Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτσι λειτουργεί ο κύριος Λοβέρδος και το κυβερνητικό συνονθύλευμα

  • Μια ακόμη ντροπιαστική κίνηση, ενδεικτική της θολούρας αλλά και της υποκριτικής στάσης της κυβέρνησης, φέρνει στο φως το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Προσέξτε να δείτε πώς λειτουργεί ο κ. Λοβέρδος και οι υπόλοιποι σ’ αυτό το κυβερνητικό συνονθύλευμα
Άκουσαν λοιπόν τις επισημάνσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα της ένταξης στο ΙΚΑ των υπαλλήλων της Βουλής και της εξόδου τους από την εργασία στα 40 χρόνια και αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να πάνε κόντρα στο… Σύνταγμα. Έτσι, συνεχίζεται το προνομιακό καθεστώς και οι υπάλληλοι με τους 16 μισθούς θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 28,5 χρόνια ανεξαρτήτου ηλικίας, επειδή… κουράζονται στο κοινοβούλιο.
Διατηρεί επίσης το ασφαλιστικό το καθεστώς συνταξιοδότησης των βουλευτών οι οποίοι με δύο θητείες, δηλαδή 8 χρόνια στα «βαρέα και ανθυγιεινά» έδρανα της Βουλής, θα παίρνουν πλήρη σύνταξη.
Την ίδια ακριβώς στιγμή η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις επισημάνσεις του ΔΝΤ να μην προχωρήσει σε ενοποίηση ταμείων, να μην ξαναφέρει το ΛΑΦΚΑ και μια σειρά άλλες ρυθμίσεις που κρίνονται αντισυνταγματικές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά φυσικά. Εκεί που δεν μπορεί να σπάσει αυγά κάνει την κότα.
Έτσι, π.χ. οι ένστολοι θα βγαίνουν στα 35 χρόνια εργασίας, οι γυναίκες με ανήλικα θα δουλεύουν μια ζωή, οι οικοδόμοι θα είναι στα γιαπιά μέχρι τα 60 και βάλε και άλλα πολλά.
Αυτό είναι το ασφαλιστικό και οι αδικίες του, και μην πει κανείς ότι το ΔΝΤ τα ζητάει όλα αυτά. Είναι ξεκάθαρες επιλογές της κυβέρνησης… Θάτσερ, ενός νέου τύπου σοσιαλιστικής διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]