Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο προβοκάτορας Σαρνίτς και ο... Πεταλωτής

  • Ο αρχιπροβοκάτορας με τους "αγανακτισμένους" κατοίκους του Ηφαίστου!
  • Πότε θα εφαρμοστεί επιτέλους ο ποινικός κώδικας στη Θράκη;
Του Σάββα Καλεντερίδη
Χωρίς να υπερβάλλουμε, θεωρούμε ότι αυτά που συνέβησαν στην Κομοτηνή, παραμονές της ιστορικής λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, δεν θα μπορούσαν να συμβούν σε καμία χώρα του κόσμου, ακόμα και τριτοκοσμική.
Ενώ είχε προηγηθεί η μολότωφ στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, προβοκάτορες της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ προκάλεσαν ανενόχλητοι (αλήθεια, η αστυνομία και οι άλλες υπηρεσίες τί έκαναν; Τα κομματόσκυλα που βάζουν το κόμμα πάνω από την πατρίδα πού ήταν;) ζημιές σε μουσουλμανικούς τάφους της συνοικίας Πος Πος της Κομοτηνής. Αμέσως κινητοποιήθηκαν 300 άτομα από τον Ήφαιστο, τα οποία αντί να απευθυνθούν στις ελληνικές αρχές, απευθύνθηκαν που αλλού, στον αρχιπροβοκάτορα της Θράκης, τον πρόξενο της Τουρκίας Μουσταφά Σαρνίτς.
Την επόμενη μέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, αντί να ερευνήσει και να έχει μια πρώτη άποψη για τους προβοκάτορες και στη συνέχεια να προβεί σε δηλώσεις ανάλογα με τις πληροφορίες που είχε, προέβη σε μια δήλωση, που δεν θα την έκανε ούτε ένας μαθητευόμενος πολιτικός, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε ακραία στοιχεία της ελληνικής πλευράς, χωρίς να αναφερθεί καν στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας, λες και δεν έχει ακούσει τίποτα για τις βαρβαρότητες της 6/7 Σεπτεμβρίου του 1955, που θεωρούνται από τις πιο βάρβαρες πράξεις που διαπράχτηκαν από οργανωμένο κράτος στην ιστορία του σύγχρονου κόσμου.
Δεν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε εμείς τη δήλωση, ούτε τον κ. Πεταλωτή, αφήνοντας τους αναγνώστες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Απλά αναρωτιώμαστε.
  • Έγινε έλεγχος των τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν τη χρονική περίοδο που συνέβησαν οι καταστροφές και η κινητοποίηση των 'αγανακτισμένων' κατοίκων που απευθύνθηκαν στον μεγάλο προβοκάτορα, Μουσταφά Σαρνίτς;
  • Αν έγινε ο έλεγχος, τότε οι ελληνικές αρχές μπορούν άνετα να έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία ενός από τους πυρήνες της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ στη Θράκη.
Άλλωστε δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν και πολύ.
Να μην ξεχνάμε δε ότι ο επικεφαλής του επιχειρησιακού σκέλους της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, στρατηγός Βελί Κιουτσούκ, που βρίσκεται στις τουρκικές φυλακές, ήταν για πολλά χρόνια σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού Μπατί Τράκια και διατηρούσε άριστες σχέσεις με παράγοντες της μειονότητας στην Τουρκία και στην Ελλάδα.
Μήπως είναι πλέον καιρός να αρχίσουν να λειτουργούν οι ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές στη Θράκη;
Μήπως ήλθε πλέον ο καιρός να διαβάσουν όλοι καλά τον ποινικό κώδικα και να αρχίσουν να παίρνουν το δρόμο για τις φυλακές οι φασίστες τρομοκράτες της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ στη Θράκη, δείχνοντας ταυτόχρονα στον συντονιστή τους, πρόξενο κ. Σαρνίτς, ότι στην Ελλάδα υπάρχει και λειτουργεί κράτος δικαίου και όχι κράτος-συμμορία, όπως είναι η Τουρκία;

Σχόλιο ιστολογίου.: Επικροτώντας την τοποθέτηση του Σάββα Καλεντερίδη, θα ήθελα απλά να υπενθυμίσω πως ο ρόλος του τούρκου προξένου αφορά μόνο τις διευκολύνσεις-πληροφορίες που μπορεί να παρέχει σε τούρκους πολίτες εάν αυτοί αποφασίσουν να έλθουν στην Ελλάδα.
  • Με ποιά ιδιότητα ο τούρκος πρόξενος "κατέβηκε" να συναντήσει τους "διαμαρτυρόμενους" μουσουλμάνους;
  • Συνιστά αυτή η ενέργεια υπέρβαση των προξενικών του υποχρεώσεων και απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδας;
  • Διώκεται αυτό από το νόμο και γιατί συνεχίζει να παραμένει στη θέση του, χωρίς μάλιστα να του έχει γίνει ούτε μία παρατήρηση για την παράξενη αυτή συμπεριφορά του;
  • Τι κάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών; Γιατί δεν έχει τοποθετηθεί το υπουργείο Εσωτερικών;
  • Μήπως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ήδη παραδόσει την Θράκη στα χέρια του κυρίου Σαρνίτς;
  • Μήπως μία σειρά από πολιτικούς (και όχι μόνο) αρμοδίους θα πρέπει να λογοδοτήσουν δημοσίως για την αμέλειά τους να ζητήσουν την αποχώρηση του κυρίου Σαρνίτς από την Ελλάδα και ταυτόχρονα να θέσουν ζήτημα για την συνέχιση της ύπαρξης και λειτουργίας του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, αφού η δράση του εμπλέκεται σε εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και αυτόματα δημιουργεί κινδύνους για την ειρηνική και με ασφάλεια συμβίωση των Ελλήνων μουσουλμάνων με τους χριστιανούς της περιοχής;
  • Τέλος, μήπως θα έπρεπε να απαγορευτεί (για ένα διάστημα μερικών μηνών) η είσοδος στην Θράκη, στον κύριο Πεταλωτή, επειδή τα λεγόμενά του μάλλον άλλους εξυπηρετούν και όχι τους κατοίκους της ακριτικής αυτής περιοχής...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]