκοι; Μήπως δεν υπάρχουν έντιμοι έλληνες; Σωπάτε πατριώτες. Σας κοιμίζουν οι ηγεσίες σας. Σας φουσκώνουν. Σας παραζαλίζουν. Βγείτε κι αγκαλιαστείτε με τον "αντίπαλο". Χέρι χέρι. Μονοιάστε επιτέλους.
Μία και μόνη λέξη συνοψίζει και περιγράφει το σύστημα: Διαφθορά. ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
Κι όσες φορές ακούσαμε για κάθαρση και για "νταβατζήδες" και άλλες παρόμοιες αστειότητες ήταν απλώς τρίπλες για να συνεχιστεί το φαγοπότι. Η σημερινή ηγεσία της αντιπολίτευσης ούτε καν ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στο θέμα, στο πως θα πολεμήσει δηλαδή την διαφθορά. Θα το θεωρεί και δευτερεύον φαντάζομαι.
Αν είχαμε πράγματι δημοκρατία τότε βιβλία σαν το "Η διαφθορά της εξουσίας" του Κυρ. Σιμόπουλου θα έπρεπε να διδάσκονται καθημερινά και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Καθημερινά. Ωστε να μάθουν επιτέλους τα ελληνόπουλα γιατί δεν έχουν πατρίδα. Γιατί δεν έχουν παιδεία, υγεία, ασφάλιση, νοσοκομεία, στρατό και κοινωνία ανθρώπων. Ωστε να γίνει συνείδηση στον έλληνα η αιτία της κακοδαιμονίας του. Συνείδηση.
Διαβάστε κι εσείς. Και κλείστε τέλος πάντων αυτό το κεφάλαιο με τα κόμματα και τον οπαδισμό. Τα κόμματα θα κάνουν την δουλειά τους επ' άπειρον αν δεν τα σταματήσουμε εμείς. Διαβάστε για να δείτε το εύρος της διαφθοράς διαχρονικά.
Το νεο-ελληνικό κράτος είναι θεμελιωμένο στην διαφθορά που γεννάει η ανεξέλεγκτη εξουσία. Η εξουσία που ασκείται χωρίς έλεγχο από τον λαό. Μην περιμένετε τους μεσσίες και τους αδιάφθορους πολιτικούς.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Ολοι τους θέλουν εξουσία χωρίς έλεγχο από τον λαό. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Γιατί άραγε;
Το σύστημα είναι παντοδύναμο. Διέφθειρε τους περισσότερους αγωνιστές του μεγάλου ξεσηκωμού του 1821. Ποιος περιμένετε να του αντισταθεί λοιπόν; Οι σημερινές κομματικές ηγεσίες; Ε, το χουμε χάσει τελείως...
Δεν ξέρετε τίποτε τότε πατριώτες. Κι αυτή η άγνοιά μας είναι η δύναμή τους. Και ο μοχλός της καταστροφής μας...

5 σχόλια:

 1. Η ελλάδα ως κράτος καταργήθηκε όταν ψηφίστηκε η Συνθήκη της Λισαβόνας το 2008 από 250 βουλευτές. Με βάση την συνθήκη, η ΕΕ φτιάχνει τους νόμους και η βουλή κάθε χώρας-επαρχίας, τους ψηφίζει. Η ΕΕ αποφασίζει κυρίως για το εμπόριο, οικονομία, ενέργεια, αγρότες, περιβάλλον, ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΕΔΑΦΟΣ, όπως λέμε εδαφική ακεραιότητα και εθνική κυριαρχία, η οποία καταργήθηκε το 2008 με την συνθήκη.

  Πρέπει να βγούμε από την ΕΕ, καταργώντας όλες τις συνθήκες με αυτούς και την νομοθεσία τους. Ο απλός ξεσηκωμός δεν φτάνει. Η ΕΕ πούλησε τον ΟΤΕ και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και τώρα πουλά ΔΕΗ και ΟΣΕ. Ποιος είναι εξουσία δεν έχει σημασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχουν αρχισει να κλεινουν τα πατριωτικα Μπλογκ ενα ενα ξαφνικα??

  Εκλεισε το Γιαννιωτης και το Τειρεσιας εντελος ξαφνικα μεσα σε 2 μερες, χωρις να πουν το γιατι, μονο αερολογιες....

  Ειναι τυχαιο η την πεφτουν στα μπλογκς με πλαγιο τροπο??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απόλυτα σωστά και αληθινά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από την γενική εικόνα που αποκόμισα με την επίσκεψη σε αρκετά blogs συμβαίνουν πολλά περίεργα. Κάποιοι έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια να επωφεληθούν έναν πιθανό ξεσηκωμό και να τεθούν επικεφαλείς μιας αυθόρμητης αντίδρασης. Άλλοι προτείνουν τρόπους διαμαρτυρίας "καπελώνοντας" προτάσεις άλλων. Γίνονται επιθέσεις στα σχόλια από ομάδες βρίζοντας ή παρεμβάλλοντας άσχετα μακροσκελή σχόλια για να εμποδίσουν την ανάγνωση.
  Δεν μπορώ να προσδιορίσω αν όλα αυτά είναι οργανωμένα ή οφείλονται απλά σε κακοήθεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. θραξ αναρμοδιος και πολυ σοφα σκεφτομενος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...