Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά η επιστράτευση των φορτηγών έγινε πραγματικότητα

  • Την απόφαση του για την πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Μέσα σε ένα κλίμα μάλλον αναστάτωσης, αφού ανακοινώθηκε, αναιρέθηκε και τελικά επιβεβαιώθηκε, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανακοίνωσε την επιστράτευση των απεργών ιδιοκτητών και των φορτηγών αυτοκινήτων τους...
Με την συγκεκριμένη απόφαση εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί Μεταφορών και Οικονομικών και οι αρμόδιοι νομάρχες "να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας".

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:
"Με Απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική Εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.
Με την παραπάνω Απόφαση εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας".

Η άμεση απάντηση των απεργών
Οδηγοί που βρίσκονται στα μπλόκα συνεχίζουν να δηλώνουν ανυποχώρητοι, και μετά την γνωστοποίησης της παραπάνω απόφασης, διαμηνύοντας ότι δεν θα παραλάβουν τα φύλλα πορείας.
«Περιμένουμε το ελληνικό κράτος να μας ασκήσει ποινική δίωξη. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Με ποιο επιχειρησιακό σχέδιο θα εκτελεσθούν οι μεταφορές και ποιος θα πληρώνει τα καύσιμα;» αναφέρουν χαρακτηριστικά συνδικαλιστές.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ...ΟΡΓΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είναι αυτό το πράγμα; Τι σκατά πολιτική επιστράτευση είναι αυτή; Πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, οι υπάλληλοι των Υπουργείων, των Νομαρχιών, της ΕΛ.ΑΣ για το μπάχαλο αυτό της επίδοσης των κλήσεων της πολιτικής επιστράτευσης.

    Ποιό άρρωστο μυαλό Υπουργείου έκανε τέτοιο σχεδιασμό;

    Καλά ένας απεργός φορτηγατζής παίρνει την κλήση του, ή του τη θυροκολλούν στην πόρτα, τι θα γίνει μετά; Ας υποθέσουμε ότι εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα και τους λέει "Καλημέρα σας, με ζητήσατε, εδώ είμαι, τι θέλετε να κάνω;". Τι θα του πουν οι αστυνομικοί; "Πήγαινε πάρε βενζίνη και μοίρασέ τη στους 100.000 αποκλεισμένους ξένους τουρίστες της Χαλκιδικής";

    Αν ο φορτηγατζής τους πει "Εγώ είμαι συνεχώς στη διάθεσή σας, αλλά κανένας δεν μου έχει κάνει παραγγελία για μεταφορά και επομένως κάνω ηλιοθεραπεία" τι νόημα θα έχει η πολιτική επιστράτευσή του;

    Οι χοντροκέφαλοι που σχεδίασαν αυτό το νόμο περί πολιτικής προστασίας, δεν τα έχουν λάβει αυτά υπόψη τους; Θα φτιάξουμε τώρα άλλο νόμο;

    Και οι 100.000 αποκλεισμένοι ξένοι τουρίστες στη Χαλκιδική που παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω έλλειψης βενζίνης, τι θα κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΤΟΥ.

    Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

    ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ

    Κωνσταντίνου Χοντροκοιλιά, κατοίκου Ιλίου, διεύθυνση Πλατεία Ηρώων Τσαμπουκαλήδων αριθμός 6, ιδιοκτήτου Δ.Χ. φορτηγού - βυτιοφόρου (που το απέκτησε το 1971).

    ΚΑΤΑ

    α. Του υπ' αριθ. 86/2010 έγγράφου του Υπουργείου Συγκοινωνιών, με το οποίο επιστρατεύτηκα για να κουβαλάω βενζίνη, τη στιγμή που είμαστε σε απεργία.

    β. Του ταυτάριθμού εγγράφου του ίδιου Υπουργείου, με το οποίο επιτάχθηκε το φορτηγό/ βυτιοφόρο μου.


    Προσφεύγω ενώπιόν σας και ζητώ να ακυρωθεί το υπ' αριθ. 86/2010 έγγραφο του Υπουργείου Συγκοινωνιών, με το οποίο επιστρατεύτηκα για να κουβαλάω βενζίνη, τη στιγμή που είμαστε σε απεργία, καθώς και του ταυτάριθμού εγγράφου επίταξης του αυτοκινήτου μου.

    Είμαι ένας μεροκαματιάρης και απέκτησα το 1971 με την αξία μου μία άδεια φορτηγού βυτιοφόρου.

    Από το 1971 μέχρι σήμερα με τα κέρδη από το κλειστό επάγγελμά μας, αλλά κυρίως με την επιχειρηματικότητά μου και την καπατσώσύνη μου, έχω καταφέρει να βγάλω άλλες 17 άδειες ισάριθμων φορτηγών/βυτιοφόρων, με τα οποία κερδίζω τα προς το ζην και έχω παντρέψει και τα παιδιά μου.

    Προχθές το Υπουργείο, μη σεβόμενο την απόφαση της ομοσπονδίας των σωματείων μας για επ' αόριστο συνέχιση της πανελλαδικής απεργίας μας, και με τον δόλιο σκοπό να απελευθερώσει το επάγγελμα του φορτηγατζή και να μας καταστρέψει, μου επέδωσε μέσω του αστυφύλακα τις παραπάνω προσβαλλόμενες πράξεις, τις οποίες ο αστυνομικός που ήρθε για την επίδοση, τις θυροκόλλησε με ιδιαίτερη θρασύτητα στην εξώπορτά μου, τη στιγμή που πλενόμουν στο μπάνιο μου και δεν μπορούσα να του ανοίξω, με αποτέλεσμα να γελάει σε βάρος μου όχι μόνο όλη η πολυκατοικία αλλά και όλη η γειτονιά.

    Η κλήση μου σε πολιτική επιστράτευση είναι παράνομη και αόριστη, αφού δεν αναφέρει, για ποιον να δουλέψω, σε ποιον να κουβαλήσω βενζίνη, ποιά διαδρομή να ακολουθήσω και πόσες ώρες να εργαστώ τη βδομάδα.

    Κατόπιν των ανωτέρω ζητώ να προβείτε στην ακύρωση των παραπάνω προσβαλλόμενων πράξεων, και στην αποζημίωσή μου για ηθική βλάβη, στην οποία να περιλαμβάνονται τα δικαστικά μου έξοδα και η αμοιβή του πληρεξουσίου μου δικηγόρου.

    Αθήνα 31 Ιουλίου 2010
    Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]