Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνοκύπριοι "ψήνουν" την τουρκική ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία

Η Cyprus Action Network of America (CANA) ένωσε τη φωνή της με το Ελληνο-κυπριακό προσφυγικό Σωματείο ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ, την Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο (αμφότερες με βάση την Κύπρο) και την διακεκριμένη Ελληνοκύπρια ερευνήτρια, δημοσιογράφο και συγγραφέα κα Φανούλα Αργυρού σε μια διήμερη μαραθώνια ανοικτή συζήτηση και συνέντευξη, από το μεγάλο Ελληνο-Αμερικανικό πρόγραμμα (TalkShow) του κ. Άντζελο Αγγελάτου, σε μια επανεξέταση και «ξεσκέπασμα» της τουρκικής ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Το GreekVoiceTVandRadioTalkShow με τον κ. ΄Ατζελο Αγγελάτο είναι το υπ. 1 Ελληνο-αμερικανικό ραδιο-τηλεοπτικό κανάλι στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα μεταδόθηκε από το τοπικό σταθμό της Φλώριδας, television channel 48 UHF, καθώς και από τα κανάλια CABLE television FIOS Verizon Cable Channel 24, Pinellas Bright House channel 948, Knology Cable channel 96 Analog and Digital . Η εκπομπή βγαίνει στον αέρα τις καθημερινές μεταξύ 5-7 μμ.

Το πρόγραμμα στις 2 Αυγούστου, 2010 (υπάρχει σε δύο συνδέσμους βίντεο) με τον κ. Ιωάννη Σιεκέρσαββα Γραμματέα του Ελληνο-κυπριακού προσφυγικού Σωματείου ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ, τον κ. Πάνο Ιωαννίδη πρόεδρο της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, και την από το Λονδίνο Ελληνο-κύπρια πρόσφυγα, ερευνήτρια, δημοσιογράφο και συγγραφέα κα Φανούλα Αργυρού:

wpso.com/wzra-web

wpso.com/wzra-web/panos-1.htm

Το πρόγραμμα της 3ης Αυγούστου, 2010 (υπάρχει σε δύο συνδέσμους βίντεο) με την κα Φανούλα Αργυρού, ερευνήτρια και δημοσιογράφου, και τον κ. Νικόλαο Τανέρη,Εκπρόσωπο Τύπου, της CyprusActionNetworkofAmerica (CANA):

wpso.com/wzra-web/about.htm

wpso.com/wzra-web/tanesis.htm

wpso.com/wzra-web/argyrou-3-10.htm

Η λεγόμενη «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» ως μια «λύση» για την συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική-στρατιωτική κατοχή ποτέ δεν έγινε δεκτή από τους Ελληνοκύπριους και στην πραγματικότητα ο λαός στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 με την συντριπτική πλειοψηφία του 76% την καταψήφισε όταν απέρριψε το Σχέδιο Ανάν το οποίο είχε βάση την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Το προσφυγικό Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια ήταν ανέκαθεν εναντίον της λύσης αυτής από το 1974 και συνεχίζει μέχρι σήμερα με μεγάλη υποστήριξη από το λαό.

Το 1979 κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε στην Λουσάκα, όπου είχε πάει ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού για συνέδριο της Κοινοπολιτείας, με την τότε Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, κα Μάργκαρετ Θάτσερ, η τελευταία παραδέχθηκε στον Κυπριανού ότι η διζωνική δεν υπάρχει πουθενά στο Διεθνές Δίκαιο. (Νέα αποδεσμευθέντα Βρετανικά Έγγραφα δημοσιεύθηκαν από την κα Φανούλα Αργυρού στην εφημερίδα της Κύπρου Σημερινή σε σειρά παρουσιάσεων τον Δεκέμβριο του 2009).

17/12/2009 Αναφορά στην δήλωση Μάργκαρετ Θάτσερ προς Σπ. Κυπριανού

18/12/2009 Αντίγραφο αυτούσιου βρετανικού εγγράφου για την συνάντηση Θάτσερ-Κυπριανού

Επίσης ο μ. Πρόεδρος Σπύρος Κυπριανού κατά την διάρκεια της προεδρίας του ρώτησε μια μέρα τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, γιατί αυτός επέμενε τόσο επίμονα η ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχθεί την διζωνική. Και ο Ντενκτάς του απάντησε: Επειδή η διζωνικότητα συνεπάγεται σύνορα».

Πιο κάτω ακολουθεί η επίσημη τοποθέτηση/επιστολή της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, από τους κ.κ. Κλ. Σολέα και Γ. Σιεκέρσαββα, (πρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα) εις απάντηση της ανακοίνωσης του κ. Ν. Καρακώστα που υποστηρίζει την τουρκική ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ο κ. Καρακώστας δήλωσε δημόσια ότι είναι υπερήφανος για την κυπριακή καταγωγή του ( η οικογένεια του κατάγεται από την Κερύνεια). Οι κυπριακές οργανώσεις δήλωσαν ότι είναι έτοιμες να ενημερώσουν τον κ. Καρακώστα περαιτέρω στο θέμα αυτό και να τον βοηθήσουν να αντιληφθεί καλύτερα τη θέση των Ελληνοκυπρίων προσφύγων.

Η CyprusActionNetworkofAmerica (CANA) δεν περιλαμβάνει τις εκατοντάδες ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έχει λάβει για αυτό το τόσο μεγάλο και ευρύτερου ενδιαφέροντος θέμα. Θα συνεχίσει την εκστρατεία διαφώτισης για τους κινδύνους από την τουρκική ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, και καλεί τους υποστηρικτές αυτού του σχεδίου να το υποστηρίξουν σε μια ανοικτή συζήτηση με την συμμετοχή ειδικών από αμφότερες τις πλευρές. Η τουρκική ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν μπορεί να αντέξει στην εξέταση και αποφεύγεται η ανοικτή συζήτηση γι΄αυτήν, επειδή είναι ένα ρατσιστικό σχέδιο που είναι εις βάρος του μέλλοντος των Ελληνοκυπρίων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

«ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ-BLOODY TRUTH» (Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο σε PDFστα ελληνικά και αγγλικά).
Μάθετε την Αλήθεια για τις τουρκικέςτρομοκρατικές οργανώσεις Βολκάν και ΤΜΤ και τα σχέδια για την ΤουρκικήΔιζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Χρειαζόμαστε εθελοντές σε εκδηλώσεις γιαδιανομή του βιβλίου».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολύ σωστές οι θέσεις των πατριωτικών φωνών των όπου γης Ελλήνων που αντιμάχονται τη ρατσιστική διζωνική συνομοσπονδία που θέλει να επιβάλει στον Ελληνοκυπριακό λαό ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι άλλοι μειοδότες που τον στηρίζουν στην εξουσία.

    Η αλήθεια είναι ότι ο Χριστόφιας ουδέποτε έκρυψε τα πιστεύω του.

    Είπε όχι στο δημοψήφισμα, όπως εξήγησε, για να τσιμεντώσει το ναι.

    Σταυρό δεν βάζει, εικόνες δεν προσκυνά, Θεό δεν πιστεύει!

    Και όμως! Η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων του εμπιστεύθηκε την προεδρία.

    Τον είδε στη συνέχεια να κάνει τη μια μετά την άλλη παραχώρηση στους Τούρκους, να προσπαθεί να ασελγήσει την Ελληνική για 33 αιώνες ιδιοπροσωπία της Κυπρου και όμως ακόμη τον ανέχονται και τον στηρίζουν πολλοί οι οποίοι έπρεπε να ήσαν κάθετα αντίπαλοί του.

    Γι' αυτό θερμά συγχαίρω όσους αντιστέκονται στα αντεθνικά το σχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]